Wigwam - guestbook

Name : EsaJii
Home page : http://fi.wikipedia.org/wiki/Wigwam_%28yhtye%29
  
Message : Wikipediassa ihan asiallinen selostus,yllä.
  
  10/12/07 18:13

Name : Jusu, Vaasa
  
Message : Saija, anna vihje. Siis kertosäe? "We won't know till we get it together, aah aah..."? Tuntuu kyllä epätodennäköiseltä.
  
  09/12/07 23:41

Name : saija
  
Message : Moi!
Onko Wigwamin laulusta kertosäe (Friend from the filds), jossain amerikkalaisessa elokuvassa?? Voin olla täysin väärässä, ja varmaan olenkin! Mietin, jos on, niin on 2000 luvulta!!
  
  09/12/07 17:16

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.paxromana.fi
Current favourite song : Sandy Denny: Fotheringay
Found : Just surfed on in
  
Message : Kiitokset Janne!
Hienoa työtä se oli ja onnittelut onnistuneelle urakalle.
Tottakai Being:istä olisi katsonut vaikka 3 tuntia dokkaria, sehän noista on vähemmän valotettu ja siten mystisempi teos. Nuclearista on taitettu peistä vähän väliä ja kaikki Paven sinänsä ansiokkaat jutut "Spirit"-kaiusta yms. jo hyvinkin tuttuja. Mikä ei tietenkään vähennä niiden tai levyn arvoa.
Happy saturdays and bless your lucky stars!
  
  08/12/07 17:45

Name : Osulassa piffiä ja kaljaa
Current favourite song : Lännen lokari
  
Message : pinna tiukalla...mitä tahansa noista wigwamiin liittyvistä yle-arkisto-jutuista yrittää katsoa, niin 3 sec pätkä tulee liikkuvaa ja seuraava 10 sec toppia.
  
  07/12/07 22:06

Name : Janne Huotari
  
Message : Kiitoksia kommenteista!

Alkuperäinen motiivini tehdä tällainen dokumentti oli valottaa kuinka äänilevy syntyy. Entisessä ammatissani äänittäjänä törmäsin lehtiartikkeleita lukiessani sekä tv:n "musiikkiohjelmien" yhteydessä siihen tosiasiaan, että perinteiset musiikkitoimittajat eivät tajua pätkänkään vertaa siitä, miten äänilevy tehdään. Teema-kanavan alkuperäinen ohje oli tehdä ohjelmaa rajatulle yleisölle, eli saisi olla vaikeaa ja teknistä asiaa. Mutta, mutta, kuten usein tekiessä käy, mieli muuttuu. Huomasimme dokkarin apulaisohjaajan kanssa, että noita teknisiä nippeliasioita on vaikea puristaa esiin noinkin kaukaisista levytyksistä ja toisaalta ihmisiä kiinnostaa tarinat sekä ihmissuhteet. Dokkari siis paisui sisällöltään, muttei kestoltaan.

Dokkaria tehdessä oli hauska huomata että se tapa, miten levyt syntyivät tuolloin ja miten ne syntyvät tänä päivänä eivät juurikaan eroa toisistaan. Tekniikkaa tulee ja menee, mutta aina vaaditaan lahjakkaita ihmisiä, hyviä ideoita sekä kovaa työtä, jotta saadaan aikaiseksi musaa joka kestää vuosikymmenet.

Oikeastaan ainoa asia joka nyt kaivertaa on se, että Måns jäi ohjelmasta. Tämä oli hänen henkilökohtainen valintansa ja kunnioitan sitä.

Joka tapauksessa: Kiitoksia vielä kerran kommenteistanne ja muistakaa antaa palautettanne Teeman kotisivujen kautta Ylelle.


  
  06/12/07 13:14

Name : Sami
  
Message : Erityisen kiinnostava nykyään olisi se Peter Widénin originali-Wigwamista tekemä n. 40-minuuttinen kaitafilmielokuva, mutta kun äijä onnistui jo vuosikymmeniä sitten hukkaamaan tekeleensä! Elokuva-arkiston tutkijat ovat ratsanneet Widénin kaikki komerot ja vintit, mutta kun ei niin ei.
  
  05/12/07 21:49

Name : Mikko
  
Message : Ainoat minun näkemäni filmivälähdykset Gustavsonin-Pohjolan aikaisesta Wigwamista ovat elokuvasta Niilon oppivuodet (mainittu Filmography-sivulla). Kyse on aidoista keikkaotoksista, mutta ääni siinä taitaa tulla nauhalta. Kuitenkin varteenotettavaa matskua mahdollisessa laajemmassa dokumentissa tai dvd:llä.
  
