Wigwam - guestbook

Name : Jouko, Kerava
  
Message : Suonna, joku ystävällinen sielu on hiljattain laittanut YouTube'en muutamia Mallardin live-biisejä. Hämmentävän hienoa kamaa, ja kyllä Wigwamkin tulee jossakin vaiheessa mieleen.

Tästä voi lähteä:
http://www.youtube.com/watch?v=JvQCueNj1Q4
  
  09/09/08 01:15

Name : Suonna
  
Message : Onpas virkistävää nähdä Mallardin nimi täällä. Piti hommata aikanaan molemmat Mallardit, kun Jussi Niemi ja Waldemar niitä niin kehui, eikä kyllä ole kaduttanut. Aivan timanttisia biisejä, esim. se cover Topi Sorsakosken Kulkukoirista :-)
  
  09/09/08 00:24

Name : Harrikkakka
Current favourite song : Eddie and the Boys
  
Message : Pe 12.9. Mikko Rintasen isännöimänä 'alakapakka' Dubrovnikin Syysjamisessio, jonne kai tulossa joku Wiguvetokin keväisten synttäreiden tapaan.
Silloinhan lavalla viihtyivät pitkään myös Mosse sekä Rekku. Soitto alkaa jo klo 21.
  
  08/09/08 23:47

Name : Jouko, Kerava
Current favourite song : Mallard: Your Face On Someone Else
  
Message : Jos FttF:n alkuperäistä ajatusta pohtii, niin ulkomailla tuo ei taida olla niin harvinaista. Esim. Los Bravos, espanjalainen bändi, sai suuren hitin biisillä Black Is Black. Laulaja saksalainen.

Mikolle kiitosta tämän sivuston tunnollisesta pitämisestä, ja onnea jatkossa.

Ja juuri näihin aikoihin 40 vuotta sitten lienevät Ronnie, Nikke ja Mats juonitelleet yhteistä bändiä...
  
  08/09/08 23:32

Name : Jorma
  
Message : Ysärillä oli varsin suosittu jenkkibändi nimeltä Helmet, joka ei kuitenkaan laulanut suomeksi.
  
  08/09/08 22:56

Name : Suonna
  
Message : Entäs tämä: CMX nimesi Aura-levyn englanniksi ja yhtyeen latinaksi, vaikka laulaa suomeksi.
  
  08/09/08 13:00

Name : Jorma
Current favourite song : Heat of the Moment
  
Message : Myös Asia lauloi englanniksi, vaikka bändin nimi on suomea.
  
  08/09/08 10:41

Name : Miska R.
  
Message : Hoi tietäjät,

Onko nyt niin, että "Love Jazz 1966-1977" on ensimmäinen Siboneyn / Loven julkaisema vinyyli sitten 90-luvun alun (kun Jazzpuu-sinkkuja ei lasketa)? Itse en ainakaan muita muista.
  
  08/09/08 00:42

Name : Jesse
  
Message : FftF, heti tuli mieleeni Elonkorjuu, Kalevala ja Kaamos. On niitä varmaan muitakin.

Ja onnittelut Mikolle sivuston kymmenen vuoden toiminnasta. Luulen, että monikaan suomalainen "fanisivu" ei ole näin pitkään toiminut.
  
  07/09/08 12:53

Name : BobHope, Tampere
Current favourite song : Weather Report - Teen Town
  
Message : Friend from the fields: Todellakin tuo on harvinainen tapaus. Vastaavaa en keksi.

Näitä ulkomaalaisella nimellä olevia suomenkielisiä bändejä kyllä löytyy, ekana tulee mieleen vaikkapa Moonsorrow, joka "laulaa" suomeksi.

Ja ytimekkäälle verkkoseuralle onnitteluja pyöreistä vuosista!
  
  06/09/08 22:47

Name : Friend from the Fields
  
Message : Semmoinen Pressaan liittyvä juttu tuli mieleeni, että näin äkkiseltään ajateltuna on aika harvinaista, että bändin nimi ja biisit ovat eri kielillä. Siitä lienee esimerkkejä, että bändillä on joku hienolta kalskahtava, tyyliin latinankielinen nimi, mutta tekstit kuitenkin omalla 'tylsällä' kielellä, mutta Pressalla tämäkin menee vähän toisin päin.
  
