Wigwam - guestbook

Name : Dolph Barkas, In Canada
Found : Just surfed on in
  
Message : any word on the band recording again? anyone?
  
  21/05/08 15:19

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://www.myspace.com/tainatar
Current favourite song : Tainatar: Hämärän Juhlat
  
Message : Yep, Steely Dan, Genesis, Wigwam (NN), Mahavishnu Orc. you name it ja Yes: Fragile (South side of the sky)
  
  20/05/08 21:53

Name : Pula-Aho
  
Message : Etenkin rumpusoundit oli 70- luvulla joillain levyillä lyömättömät. 80-luvulla mentiin siihen diskorumpusoundiin joka pilasi kaiken. Nykysoundiin kuuluu, ettei dynamiikka ole oikeastaan ollenkaan. Kuulostaa, että biisit nauhoitetaan auto-rec-levelillä, kuten aikoinaan tein vanhalla Toshiba monokasettimankalla. Tekniikka on tässä kehittynyt kohinanpoiston ja viiveiden osalta, mutta yhtä pötköä on ääniaallot nykyään.
  
  20/05/08 20:30

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://www.myspace.com/gruppafolkswagen
Current favourite song : Anoushka Shankar: Breathing Under Water
Found : Just surfed on in
  
Message : Huomenta!
Tarkoitin tietty Titans Wheelin biisiä The Lost Lizard King (Ababacab). Panovirhe pahlainen pääsi iskemään tai sitten mulla on lukihäriö....
  
  20/05/08 08:58

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.myspace.com/tainatar
Current favourite song : Lepistö& Lehti: Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : Olet oikeassa Suonna! Enkä todellakaan tarkoittanut että soundi-ideaali olisi jotain -70-lukulaista, sitä tumpeloa tumputusta on jo saatu kotitarpeiksi. Ja onhan joka vuosikymmenellä omat soundi-innovaatiot ja vallankumoukset -onneksi. Light Agesin ongelmat ovat vaan mielestäni tällaista ajattomampaa tasoa, kuten miten olennainen välittyy vai välittyykö ollenkaan. Suomisoundien vuosikymmenien "vamma" oli/ on pakkomielle kuullostaa kansainväliseltä... Voi olla että tämä vaurioitti myös LA:n kokonaisuutta. En tiedä, kaikki kunnia ja kumarrus kuitenkin sen tuotantotiimille, ovathan muissa ja monissa proggiksissa hyvinkin ansioituneet, sitähän ei tarvitse korostaa.
Hauska pikkujuttu nousi myös esiin LA:n myötä: Talking brought me here on selvästi pikku etiäinen The Long Lizard King biisille ja Planetstarilla on enteitä Titan´s Wheelistä. Silkkaa magiaa tietty kaikki neljä...
  
  19/05/08 10:02

Name : Jouko, Kerava
Current favourite song : Hasil Adkins: I Need Your Head
  
Message : Minusta soundipolitiikaltaan onnistuneimmat albumit (ellei lasketa Flat Broke'a) ovat H&H ja LA. SSM olisi voinut olla hyvä myös, mutta rummut ovat liian pinnassa ja Esan keyboardit liian hiljaisella.
  
  18/05/08 23:18

Name : Suonna
Current favourite song : Alpo Myller: Enon disko (YouTube)
  
Message : Minusta on ihan mielenkiintoista, että sekä 90- että nolkytluvun levyillä Wigwam on yrittänyt olla vähän ajan soundeissa kiinni - että ei ole vain toisinnettu sitä 70-luvun Love-Marcus Music-soundia, niin lempeän-rakastettavan-pehmeän-tumppu kuin se onkin, vaan haettu jotakin vähän isompaa ja modernimpaa.

Diggaan henkilökohtaisesti kyllä 70-luvun soundeista (samalla taajuusalueella ja tontilla olevat basso ja basari häiritsee eniten...), mutta minua jotenkin häiritsee myös se, että soundi- ja soitinideaalien pitäisi rockissa pysähtyä tuohon ajanjaksoon. Kyllähän 60- ja 70-luvuillakin oltiin koko ajan ääniteknologian eturintamassa, kokeilemassa uusia härveleitä.
  
  18/05/08 22:49

Name : jouska
  
Message : pysäytä video ja anna latautua hetken tai kokonaan loppuun.
  
  18/05/08 22:38

Name : Pula-Aho
  
Message : Piti vielä kysyä. Mikä avuksi kun Youtube pätkäisee aina 5 sec välein ? Stoppi väh. 10 sec. Potuttaa
  
  18/05/08 14:41

Name : Pula-Aho
Current favourite song : Nektar: Recycled - koko levy
  
Message : muistan kun kuulin radiosta täysin puun takaa Planet Starin ja ihmettelin, että "täähän on kuin Wigwamia" - Wigwamhan oli kuollut ja kuopattu jo vuosia sitten. Rakastan sitä kappaletta.
Saatanallinen jyrä bass-pedal. Levy muuten oli melkoinen pettymys, paitsi sitten kunnon känniversio Hard Top Lincolnista. Play Loud !
  