  05/12/07 18:19

Name : Panu, Rovaniemi
  
Message : Kuten jo todettua, hyvä dokumentti siis, mutta liian lyhyt. Joku täällä jo visioi Wigu- DVD:tä ja pidempää versiota tästä. Kannatan ideaa lämpimäsi, nythän sellaiselle alkaisi aineistoakin olla kasassa: arkistopätkät, dokkari, 2000-luvun kuvatut keikat. Kenties jonain päivänä....

Kiitokset vielä dokumentin tekijöille minunkin puolestani.
  
  05/12/07 17:34

Name : Panu, Rovaniemi
  
Message : Tässä vielä muutama myöhästynyt kommentti Wigwam-dokkarista:

Kahden sinänsä hyvinkin erilaisen levyn valitseminen saman dokumentin aiheeksi on periaatteessa hyvä ja mielenkiintoinen lähtökohta dokumentille, tuleehan näin bändin uran monipuolisuus esiin automaattisesti ja näkökulma laajenee yhteä levyä suuremmaksi. Vastaavista esimerkeistä tulee mieleen esim. suomenkin tv:ssä nähdyn Classic Albums – sarjan Grateful Dead – jakso Anthem to Beauty. Ja tuossa dokumentissa käsitellyt albumit Anthem of the Sun ja American Beauty ovat mielestäni musiikillisesti vielä kauempana toisistaan kuin Being ja Nuclear.

Mutta kuten täällä on jo todettu, kaksi kohdealbumia tosiaan vaativat melko paljon käsittelyaikaa. Siinä missä tuo Anthem to Beauty kestää 75 minuuttia taisi wigudokkarille kertyä mittaa hiukan yli 25 min. Ja se lienee kyllä liian vähän. Tällöin tuo kahden albumin käsittelyn etu – laajempi näkökulma – jää saavuttamatta ja liian suuri aineisto käsitellään päinvastoin hieman ylimalkaisesti. Näin kävi mielestäni erityisesti Being – albumin kohdalla tässä dokumentissa. Etenkin kun tuosta levystä riittäisi poikkeuksellisine konsepteineen, pitkittyneine levytysprosesseineen ja aatteellisine kiistoineen herkullista aineistoa dokkarille. Jos siis ohjelma-aika on näin rajattu ( YLE:n vaatimus?), niin kenties itse dokumentin kannalta olisi ollut parempi keskittyä vain toiseen näistä levyistä.

Liikkuvaa kuvaa taitaa bändistä olla aika vähän tallessa (Gustavson – Pohjola ajalta ei ollenkaan?) mutta tämä oli onnistuneesti saatu kierrettyä laajalla still-kuva aineistolla. Kuvamaailma siis toimi, eikä koostunut pelkistä puhuvista päistä.

Haastatelluiksi tulivat varmaan kaikki olennaiset henkilöt, paitsi Pedron – joka ei soittanut kummallakaan näistä levyistä – sijaan olisi ollut mielenkiintoista kuunnella kommentteja Måsselta, myös Beingin tuottajan ominaisuudessa.
  
  05/12/07 17:29

Name : EsaJii
  
Message : Suosikkibändejä 70 luvulta jenkkiprogen osastolla:
McKendree Spring
  
  03/12/07 23:37

Name : Whishful Thinker
  
Message : Käykääpä katsomassa Ylen Elävässä Arkistossa Jukka Gustavsonin haastattelu vuodelta 1976 (ruotsinkielinen), kesto noin 22 min, kuvaa myös Yksin Yhdessä Orkesterin treeneistä, mielenkiintoinen. Asiaohjelmien genressä.
  
  01/12/07 14:36

Name : Kai, Helsinki
Home page : http://progolforum.com/
  
Message : Kotisivun kohdalla on linkki toiseenkin suomenkieliseen keskustelupalstaan. Suomalaisen progen osiossa on ollut hieman Wigwam-keskusteluakin.
  
