Wigwam - guestbook

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Tommy Eriksson: Cheap Evening Return
  
Message : Vankkaa asiaa Seppo, minäkin diggaan vitosia!
  
  10/06/08 15:29

Name : Seppo Lahdesta
Current favourite song : Kovakundi/Kesäkapina
  
Message : Täällä nettiklubissa on viimeaikoina uutterasti puntaroitu josko joku Wigwamin levytys on huonompi/parempi kuin joku toinen. Anteeksi nyt, mutta ma ei ummarra. Selitys lienee paikallaan: Minulle Wigwam ei ole yksi yhtye, vaan viisi bändiä; On tämä Hard&Horny-Wigwam, Sitten se Pohjola/Gustavson -vaihe, jota mielessäni kutsun "Klassiseksi Wigwamiksi". Sitten se menestynein Nuclear Nightclub -Wigwam.
90-luvun Light Ages -Wigwam on mielestäni kokonaan eri bändi kuin tämä 2000-luvun kokoonpano. Nimi on sama ja ohjelmistoissa on ollut kautta vuosikymmenten samoja biisejä, mutta eri bändejähän ne (tai se) kaikki on. Ja hyvä niin, sillä nyt seuraa tämän kirjoituksen tunnustuksellisellinen osuus;
Hyvät hyvän musiikin ystävät, paljastan teille nyt, että tykkään näistä kaikista viidestä. Ja tykkään vielä oikein kovasti! Siinä missä jonkun Yesin fani näivettyy yhden ainoan bändin musiikin siimeksessä, meillä wigwamisteilla onkin viisi bändiä! Enempi on parempi! Olemme onnekas kansakunta. Kyllä
kannatti syntyä suomeen, enkä nyt puhu mistään lottovoitosta.
  
  10/06/08 13:45

Name : Jouko, Kerava
Current favourite song : T-Bone Burnett: Hefner & Disney
  
Message : (jatkoa edelliseen) Vähän sama juttu kuin Steely Danin "The Second Arrangement", joka aikoinaan pyyhkiytyi kakulta apuriäänittäjän toimesta - sinne jäi, eikä tehdä enää.
  
  10/06/08 02:48

Name : Jouko, Kerava
Current favourite song : Robert Plant & Alison Krauss: Killing the Blues
  
Message : Niinpä. Varmaankin tuo on kaanonissa tehokkaampi tuollaisena legendaarisena "kadotettuna" kappaleena.
  
  10/06/08 00:49

Name : Juhana
  
Message : Ei ne sitä biisiä julkaise. Miksi julkaisisivat?
  
  09/06/08 22:17

Name : Finnspång
  
Message : Voisipa olla pähee veto julkaista Jesu Fåglar kokonaisuudessaan seuraavalla Wigu-levyllä, sikäli kuin Huldén tai kukaan enää muistaa, kuinka biisi oikein meni...
  
  09/06/08 12:57

Name : Inspired
  
Message : Salty Dog tai 633 Jesu Fåglar, riippuen mihin raitaan viitataan, mutta toimivat mielestäni ihan sellaisenaankin, ilman että ne kytketään vuosikymmenien takaisiin asioihin ja näin tehdään niistä ainoastaan menneisyyden heijasteita.
  
  08/06/08 18:39

Name : formulahullu
Current favourite song : Kake Randelin: Koko tuotanto
  
Message : Kimi kolmas. Mika viides. J.J. yhdeksäs. Salo kymmenes. Heikki kuudestoista.
Keke keskeytti.
  
  08/06/08 13:47

Name : Nipa Latva-Laho
Current favourite song : Wardance
  
Message : Tuliko mitään wiguaiheista Radio Suomen viimmeyön progeyössä?
-Et kannattaako kuunnella Yle Arenasta...
  
  08/06/08 01:27

Name : Matti, Vantaa
Current favourite song : Roxy Music: Serenade
  
Message : Jou!
Eniten mut pudotti se lause:
"Those cities may change
but there always remains
my obsession
Though silken waters
my condola glides
and the bridge -it sighs..."
Repikää siitä europarlamentaarikot!
  
  07/06/08 21:51

Name : Pula-Aho
Current favourite song : Planetstar
  
Message : jeeeeeeeeeeeeees...

Song For Europe !!!

Here as I sit, At this empty cafe
Thinking of you, I remember
All those moments, Lost in wonder
That we'll never, Find again...

Jumalauta Ferry pudottaa perssiilleen koko Euroopan. Tyyliä riittää. Kuin se nyt oli - "myö annetaan hitot koko Euroopalle. Karjala myö otetaan..."

Ei muuta kun hyvät kesät huumorin merkeissä, toivoo Pula-Aho.
  