  18/05/08 14:12

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.katayaband.com
Current favourite song : Wigwam: Crystal Ball
Found : Just surfed on in
  
Message : Helou!
Meninpä sitten minäkin kehoituksia noudattaen Keravan Anttilaan ja hommasin sen Light Agesin neljälläö eurolla ja on se kyllä kamalan huonosti tuotettu albuumi, in my humble opinion. Loistavaa sävelmateriaalia, tosin huippuja ne biisit joissa Rekku on mukana säveltäjänä vanhojen klassikoiden ohella. Mutta kyllä sitä lähes kouluesimerkkinä voisi pitää tuleville sukupolville siitä miten ns. hukata pointti tuotantovaiheessa ja saada säkenöivä, loistava sävelteos kuullostamaan tumpulta ja tasapaksulta. Tietty osaltaan syynä on -80-luvun jälkeinen tilakaikumaailma, mutta kyllä se kylmää kuinka Jimpan mainio, ilmeikäs vokalisointi ja Janin oivaltavan kepeä, Ronnien perinnettä ymmärtävä, mutta sitä eteenpäinvievä rummutus saadaan lähes häivytettyä epäselvään tilamössöön. No, jälkiviisaus on sitä köykäisntä lajia ja antakaa anteeksi se mutta huh- huh... Tähän asti olin luullut Lucky Goldenin olevan huonoiten tuotettu Wigu -levy mutta aina oppii kun vanhaksi elää...
Eihän tuottamisellakaan tietty voi hyvää musaa peittää ja kyllähän se idearikkaus väkisin sieltä raoista pilkistelee, mutta yritys hyvä 10. :)
  
  18/05/08 13:19

Name : EsaJii
  
Message : pistäkää amatöörijärjestykseen

Mike Oldfield
Pekka Pohjola
Frank Zappa
Keith Richards

Kenellä on eniten rahaa?
  
  18/05/08 00:33

Name : Suonna
Current favourite song : Marillion: neljä ekaa albumia
  
Message : Hassua tosiaan että täällä syntyy Oldfield-topiccia kutakuinkin samaan aikaan kun toimittajanroolissa vertaan Kervisen ja kumppaneiden Katayaa vanhaan kunnon Vanhapellon Mikkoon (Musa readers here, anyone?) ja tästä sitten emailissa keskustellaan. Hergest Ridge Forresteriin en ole saanut makua, mutta Ommadawn on parhautta tai juhhllaa, kuten täällä Joensuussa sanotaan. Se kuorolaulettu teema on pelottava ja lopun heppalaulu lempeä ja kiva.

Katyasta tässä sen verran, että tsekatkaa toki Matin linkistä. Hyvää musiikkia tekevät nämä ex-Wolf Larsen -miehet. On eeppistä pohjolais-tikanmäkeläistä paatosta (vaikka Ahava-biisi) ja vyöryvää isoa äänimassaa (Koera). Oldfieldin lisäksi mieleen tulee välillä kasari-Yes.
  
  18/05/08 00:06

Name : John Akii-Bua
  
Message : Yesin Steve Howe Tubular Bellsistä: Tubular on ihan hyvä teos, mutta olisihan se Oldfield voinut virittää ne instrumentit.
  
  17/05/08 21:41

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.katayaband.com
Current favourite song : Mike Oldfield: Hergest Ridge
Found : Just surfed on in
  
Message : Hauska sattuma että just Suonnan kanssa meilailtiin Hergest Ridgestä; kyllähän se aikoinaan pettymykseltä tuntui Tubularin jälkeen. Tosin vuodet ovat nostaneet sen arvoa, vaikka se ehkä välityö olikin ja Tubularilta diskattujen aihioiden kierrätystä on siinä jotain omaa vahvaa viehätystäkin.
Ommadawn sen jälkeen räjäytti potin ollen mielestäni ehdoton Oldfield-huipentuma ja näin Suonnakin loihe lausumahan...
Oivaltavaa arviointia Idiot Bastard Son, hyvä musiikki on hyvää ja koskettaa olipa se ns. ammattilaisen tai amatöörin tekemää.Ihminen ne rajat piirtää, ei musiikki.
  
