Wigwam - guestbook

Name : jukka
  
Message : mut toisaalta toivois että fanipohjalta tehty uudelleenjulkaisu tulis ennemmin kuin joku warnerin laiskasti ja halvalla tehty puolivillainen juttu. kyllä uusintajulkaisuissa pitää olla kunnolla uuttakin asiaa. kunnon teosanalyysit kehiin ja gutsin haastattelua, aikalaiskritiikkiä, kuvia ja silleen...
  
  02/10/08 12:47

Name : jukka
  
Message : hieno levy, joidenkin mielestä parasta gutsia.

ainoa harmi tässä on se, että warner kiskoo kuulemma kamalasti noista mastereistaan.

muutenhan tossa ei ois mitään ongelmaa kellekään. ceedeiden teko on muuten melko halpaa hupia ja omansa saa pois helposti. mutta warnerin vedätyksillä pääsee varmaan ehkä hädin tuskin omilleen jos esim. 500kpl painoksesta myy jok'ikisen.

jollakulla saattaa olla parempaakin tietoa ja näkemystä asiaan.. ..näin olen vaan kylillä kuullut..
  
  02/10/08 12:42

Name : Jiiii
  
Message : Valon vuoksi ehdottomasta uusiksi! Mielestäni parasta herran tuotannossa. Liekö syy, että oli ensimmäinen jota kuulin, mutta kuitenkin.
  
  02/10/08 12:40

Name : Miska
  
Message : Alustava kiinnostus kolehtiin hep!
  
  02/10/08 00:07

Name : Art, OuTo
  
Message : Rocket kuulostaa hyvältä, muttei tuo Pori-osasto. Tietysti jos HotIgloo löisi päätä seinään, syntyisi hyvää jälkeä. Pohjoinen puhuri läpi harmaan kiven. Jo vain ja vain Valon vuoksi, sillä täältähän se kohta häviää.
  
  01/10/08 22:01

Name : Suonna
  
Message : Rocketin lisäksi tulee mieleen Circlen Lehtisalon Ektro, joka on lisenssillä uudelleenjulkaissut Haikaraa ja Mummi kutoota....

Ei kun vaan nettiaddresseja pystyyn, "lupaamme ostaa yhden itselle ja toisen mummille" -tyyliin.
  
  01/10/08 21:10

Name : Art, OuTo
  
Message : Jep. Kyllähän minäkin sen voisin julkaista, kunhan ei tarvitse vastata kustannuksista, ennen kaikkea isoille ja mahtaville, jotka pitävät mastereita kassakaapissa ja vaativaa hynää ennekuin edes nostavat persusta jakkaraltaan.
  
  01/10/08 20:44

Name : Isto
  
Message : Eikös kerätä kolehti ja julkaista Valon vuoksi itse, Nuclear Netclub -merkillä, tuskinpa sitä kukaan muu julkaisee. Kun rahat sitten kuitenkin loppuvat ennen kansien painatusta, voimme aidossa Wigu-hengessä piirrellä tarvittavat läpyskät käsin.
  
  01/10/08 17:06

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Oliskohan Valon vuoksi kiinnostava kohde Rocket Recordsille, sehän vuokrasi Matti Järvisen Matin levyn masterit ja julkasi hienosti sen cd:nä ja lp:nä.
  
  01/10/08 16:40

Name : Risto
  
Message : Warner omistaa Valon vuoksi -levyn oikeudet. Olen joskus lähettänyt heille toiveen uudelleenjulkaisusta, mutta vastasivat, etteivät ole kiinnostuneita julkaisemaan. Lienee liian epäkaupallinen levy noin isolle levy-yhtiölle. Onko kellään muuten mitään uutta tietoa tuosta Gustavsonin kyselytunnilla mainitusta Syvyyden Pinnalla -levystä? Onko julkaisu edelleen suunnitelmissa?
  
  01/10/08 14:50

Name : Kai, Helsinki
  
Message : Tästä asiasta lienee keskusteltu täällä aiemminkin, mutta kysyn kuitenkin: kuka tai mikä omistaa nykyisin Valon vuoksi -levyn julkaisuoikeudet ja/tai masternauhat (jos jälkimmäisiä enää on olemassa)? Mitä instanssia tulisi yrittää houkutella julkaisemaan siitä CD-painos?
  
  01/10/08 13:42

Name : Urpo
Home page : http://http://www.lib.hel.fi/Tapahtumat/Tapahtuma.aspx?ID=2c099d
  
Message : Helsingissä Kirjasto 10:ssä on esillä Jorma Auersalon julisteita ja levynkansia vuosilta 68-78. Pienehkössä mutta mainiossa näyttelyssä mukana mm. helskutin hienoja vanhoja Wigu-julisteita ja Wigwamin ensisinglen käyttämätön kansiluonnos. Pystyisiköhän joku kuvaamaan tai skannaamaan niitä tänne kaikkien ihailtavaksi.

