Wigwam - guestbook

Name : Suonna
  
Message : Minusta tuntuu että me rock-harrastajat ollaan pääsemättömissä remasteroinneista ja vanhojen sisältöjen myymisestä aina vain uusissa alustoissa. Homma on kudottu sisään koko monistettavan populaarimusiikin ideologiaan, kasvavaa kasvua vaativista, viihdelevy-yhtiöistä puhumattakaan. Pekka Gronowin Äänilevyn historia osoittaa, kuinka nämä samat jupinat on käyty läpi siirtyessä savikiekosta vinyyleihin.

Remasteroidun cd:n nyt voi vielä jättää ostamatta. Pistää vanhan version soimaan, boostaa vähän diskanttia ja bassoa. Enemmän minua sieppaavat kokoelmat, joita parin uuden bonusraidan varjolla joitakin artisteilta julkaistaan liki vuosittain.
  
  16/01/08 19:48

Name : Jore
  
Message : Tämä remasterointi on kaksiteräinen miekka. Toisaalta se on hyvä jos soundit paranevat mutta se on myös rahastuskeino, jolla saadaan kuluttaja ostamaan melkein sama tuote moneen kertaan.

Minullakin on äänitteitä, jotka ovat minulla LP:einä ja CD:einä. Joistakin sekä 1. painoksen CD sekä remasteroitu eli yhteensä 3 tallennetta samasta levystä. Minulla ei paljon omatunto kolkuta, jos kopioin itselleni jostain remasteroidun uuden version, jos minulla hyllyssä ennestään sekä LP että 1. painoksen CD. Tällöinkin olen maksanut ainakin artisteille royaltit kahteen kertaan.

Olisi näppärää (ja myös oikein) jos uuden remasteroidun version saisi halvemmalla ’päivityshintaan’, jos omistaa vanhemman version samasta tallenteesta. Näinhän menetellään tietokoneohjelmien kanssa, muuta äänitteiden kanssa se on hankalampi juttu toteuttaa.
  
  16/01/08 10:26

Name : Pete
  
Message : Kai,kuuntele esim Pohjolan Visitation ja Harakka Bialoipokku levyjen uusmasterointeja,eikö muka ole huomattavaa parannusta tapahtunut?
  
  15/01/08 22:07

Name : Wigfan 61
  
Message : Huomasitteko muuten että eilisessä, siis maanantain 14.1., prismassa (televisio-ohjelma!)soi hetken aikaa taustamusiikkina Jukka Tolosen levyn The Hook avausbiisi...tsekatkaapas, tulee uusintana joku päivä, ohjelma kertoi ruoan vaikutuksesta seksuaalisuuteen. Huom! ohjelma ei ollut suomessa tehty vaan ilmeisesti brittein saarilla.
  
  15/01/08 13:40

Name : Jore
  
Message : Olen täysin samaa mieltä Suonnan kanssa. Tärkeämpää on se, että viimeinen laitos on soundillisesti aivan omaa luokkaansa vinyyliversioon nähden.
  
  15/01/08 12:45

Name : Suonna
  
Message : Minusta tämä remasterointien dissaus on vähän hifisti-puristien muotihommaa; harva on kuunnellut yhtä aikaa rinnan ja tehnyt vertailuja 70-luvun lp-prässäyksen, ensimmäisen cd-version ja remasteroinnin tai mahdollisen remiksaus-cd:n välillä. Itse olen tehnyt esim. Beingin kohdalla. Onhan jonkun sähköpiano-osuuden puuttuminen viimeisimmästä cd-laitoksesta ikävä moka, mutta kaikkinensa kyse on merkittävästä äänenlaadun parannuksesta. Ihan oikeasti, Being-lp:hän kuulostaa ihan märän lapasen läpi tulevalta viimeisen cd:n rinnalla. Kehuisin kyllä vinyylin jos se oikeasti soisi paremmin. Laitteeni eivät ole aivan huippuhifi-tasoa, mutta välillä lp:t peittoavat cd:t näissä rinnansoitoissa.
  
  15/01/08 12:25

Name : Jore
  
Message : Onkohan tuo Kain mainitsema digitointivirhe yleisessä tiedossa. Itse en pääse asiaa testaamaan, koska omistan vain remasteroidun Beingin ja alkuperäisen kuuntelusta on aikaa todella kauan.

Minulla on Luckyn ensimäinen CD-versio ja kyllä se kuullostaa minusta soundien puolesta paljon huonommalta kuin remasteroitu NN. Tosin vinyyliversioinakin pidin enemmän NN:n soundimaailmasta.
  
  15/01/08 10:48

Name : Kai, Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : Beingin remasterissa "Pedagoguesta" puuttuu ymmärtääkseni kokonaan tai osittain yksi sähköpiano-osuus. Pahempaa kuitenkin on se, että rytmisektion osuus ei ole enää täysin synkassa muiden raitojen kanssa, mikä johtuu digitoinnin yhteydessä tapahtuneesta virheestä. Ero ei liene suuri, mutta kuitenkin havaittava.

En ole hirveästi vertaillut Loven CD:iden eri painoksia, mutta vain Tolosen kahden ensimmäisen levyn kohdalla olen huomannut remastereissa selkeää parannusta. Kuulemani Wigwamin ja Pohjolan muut uudelleenmasteroinnit kuulostavat hyviltä mutta eivät olennaisesti paremmilta kuin aiemmat CD-julkaisut. Mutta ainakaan niiden kohdalla ei ole lähdetty toistaiseksi soveltamaan "modernia" masterointilinjaa eli volyymi ylös, dynamiikka minimiin ja tonni taajuuskorjailua peliin.
  
