Wigwam - guestbook

Name : Jore
  
Message : Kaikki tietenkin tietää Panomiehen Juuso Nordlundin tanakan bassokuvion. Kyllä kautta aikojen paras Juice-basisti on mielestäni selvästi Juuso Nordlund, joka soitti myös Keskitysleirin ruokavaliolla. Sen aikaiset keikat olivat minusta parhaita Juicen esityksiä musiikillisesti. Hmm, missähän se Wigwam yhteys on?
  
  28/09/08 14:28

Name : Esco, West Coast
  
Message : Ei Aronen-Nordlund kaksikkokaan paskemmin keittänyt, esimerkkinä mm. Härmä-funkin lehtolapsi Panomies-biisi.

Leskisen Jussillakin oli plussansa ja miinuksensa. Eittämätön pioneeri Suomi-rockin lyriikka-sektorilla, virtuoosimainen sanankäyttäjä.
Toisaalta yhteiskunnaliselta katsannoltaan nariseva egosentrinen piällysmies. "Mies joka käy taksilla ruokakaupassa ei ole ihan relevantimmasta päästä heittämään yhteiskuntakritiikkiä", jotenkin tuohon suuntaan kirjoitti Harri Rinne Juice On-Off teoksessa.
  
  28/09/08 12:48

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Matti A. Takalalla oli tuplasetti, eli basareitakin oli kaksin kappalein. Slamin kokoonpano Tauko I ja Tauko II -levyillä oli mielestäni Juicen paras kautta aikain - myös basisti Hannu Tervaharju oli tehtäviensä tasalla! Juicen ehkä paras levy kuitenkin on mielestäni Keskitysleirin Ruokavalio... Hienoja biisejä ja kerrassaan loistavaa soittoa kitaristi Petteri Salmiselta!
  
  28/09/08 11:56

Name : Art, OuTo
  
Message : Nykyajan teinille Tenulle.
J u i c e ja hänen laulunsa
elävät ikuisesti!!!
  
  28/09/08 08:42

Name : Tenu
  
Message : Juice oli sittenkin teini-idoli - pojat erityisesti tykkäsivät. Aika ajanut ohi. Aika naiiveja juttuja. Tauko kakkosen jutut on varmaan kärkipäätä. "Tanssimaa" (jollain kokoelmalla "tanssimaan"), "jumalaut mä oon out", "kiskoilla maaten"...ja CD:n extra, "eksä pese sitä koskaan". Kuka nykyään jaksaa enää innostua? Se oli sitä aikaa. Ei Juicesta jäänyt suurmiestä näihin kehiin vaikka siltä joskus näyttikin.
  
  27/09/08 21:13

Name : Jusupov
Current favourite song : J. Leskinen & Slam: Hittejä ja idoleita
  
Message : Tässä on Wigwam-linkki, uskokaa vain.

Tuli hankittua cd-formaatissa Juice Leskinen Slamin Tauko II:n ja sen kuuntelu ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1984 on ollut jo päänsisäisestikin jännä kokemus. Jotenkin nuo Juicen "kultakauden" levytykset (1976-1983) kuullostaa nykyään kovasti angstisilta tekonäppäriä sanoituksia sisältävältä pseudointelligentsia-suomirockilta. Sävellyksissä usein onkin rima asetettu eppunormaalismia korkeammalle. Ja etenkin Leskisen laulusuoritusten tulkinnallinen rajoittuneisuus ihmetyttää itseä, miten tämä 13-16 vuotiaana saattoi kuullostaa niin hyvältä? Häh? No mutta, Tauko II on jännä levy. Nämä kipaleet ei ole kulneet puhki kokoelmia koottaessa ja radiosoitossa, päinvastoin! Tauko II on rupinen äänite, mutta sympaattinen. Basistia lukuunottamatta kokoonpano on miehen taustabändeistä virtuoosimaisin ja yhteissointi on aika päällekäyvä, noin hyvässä mielessä. Tätä 2000 julkaistua cd:tä lie hiukkasen remasteroitu 1991 versioon nähden, ainakin "Hittejä ja idoleita" kipaleessa Matti A. Takalan bassareiden soundissa on ytyä! Vaan tässä koko jorinan ydin: kuka osaa sanoa tieto tai (niukan) kuva-analyysin perusteella, oliko Takalalla tuolloin satsissaan yksi vai kaksi bassorumpua? Meinaan että jos oli vain yksi, Töysän Bonham lyö verrokkinsa oikean jalan nopeudessa...
  
  27/09/08 00:50

Name : Tenu
Current favourite song : http://www.lovemusic.fi/julkaisut/951
  
Message : Yllä - ei ole favorite song, koska en ole kuullut. Onko kiekko tyyliltään lähinnä Tangerine Dreamia/Klaus Schulzea ? Kotilainen itse kai on sanonut tämän suuntaista, mutta en ole varma. Mitä levyn kuulleet ovat mieltä ? Onko tuo vertailu kohdallaan ?
  
  26/09/08 20:31

Name : Jore
  
Message : Todella hieno tämä Gutsin apuraha. Ei olisi parempaan paikkaan voinut mennä, etenkin kun mies on parin viime vuoden aikana aktivoitunut keikkailussa. Onneksi olkoon!
  