  05/09/08 22:03

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.katayaband.com
Current favourite song : Rick Wakeman: Sea Horses
  
Message : Terveeks!
Ja onnittelut Mikko! Kiitokset ja syvä kumarrus touhuille joissa Suonna on oivana vänkärinä ollut kyytipoikana.
Eikä tarina ole ohi, se on varmaa se...
  
  01/09/08 14:45

Name : Jore
  
Message : Ostin tänään Light Agesin. Ainoa Wigu levy, joka on jostain syystä - en kyllä ymmärrä miksi - jäänyt ostamatta.

Kolme kertaa kuunneltu läpi ja onhan se ihan hyvä. AOR:ää välillä selvästi, mutta sisältää myös taattua Wigua. Ja vanhatkin biisit sopivat joukkoon hyvin. Tombstonen versio on oikeastaan aika raikas. 24-bit soundit ovat hyvät ja eikö vaan: Mosse soittaa myös nauhatonta.

Tästä saa loistavan 40-minuutin version, jonka voi tehdä itse siten kun haluaa.
  
  30/08/08 16:07

Name : Arto L
Current favourite song : Harri Marstio: Rakkaat sukulaiset
  
Message : No niin, onnittelut kymppikerholaiselle minultakin, ja pikaista toipumista Mikolle siltä varalta että asiaa on Joensuussa päädytty oikein juhlistamaan :)

Minä olen näitä passiivisempia lurkkijoita ollut, mutta aina silloin tällöin tulee mieleen että pitääpä käydä katsomassa mitä Wigu-sivustoilla on tästäkin asiasta kommentoitu. Viimeksi tuossa pari viikkoa sitten törmäsin jälkijättöisesti Long Lost Cousinin suomennokseen, sanat Juice ja esitys Marstio; ja niinpä piti tsekata olisiko ruodittu tällä foorumilla. Ei kummemmin, mutta kelpo veto omasta mielestäni.
  
  30/08/08 13:43

Name : Taneli Kekkonen, Warsaw, Finnish embassy
Current favourite song : UM:n historiikki
  
Message : Mitä? Kipasetsää liiteristä halkoja?
  
  29/08/08 23:54

Name : kekkonen
  
Message : Tenu, hyvä mies, herra paratkoon, mistä oikein puhut?. Miten kirjoituksesi liittyy tähän sivustoon?
  
  29/08/08 21:35

Name : Tenu
  
Message : Loistava Paul Rodgers mokaa itsensä pahan kerran 2007 äänitetyllä DVD:llä Glasgowin konsertista. Heti alkuun raiskataan karmeilla soundeilla kolme Free biisiä (no, Rodgers ei varmaan itse ole täysin vastuussa soundeista). Kitaristit ja rumpali eivät tiedä ollenkaan miten näitä klassikoita pitäisi soittaa. Turhaa patsastelua, joka tuo mieleen vain sen, että Rodgers alkaa olla liian vanha ja Queen solistin paikka ja kehut on nostanut nesteen äijän huppuun.

Jonkun artikkelin mukaan Zeppelin on studiossa, uutta materiaalia on jo purkitettu ja Plant ei ole halunnut mukaan. Ettei nyt sitten Pagen kaveri Rodgers lähde hämmentämään Zepu-soppaa ?
  
  29/08/08 20:45

Name : Replak, Porvoo
Current favourite song : YUP-Mitä elämän jälkeen
  
Message : JG&british standard Porvoossa oli helvetin hyvä keikka... Jukan osalta, Bändi olisi muuten voinut soittaa vaikka hississä... Rumpali sekoili pahasti ja tuhosi kaikki mahdollisuutensa filleihin... Lautasilla eikä "kannuilla" niinkuin vain katellinen apina voi tehdä.
En koskaan voi suositella keikkaa muille kuin faneille. British standard on täysin mitäänsanomaton bändi jopa blues mittakaavalla... Itse en sen enempää voi "anaalysoida" blues orkesterina.. mutta täysin ponnetonta soittoa ja vielä kamalampaa yhteissoittoa, joka heiltä kuuleman mukaan on onnistunut useimmiten hyvin.
Toivottavasti tuosta keikasta ihmeellisien nimmaripyyntojen lisäksi Jukka oppi, että unohtaa 12-tusinaan bändit.. ei paskasta saa konvehtia vaikka käärisikin kultapaperiin.
  
  29/08/08 20:24

Name : Finnspång
  
Message : Onnittelut täältäkin! Itse älysin etsiytyä atomiverkkokerhoon vasta joskus vuoden 2001 paikkeilla, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
  
  29/08/08 14:01

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Kiitos onnitteluista ja kiitos itsellenne! Teidän avullannehan sivusto on tällaiseksi muotoutunut.