  14/01/08 23:04

Name : Risto
  
Message : Beingin remasterista puuttuu muistaakseni joitain syntikka-ääniä.
  
  14/01/08 17:21

Name : Jore
  
Message : Minuakin kiinnostaa Luckyn remasterointi (joka tietenkin on jossain määrin subjektiivinen asia).

Minusta ainakin NN:n (ja myös Beingin) 24-bittinen remasterointi on todella hyvä. Tuo Luckyn remasterointi ei taida olla 24-bittinen. En tiedä pitääkö se yleensä paikkaansa, mutta ainakin kaikki minun kohdalle sattuneet 24-bittiset ovat olleet paremman kuuloisia kuin tavalliset. Voi olla sattumaakin.
  
  14/01/08 15:14

Name : Tenu
  
Message : Onko mielipiteitä Lucky Goldenin remasterista (keskustelu käyty jo varmaan ajat sitten, mutta kysynpähän kuitenkin) ? Vinyyli oli aikoinaan tunkkainen ja CD:kin meni vähän samaan kastiin.

Toivottavasti ne korvat hajottavat "kopisevat" rummut saadaan hissattua Dark Albumin remastilla.
  
  13/01/08 20:36

Name : Jesse
  
Message : Dark Albumista ilmestyy näemmä kohta remasteroitu cd. Biisilista on sama kuin aiemmassa cd-painoksessa.
  
  12/01/08 04:27

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Ville Emard Blues Band: "Ste-Melanie Blues"
  
Message : Eilisessä (to 10.1.) Mikko Kuustosen "Mansikkapaikka" ohjelmassa oli vieraana Claes Andersson, missasin ohjelman alun, mutta hieman siinä sivuttiin TV-elokuvaa Gråttan ja Ronnie Österbergia. Ohjelma tullee uusintana joku päivä??
  
  11/01/08 09:13

Name : EsaJii
Home page : http://www.youtube.com/watch?v=Qeorx-RaE7Y
  
Message : Tässä turhaan valvon sunnuntaina juutuubivideoita katsoen, kummien työvuorojen takia.

tuossa, yllä, oli ihmen hyvä soundi nauhoituksessa
  
  07/01/08 07:39

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Teemalta tulee taas uusintana 7.1. klo 20.40 Elävä arkisto: Proge. Mukana mm. Rekun haastattelu.
  
  05/01/08 19:13

Name : Veikka
  
Message : Tässä osoite niille jotka haluaa tutkia lähemmin Syn-Phonicin sivustoa: www.synphonic.8m.com
  
  04/01/08 16:43

Name : Veikka
Current favourite song : Prayer Arising/Rekku Rechardt- Snakecharm
  
Message : Jenkkiläinen progesivusto Syn-Phonic on listannut Rekun Snakecharm- albumin kymmenen viime vuoden parhaan progealbumin joukkoon koko maailmassa! Mielenkiintoista...
  
  04/01/08 16:19

Name : Timo, Kuopio
  
Message : Kiitoksia tiedosta, kasvi. Tuo Nevalaisen kirja on vielä(kin) lukematta, pittääp ehtiä jostakin käsiini.
  
  01/01/08 18:25

Name : Martin Witty, Sunderland England
Current favourite song : Mornington Crescent - Bonzo Dog Doo-Dah Band
Found : Just surfed on in
  
Message : Wishing a "Happy New Year" to "Wiggies" everywhere.
Keep the faith.
  
  01/01/08 01:07

Name : kasvi
  
Message : Petri Nevalaisen Pekka Pohjola-kirjassa Pekka sanoo käyttäneensä 45-100 roundwoundeja.
  
  31/12/07 21:06

Name : Timo, Kuopio
Current favourite song : Made In Sweden: Manhattan Vibes
  
Message : Terveeks. Jonkunlaista basisti- tutkielmaa tehessäni ajattelin kysyä teiltä viisaammilta, tietäisköhän kenties joku, minkälaisia kieliä (tyyliin flatwound/roundwound tms.) Pohjola käytti bassoissaan Wigu -aikoinaan sekä esim. Made In Swedenissä ollessaan? Kiitos.
  
  30/12/07 22:13

Name : Art, OuTo
  
Message : Du GAMLA du fria...Nazareth Haaparannan Aspenhallissa 26.1.2008. Aloittavat 40-vuotiskiertueensa Ruotsista.
Tervetuloa rajalle!
  
  30/12/07 14:18

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.katayaband.com
Current favourite song : Ray Davies: Peace in our time
Found : Just surfed on in
  
Message : Uskomattoman hienoa musiikkia eilinen Teeman OD-Overdose eli Otto Donner-pläjäys. Kaikki loistivat ja hehkuivat kokonaisuudessa ja maestron pienet ilmeet paljastivat kaiken, herkkua oli. Oikeaa ja ajatonta...
  
  30/12/07 10:44

Name : gamla
Current favourite song : heart's grown cold
  
Message : nazareth pitäisi nähdä vielä kerran ennen kuin kuolee. dan mc cafferty on loistava.
  
  29/12/07 23:15

Name : Tino
  
Message : Ile Kallio ekoista Ruotsin keikoista: "...mentiin asenteella, että me soitetaan kumoon nää pellet. Nää ei tiedä rokken rollista mitään - ja se me tehtiin".

Voittaa Mietaan Juhan !
  
  28/12/07 22:23