  17/05/08 18:18

Name : The Idiot Bastard Son
  
Message : Hankin itselleni Mike Oldfieldin Hergest Ridge-albumin. Hieno levyhän se on. Kuunneltuani levyn mieleeni tulivat Pekka Pohjolan mietteet(Kirjassa Bassokenraali) Oldfieldistä ja tämän musiikista. Mielestäni näin pelkän musiikin kuuntelijan(ei musikaalisen) ihmisen näkökulmasti Pohjolan kommentit ovat ehkä hiukan ylimielisiä. Pohjola kertoi kirjassaan, "Oldfield piti meitä sukulaisieluina musiikillisesti, mutta minusta tilanne ei ollut se. Oldfield oli mielestäni amatööri verrattuna minuun vaikkapa soittotaidollisesti". Tottahan se tietysti hyvinkin on. Mielestäni se ei kuitenkaan kuulu mitenkään hänen musiikistaan joka on upeaa. En tiedä tunsiko Pohjola edellä mainitulla tavalla jo tuolloin 1970-luvun puolessa välissä vai onko tämä hänen tämän päivän tulkinta Oldfieldista. Pohjola kuitenkin soitti Oldfieldin Exposed-kiertueella. Miksi soittaa ämatöörimäisen soittajan musiikkia elävälle yleisölle? No tätä on varmaan turha pohtia sen enempää. Näin maallikon mielestä on sama onko Oldfield amatööri soittotaidollisesti vai ei, tärkeää on vain se, että hän on tehnyt ja tekee hienoa musiikkia jota on ilo kuulla. Tarkoitukseni ei ole moittia Pohjolaa jonka musiikista myös pidän.
  
  17/05/08 15:16

Name : Inspired
  
Message : I just noticed that I'd accidentally posted a wrong link. Crazy World's Since I've Been Loving You -cover is nice as well, but I meant to post this one, where Esa really shines:

http://www.youtube.com/watch?v=jzIs08zCxek
  
  17/05/08 14:15

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Love Radio oli kyllä herkkua, mitä kaiholla muistelee. Toivotaan että edes nykyinen nettiradiokulttuuri poikisi vielä jotain tuollaista tulevaisuudessa.
  
  17/05/08 11:20

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.katayaband.com
Current favourite song : Egg: the Civil Surface
  
Message : Sehän oli Love-Radio, jossa Jimppa veti ihan timantin setin!
Ja hei te kaikki nyplääjät ja nypläystarkkarit: Mika Järvinen vetää hyvin livenä ja levyllä, koska panee itsensä peliin.
Not like your everyday people...
Matti K. / Vantaa
  
  16/05/08 22:55

Name : Pula-Aho
Current favourite song : zeppelin. immigrant song
  
Message : mikä oli se radio-ohjelma, joka lähetettiin Hki:n pääkirjastosta ja jossa oli vierailijoita suomen pop-historian huipulta, mm. Pembroke jne...? löytyykö mistään netistä näitä äänitteitä?
  
  16/05/08 22:44

Name : Inspired
Home page : http://www.myspace.com/tellusband
  
Message : I get your point - I don't think I'd buy a Crazy World album, but instead I think they are a great live band (maybe not as great as Mika Järvinen would like).

I was just delighted to find a song captured live, where Esa gets to show what he's made of. I've always been fond of his playing and he has influenced my own playing a lot, too.
  
  16/05/08 14:37

Name : EsaJii
  
Message : Yes, cool. As a cover band. Five fifteen was new to me to. One of many Finnish NEW bands. You can tell new bands from the old ones like Wigwam. The singer has hair and goes shirtless.
  
  16/05/08 03:31

Name : Inspired
  
Message : I found a cool video on Youtube - Crazy World playing live in France (audio quality is way above Youtube average) and Kotilainen plays Hammond, Mellotron and Moog superbly:

http://www.youtube.com/watch?v=9rczQZ_0kwU&feature=related
  
  16/05/08 00:58

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Gene Clark: "Silver Raven"
  
Message : Perjantaina 9.5. Tampereen Telakalla J.Jyrkänkoski & Bluetone featuring Jukka Gustavson, soittivat tunnin setin, joka suurimmaksi osaksi koostui blues-covereista, kuultiin ainakin Stevie Ray Vaughania (Crossfire), Kingien BB:n ja Freddien biisit, Texas Flood, sekä jotain muuta ja illan kohokohta erittäin funky versio Eleanor Rigbystä.
Gutsi oli aivan loistavassa vireessä, oli ilo seurata miehen työskentelyä, taustabändi oli myös aivan OK tälläisen materiaalin kanssa. Yleisöä oli paikalla aika nihkeästi.
Lisäksi keikka kuvattiin kolmella kameralla, todennäköisesti tulee jossain vaiheessa Diggari-TV kanavalta.
  
  12/05/08 08:40

Name : Mikko
  
Message : Aikamoinen hyllyvällä maalla ja partaalla olon teema muuten noissa Jim-kappaleiden nimissä!
  
  10/05/08 23:07