  07/06/08 19:10

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Roxy Music: Song for Europe
  
Message : Yep, niin juuri Suonna.
Ja muutenkin osuit naulan kantaan tuossa Sandpainting-luonnehdinnassasi. Siitähän tehtiin ennen lopullista miksausta sellainen "light mix" Midemin messuja varten jossa tuo "mystisen alakuloinen mutta kohottava" tunnelma oli ehkä vieläkin paremmin esillä. Mutta kyllä se niin vahva biisi oli alusta saakka ettei sitä kyvykäskään tuottaja olisi helposti pystynyt pilaamaan.:)
Teinpä tuossa siivotessa ajatusleikin omaisen imaginäärisen uusWigujen Best Of kokoelman:
1.Borders to be crossed
2.Absalom
3.Crystal Ball
4.Planetstar
5.Remains to be seen
6.Titans Wheel
7.Greatfield
8.The Lost Lizard king (Ababacab)
9.That´s the way
10.Sandpainting
11.Bowlane
12.Cloudy Dream
13.Squaw Valley Non-event
On ne sen verran kovia ralleja että saa panna minkä tahansa vuosikymmenen tavaran rinnalle eikä kalpene yhtään...
  
  07/06/08 16:29

Name : Suonna
  
Message : Eiköhän ne synteettiset lokit ole Salty Dog -viite.
  
  07/06/08 11:13

Name : Inspired
  
Message : Lokit, heh... itse kyllä suurena Moogin ystävänä tervehdin ilolla lähes kaikkea, mitä Esa on nyky-Wiguihin loihtinut.

Mainittakoon vielä, että Cacobe Bar Two-Step toimi mielestäni paljon paremmin aikoinaan Semifinalin keikoilla - levyversion sovitus ei ole mielestäni yhtään niin onnistunut.

Esasta kun tuli puhe, niin löysin taas kuunteluuni kopion Ajatuslapsesta, ja toivoisin kyllä, että suomalaisen ambientin pioneeri tekisi vielä levylle jatkoja ja kenties vaikka uusia Neum-keikkoja jne. Kyse on tietysti jo aivan erilaisesta musasta kuin Wigwamissa, mutta onpahan Kotilaisella selvästikin ollut jo 70-luvulla poikkeuksellinen ymmärrys äänimaisemaa ja soundeja sinänsä kohtaan. Yhtään varsinaista soittoa väheksymättä, Dirmuksen sovituksellinen näkemys analogisyntikoiden ja Mellotronin kanssa on todella kiehtova. Ja polveilkoon tajunnanvirta sitä kautta vielä Maaritin Viis pientä -plattaan: on juurikin kuuntelussa ja onpahan hieno ote tälläkin levyllä, niin Esalla kuin koko muullakin bändillä. Olkoonkin, että Puhelu seis on melko hävytön Chameleon-pastissi, bändiläisten omissa nimissä tietty...
  
  07/06/08 00:53

Name : Suonna
  
Message : Nyt pitää muistuttaa parista kovasta biisistä, mitä uus-Wigwamilta ei ole täällä tällä erää kehuttu: SSM:n Sandpainting ja LA:n The Next Breakfast. Molemmissa leijailee se mystisen alakuloinen, silti kohottava Wigwam-fiilis, johon jo koulupoikana ihastuin hypistellessäni Nuclear Nightclub ja Live Music From... -vinyylien pahvikansia.
  
  06/06/08 20:33

Name : Finnspång
  
Message : Bow Lane, Cloudy Dream ja Squaw Valley Non-Event toimivat SSM:lla, muutoin aika yhdentekevää matskua. Niitä lokkeja ja ruletteja en ymmärrä ollenkaan, enkä etenkään saakelin rumia kansia, olkoon vaikka kuinka van Goghilta tai keltä lie pöllittyjä kuva-aihioita. Ota nyt vakavasti levyä, jonka kansissa on käytetty jotain Comic Sans -fonttia kaikissa mahdollisissa riemunkirjavissa väreissä! Hyi saatana, näin Seppo Rätyä lainatakseni.
  
  06/06/08 15:36

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Wigwam: Greatfield
  
Message : Moro! Pitkälti samoilla linjoilla Inspiredin kanssa Wigujen tän vuosituhannen tuotoksista. TW:n huiput ovat korkeammalla mutta SSM on kokonaisuutena onnistunut, hyvin miellyttävätunnelmainen ja inspiroitunut levy, jolla ei minkäänlaiset "näytönpaikka"-rasitteet kuulu vaan bändi on oma itsensä ja hyvä siinä.
  
  06/06/08 14:12

Name : Pete C
  
Message : Titans Wheel on levy joka ei ole auennut ainakaan vielä, sen kun kuulin ekaa kertaa niin tuli fiilis että se on liian massiivista, liian ylituotettua ja jokunen rumpufillikin olisi voinut piristää tasapaksua komppausta. Se ennen TW:ä ilmestynyt Heaven In A Modern World-sinkku oli jo aikamoinen shokki, että wtf, ovatko äijät siirtyneet ihan stadionrokkaukseen. Mun asteikolla SSM oli huomattava parannus, jokunen mieleenjäävä biisi ja soitossakin oli taas sitä ilmavuutta.