  01/12/07 10:03

Name : Kai, Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : Kyllä amerikkalaisia progebändejä oli 70-luvulla, mutta niitä ei yleensä huomattu kotiosavaltionsa ulkopuolella. Yleensä ne julkaisivat yksi tai kaksi levyä omakustanteena tai pienellä levymerkillä (poikkeuksiakin oli. Joidenkin levytyksiä on julkaistu vasta jälkeenpäin CD:llä. Useimmat bändit myös matkivat aika tarkkaan tiettyjä brittibändejä (Yes ja Gentle Giant olivat kai suosituimpia), usein lisäämättä kauheasti omaa näkemystään keitokseen. Näitä olisivat ainakin:
-Babylon
-Cathedral
-Easter Island
-Ethos
-Fireballet
-Hands
-Mirthandir
-Netherworld (80-lukulainen)
-Starcastle
-Yezda Ufra

Todd Rundgrenin Utopian ensimmäiset levyt voidaan ehkä myös laskea progeksi. Muita rajatapauksia olisivat mm. Leviathan. Ja Happy the Man oli tosiaan ehkä vuosikymmenen mielenkiintoisin USA-progeyhtye.
  
  01/12/07 09:58

Name : Brian Worthing, Cleveland, Ohio USA
Current favourite song : "Losing Hold"
Found : Search engine
  
Message : I was just wondering if anybody has Jukka Gustavson's Valon Vuoksi lp, and if they would be able to trade a CD-R of it for something that I have. I've recently started collecting Finnish progressive rock and I have some stuff that is getting harder to find now (Scapa Flow, Fantasia, etc). Any help would be greatly appreciated. Thank you!
  
  01/12/07 07:53

Name : Mikko
Current favourite song : Sergio Mendes & Brasil '66: Mas Que Nada
  
Message : Wigwam-dokkarin Freddie Are You Ready -pätkä ei ole Tuuliviiristä vaan Iltatähdestä. Pikkuvirhe sinänsä ansiokkaassa dokumentissa tämäkin, mutta tulkoon kirjatuksi.
  
  30/11/07 23:06

Name : Panu
Home page : http://www.progarchives.com/artist.asp?id=146
  
Message : No ainakin Happy The Man löytyy ylläolevasta linkistä.

Ei tosin kuulu aivan suurimpiin suosikkeihini...
  
  30/11/07 21:54

Name : kaputt
Current favourite song : glasshouse: sumbert
  
Message : hei, amerikkalaisia progebändejä 70-luvulla - ei taida löytyä (Kansasia ei lasketa , koska se ei ole progebändi).
  
  30/11/07 21:07

Name : EsaJii
Home page : http://www.palasokeri.com/index.php?name=Forum
  
Message : heh, foorumia ei ole olemassa.

Try the main link, click International
  
  30/11/07 17:54

Name : EsaJii
Home page : http://www.palasokeri.com/index.php?name=Forum&file=viewforum&f=
Current favourite song : Modest Mouse
  
Message : Foorumeja on olemassa.

A message board, I put in the link to the English section above.
  
  30/11/07 17:45

Name : Ageness, Helsinki
Home page : http://www.myspace.com/ageness
Current favourite song : Wigwam: Henry's Highway Code (35-Live 2003)
Found : Search engine
  
Message : Ageness Plays Peter Gabriel with Special Guests:
Lauantai 1.12. Kapteenin Kajuutta, Laajasalo
ja Sunnuntai 9.12 On The Rocks, Helsinki.

Mukana tällä kertaa uudempaakin materiaalia,
ja sitä myöten paljon vierailijoita...

Molempiin tilaisuuksiin Vapaa Pääsy!!

Live at Radio Helsinki 30.11.2007 klo 18:00!!
  
  30/11/07 00:01

Name : Janne Huotari
  
Message : Perjantaina nähtävässä versiossa on vielä lopputekstivirheitä. Olen pahoillani, niitä ei tässä aikataulussa pystytty korjaamaan.
  
  29/11/07 18:03

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Muistutus vielä: Teemalla Pe 30.11. klo 22.45 uusintana dokkari ja Pop Liisa.
  
  29/11/07 17:38

Name : Risto
  
Message : Siinä ketju-ideassa on myös huonot puolensa. Vieraskirjassa keskustelu pääsee rönsyilemään helpommin ja useampaan aiheeseen voi kommentoida samalla viestillä. Tähän vieraskirjaan ei kirjoita niin moni ihminen, että foorumi toimisi, ainakaan vieraskirjan rinnalla. Joku yleinen suomiproge-foorumi voisi toimia paremmin (jos sellaista ei vielä ole).
Uusi Wigu-polli voisi muuten olla paikallaan, vaikka ensi vuonna, kun bändin synnystä tulee kuluneeksi 40 vuotta.
  
  29/11/07 03:06

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : False Alarm
  
Message : Mietin, miksi tuo W-foorumi koki niin täydellisen kuoleman? Veikkaan, että rekisteröitymispakon takia. Sinänsä ketju-idea oli minusta asiallinen.
  
  28/11/07 23:22