En Jukka muistanutkaan, että kävin treenaamassa koodausta sinunkin luona. Sivut tein ja muistaakseni vein nettiinkin veljeni koneella. Omassa vanhassa koneessani (vm 1993) ei varmaankaan ollut kuvankäsittelyohjelmaa ja liekö ollut selaintakaan. H.S. Pitkäsen yläkerrasta syksyllä 1998 kannettu näyttö on muuten edelleen käytössä...
  
  29/08/08 09:08

Name : Suonna
Current favourite song : Riitta Korpela: mikä tahansa (koti-isän aamusoundtrack)
  
Message : Kertakaikkisen mainioita muisteluksia. Jukan kertomus saitista vuonna miekka ja kypärä, vainovalkeiden valaistessa sateen huuhtelemaa Noljakanmäkeä leikkaa suoraan kollektiivisen tajuntamme alkuhämärään - melkein kuin saisimme lukeaksemme Hard N' Hornyn studiopäiväkirjan Madame Blavatskyn eetterinettisivuilta, Jesu Fåglarin notaatiot mukaanluettuna!
  
  29/08/08 09:08

Name : Jukka, Vantaankoski
  
Message : Joko siitä on 10 vuotta? Mieleen on hyvin jäänyt ihmetys ja ihailu kun tämän saitin pitäjä polki sateessa Noljakantielle treenaamaan koodausta uudella tietokoneellani (jossa ei ollut edes nettiyhteyttä!). Pianhan sitä sitten haettiin sivuston pitäjälle itselleen omaa konetta (sillä kadehdittavalla nettiyhteydellä vieläpä) H.S. Pitkäsen yläkerrassa olleesta kloonipajasta. Ja katso, kohta rävähti nettiin nämä sivut. Enpä tiennyt tässä mainiossa miehessä olevan niin paljon piileviä voimavaroja...

Olin itsekin pakahtua tärkeydestä kun hekumon ajatuksella, että MINUN Wigwam cd-levyjen kansia oli skannattu nettisivuja varten ja nyt tuhannet tai siis vähintään kymmenet tuhannet ihmiset ympäri planeetan näkisivät ja ihastelisivat niitä! Olin aidosti hämmästynyt kun hiljalleen kävijöitä alkoikin kertyä ja guestbookissakin alkoi jutustelu porista. Wigwamin yhdistävä voima saikin samana syksynä uusia piirteitä, kun selvisi että Join kaupunkiin oli muuttovoittona saatu journalisti, jonka Wigwam-nauhakokoelma pisti meidät Mikon kanssa kuolaamaan ensitapaamisessa suumme kuivaksi (Jokelaanhan tuona iltana päädyttiinkin, tosin vain 2/3 miehityksestä).

Syksyllä 2000 kun voimakaksikko Meriläinen & Kononen olivat saaneet Fresh Garbage-urakan loppusuoralle, oli sivusta seuranneena ehkä se makein hetki käsillä. Silloin tuntui, että nämä sivutkin olivat lähes (ja niin kuin ovatkin) osa Wigwam-"imperiumia" ja sen hieman salamyhkäistä legendaa. Joo-o.

  
  28/08/08 23:43

Name : Tommi Heiskanen
  
Message : Myös minulta onnittelut sivuston johdosta, nämä ovat olleet käyntini kohteena aina kun koneella käyn. Ja poiketkaa taas Mikko ja Suonna kahvilla kun meilläpäin pyöritte.
  
  28/08/08 22:38

Name : Friend from the Fields
  
Message : Onnea minultakin Mikolle ja näille sivuille! Minäkin osuin sivuille ensimmäisen kerran syksyllä 1998. Hengasin tuolloin Englannissa, josta myös samoihin aikoihin ostin ekan Wigu-levyni -- Nuclear Nightclubin. Sittemmin on tullut tätä vieraskirjaa tavattua likipitäen joka päivä. Kävijälaskurihan hävisi etusivulta jo kauan sitten, taisi kuumentua liikaa?

Hyviä jatkoja kaikille!
  
  28/08/08 22:24

Name : Mika
Current favourite song : Wigwam : kaikki (Ten Years Gone)
  
Message : This Wigwam site...10 years now !!!

From my heart - thanks for giving life support during all these yrs.
  
  28/08/08 19:55