Vuoden 1993 Light Ages on levy jonka musiikillinen arvo on noussut mulle tasaisesti vuosien kuluessa, diggasin siitä jo silloinkin, mutta vasta nykyisin se on todella avautunut. Ostin sen LP:nä silloin keväällä 1993.

By the way, se Käpylän kyläjuhlien keikka keväällä 1992 oli eka Wigwam-keikka mulle, siitä on jäänyt hieno muisto, siinä oli jotain taianomaista. Äijät soitti hienosti, hyvät soundit (ei liikaa volaa!) ja kokonaisuus vain vei mennessään. Tajunta laajeni ihan musiikilla, se oli hieno ilta.
  
  06/06/08 10:23

Name : Inspired
  
Message : Titan's Wheeliä tosiaan vaivaa jonkinlainen mammuttitauti ja kitara on häiritsevän hallitsevana läsnä + rummut soivat melkoisen tuhdisti jne jne - samoja "ongelmia" eli uusia ominaisuuksia Wigujen musiikissa kuin mitä on keikoillakin koettu. Hienoja biisejä on silti paljon: Remains To Be Seen, Bitesize, nimiraita ja To The Other Side ainakin.

Vaan Greatfieldin jälkeen voisin heivata levyltä lähes kaiken paitsi To The Other Siden ja Lost Lizard Kingin. Varauksella That's The Way voisi jäädä. Win Your Love, Drinks On The House ja Good Mornington Street muodostavat melkoisen keskinkertaisuusputken omissa korvissani. Ei jaksa kiinnostaa. Vaan siis, nuo suosikeiksi mainitsemani sitä vastoin ovat kovastikin pyörineet soittimessani.

SSM:llä on silläkin hetkensä. Siltä levyltä ei löydy yhtä hyviä biisejä, mutta ei kyllä yhtä huonojakaan kuin TW:n huonoimmat. Bow Lane on kyllä tosi hieno vetäisy.
  
  06/06/08 01:41

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://www.myspace.com/tainatartainatar
Current favourite song : Dr. Bogenboom: We used to know
  
Message : Ja nyt törkee kissanhännännosto:
Dr. Bogenboom plays Jethro Tull perjantaina 6.6. Kerava Jazz, Robins Pub! Vapaa pääsy
Be there tai ole neliö ! :)
  
  04/06/08 20:28

Name : Pula-Aho
Current favourite song : Gringos Locos: Mean Rock'n Roller
  
Message : Kuka tietää, mitä Miri Miettinen tekee nykyään ? Reilu 10 v sitten oli jossain isossa viihdemusiikki gaalassa tosi ison taustabändin "jyskyttäjänä". Sittemmin ei ole kuulunut miehestä...vai onko? Rokkihommatko päättyi Locosin floppiin ?
  
  04/06/08 20:19

Name : EsaJii
  
Message : Matti on oikeilla jäljillä. Mutta Drive on Driver on outo biisi. Kuin Dylania sanat, sitten rynkytystä koko meno. Sanoissa vähän keskeneräistä tarinaa, siitä sais Dylan 7 minuutin tarinan.

Alkubiisit kelpaa mulle, jopa outo Subterranean Sunrise lopulta. Ensin ei kelvannut.

Jimin huumori ja näyttelylahjatkin on esillä.
  
  04/06/08 15:58

Name : Suonna
  
Message : Hmm, mitäs siltä Titans Wheeliltä tiputtaisi. Subterranean Sunrise on aika poppia muuhun matskuun verrattuna, mutta tarttuva raita. Driver ja Heaven edustaa jenkki-AOR-Wigu-soundia, en ole aivan ihastunut, mutta kyllähän Heaven toimi keikoilla parhaimmillaan kuin tykki, puolustaa siis paikkaansa kaanonissa. Win Your Loven ehkä ottaisin pois, se on eniten soolo-Jimiä tai Gordon Haskellia tässä seurassa, ei kuulu joukkoon. To The Other Siden kyllä säästäisin, kiva freesi kitarakoukku.
  
  04/06/08 12:13

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://www.myspace.com/tainatar
Current favourite song : Folkswagen: Kaunis kylmä
  
Message : Doddi! Nythän sitten päästään "mitkä kolme biisiä ottaisit TW:ltä pois jotta se tiukkenisi Top 3 -Polliin"?
Mun valinnat:
1. Drive on Driver
2. To The Other Side
3. Heaven In A Modern World
Muutenhan TW kuuluu meitsin TOP 5 Wigu-albumeihin kokonaisuudeltaan ja sävel-& sanoitusmateriaalin tasokkuden vuoksi, sen nujertaa vaan NN, Being, H&H ja DA.
  
  04/06/08 08:43

Name : Mikko
Home page : Blues Section: Semi-Circle Solitude
  
Message : Footage of Pembroke and Österberg's pre-Wigwam band.
  
  03/06/08 20:53