  26/09/08 16:58

Name : Antero
  
Message : KVG: J.Jyrkänkoski & Bluetone:
Pe 9.5.2008 - Telakka, Tampere
(feat. Jukka Gustavson)

- varmaan se tuolta on kuvattu?
  
  26/09/08 13:47

Name : Antero
Current favourite song : Pidän sinusta
  
Message : Jep. Ja hienoo oli myös kattoa keskiviikkona Gutsia telkusta! Oli Diggari-kanavalla, kanavatietojen mukaan J.Jyrkänkoski Jam Bluesbandin vieraana. Kuvassa taisi kyllä lukea Blues Jamband, ainutkertaisesta orkesterinimestä taisi kuitenkin olla kyse? Keikka oli joka tapauksessa kuvattu Telakalla.
  
  26/09/08 13:42

Name : Mika Koo
  
Message : ...siis apuraha. Ja myöntäjänä oli valtion säveltaidetoimikunta.
  
  26/09/08 11:36

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : HS: "Jukka Gustavsonille viiden vuoden apura". Hieno juttu!
  
  26/09/08 11:31

Name : Hal Dean, Wilmington
Current favourite song : Henry's Geographical... Mistakes
Found : Search engine
  
Message : Hi fellows, I've loved the band since hearing the 2LP "Tombstone" US LP. I saw Jim and Pekka in Baltimore sometime in the 90s, a great show, and you autographed my records. I'm so glad you're still making that wondrous, quirky music. Cheers, Hal Dean, USA
  
  24/09/08 20:46

Name : Friend from the Fields
  
Message : Kiitos Finnspång tämän päivän hyvästä uutisesta.
  
  23/09/08 16:09

Name : Finnspång
  
Message : Loven sivuilla varsin kiinnostava tuleviin julkaisuihin liittyvä uutinen. Linkki ohessa.

http://www.lovemusic.fi/julkaisut/951
  
  23/09/08 12:58

Name : Nappe
Current favourite song : Faustburger: High in the Trees
  
Message : Faustburger muuten keikalla Texas Barissa, Kaisaniemessä 25.9. klo 22 -vapaa pääsy-
  
  23/09/08 02:19

Name : Suonna
  
Message : Joensuun Anttilassa mielenkiintoiset hyllyntyhjennystarjoukset, paljon Lovea á 5e, ja sitten vihdoin omiin kokoelmiin Rintasen Faustburger 7 eukalla. Ensimmäisen kuuntelun perusteella: mielenkiintoista, ei-aivan-odotetuinta musaa jostain 80-luvun hard rockeimman Zapan, Cheap Trick -tyyppisen powerpopin ja Wigwamin Light Agesin jenkkirokeimpien raitojen välimaastosta.
  
  22/09/08 19:48

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Pikainen silmäys Pennasen Sisältää hitin -kirjaan kertoi, ettei Pakarok 1 eikä 2 noussut top 20:n. ;)
  
  22/09/08 18:17

Name : Greggory
Current favourite song : Not Pakarock
  
Message : Jaska vois siirtyä autuaammille foorumeille...
  
  22/09/08 09:42

Name : Jaska vaan
Current favourite song : Jope (Jeltsin): Tallahassee Lassie
  
Message : muistaako joku, oliko Pakarock 1 tai 2 peräti ykkösenä Suomenlevynmyyntilistoilla ?
  
  20/09/08 19:14

Name : flangeri
  
Message : Perjantaina keskustassa jano oli kova - olivat laittaneet aivan eteeni
mannermaisen viinibaarin,
josta sai myös olutta

Fantastista aattelin -kerrassaan hieno juttu
  
  19/09/08 23:08

Name : Jouko. Kerava
  
Message : Lisäisin vain tuohon, että Jim tietysti voi tehdä vielä soololevyjäkin. Sääli jos ei Suomessa keikkailu voi enää elättää tällaista bändiä.
  
  18/09/08 23:27

Name : Jouko, Kerava
Current favourite song : Ralf Bendix: Kriminal-Tango
  
Message : Kaikesta päätellen tilanne on se, että Jim on myynyt asuntonsa Helsingissä ja muuttanut takaisin Missouriin. Liekö sitten tulossa Suomeen kausittain. Tarinan loppu ei liene vielä tässä, biisejä kaiketi voi tehdä netin kautta. Mutta kuulemani mukaan ilman Jimiä ei tehdä mitään Wigwamin nimellä.
  
  18/09/08 22:44

Name : Riku Proge, HKI
  
Message : Kiitos netclubin ja forumin pitäjille pitkäjänteisestä työstä progeilujen parissa. Antakaa nyt muutkin positiivista palautetta .!
Kuuntelen just remasteroitua "tähtipotta" levyä, kuulostaa joka kerta paremmalta. Jostain syystä tämä levy on jäänyt mulla Beingin ja Nuclearin sekä DarkAlbumin jalkoihin.
Kysymys: mikä on wigujen tilanne nyt syksyllä 08 ? Onko historiaa koko juttu nyt ?
  
  18/09/08 22:04

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Blondie - The Tide Is High
  
Message : Karjalaiset siellä vain tukee toisiaan... Eiku, onhan Kinnunen hieno muusikko, ei siinä mitään.
  
  18/09/08 21:50