10-vuotisonnittelut sivuston johdosta.
  
  30/09/08 22:05

Name : Art, OuTo
  
Message : Syksyn sävel koskettaa ainakin minua. Hyvän musiikin ja tekstin tehtävä on juuri liikuttaa jotain sisimmässä.
  
  30/09/08 20:46

Name : Pete
  
Message : Jos joltain puuttuu light ages, niin huuto netissä näkyy olevan, hintaan viisi euroo.
  
  30/09/08 12:05

Name : Inspired
  
Message : Hieno levy tuo Ajatuslapsi on, ja kestää kyllä vertailun Tangerine Dreamiin ihan hyvin, ainakin parhailta osiltaan. Toki se on myös levy, joka vaatii hyvin pitkäjänteistä keskittymistä draaman kaaren ollessa perinteisen kolmen minuutin sijaan lähempänä kolmeakymmentä pituudeltaan. Ja onhan tuo ainakin aivan kiistaton pioneerityö, jos ei muuta.

Nyt kun vielä saataisiin Valon vuoksi CD:lle... levy on mielestäni Gutsin soolojen kolmen kärjessä. Hienoa instrumentaalimusiikkia, jonka skaala ulottuu pienistä kamariorkesteri-tyylisistä paloista avaruuteen kurkottaviin Moog-maalailuihin, jotka tuovat jopa em. Ajatuslapsen mieleen. Ehdottomasti ekspressiivisintä analogisyntikan soittoa, mitä Gutsilta on taltioitu. Hieno, temaattinen kokonaisuus - jopa ehjempi kuin Yksin yhdessä -levyn jazzrock, sanoisin.
  
  29/09/08 19:53

Name : Kai, Helsinki
  
Message : Kyllä Ajatuslapsessa kuulee mielestäni selvästi Tangerine Dreamin 70-luvun puolivälin kaltaista sekvenssien käyttöä ja syntikkamaalailua, samoin kuin Pink Floydin "Shine on You Crazy Diamondin" ensimmäisen osan innoittamia synamelodisointeja urkupisteen päällä. Ei Kotilainen mielestäni saavuta esikuviensa syvyyttä, mutta hyvää jälkeä saa käytettävissä olevalla tekniikallaan aikaan ja lisää paikoin pikantteja omia ideoitaan, kuten urkusooloiluaan ja akustisia väriläikkiä.

Kyseessä ei siis mielestäni ole mikään maailmoja kaatava mestariteos, mutta olen todella iloinen, että se nyt on vihdoin saatavana CD:llä virallisena ja ilmeisesti hyvälaatuisena julkaisuna.
  
  29/09/08 13:35

Name : Jyrki, Kerava
Current favourite song : Canned Heat:: Human Condition
  
Message : Joo, molemmat, ja lisäksi Esa soittaa siinä myös, kuten käy ilmi Mikon diskografiasta. Ja Måssehan tuotti/äänitti tuon ekan Leskis-älppärin.

Muuten yhdyn kyllä ajatuksiin, että Juicen tuotanto on itsetietoisessa "nokkeluudessaan" enimmäkseen rasittavaa, ja myöhemmin pateettisuudessaan melkein kuvottavaa (vrt. "Syksyn sävel"). Lisäksi tinakorvaisesti laulettua, mutta muusikot olivat ainakin asiansa osaavia.
  
  28/09/08 22:35

Name : Sörsselssön
  
Message : Eikös se Ronnie poukuta rumpuja samassa biisissä?
  
  28/09/08 20:52

Name : P. olli
Current favourite song : leskinen "atomisuoja"
  
Message : Eikös Pohjola pompota bassoa Juicen Anne ja Jacques piisissä??
  
  28/09/08 20:51

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Juu, Takala oli naapurikunnan Töysän rumpali-ilmiö, ehti soittaa ennen Juice-pestiään mm. kuortanelaisessa Gabriel-progebändissä. Juice Leskinen Slamin keikat olivat tosi mahtavia aikanaan - Takala sai soittaa jopa rumpusoolon, joka ei ollut koskaan huono tai puuduttava. Tomirollit olivat niin täydellisiä kuin kuvitella voi (kuunnelkaapas vaikka Rock'n'roll'n'blues'n'jazzin alku tai kappale Tauko...) ja tuplabasarihommat luonnistuivat mainiosti nekin. Matti muuten oli lyhytikäiseksi jääneen suomalaisen Arctic-rumpuvalmistajan mannekiini jossain vaiheessa, yhdessä Seppo Tammilehdon ja Ippe Kätkän ohella... aikaisemminhan Ippe soitti Fibeseilla.
  
  28/09/08 18:40

Name : Boogie
  
Message : Eipä ollut Takala kutsumanimeltään Töysän Bonham vaan Cobham- tomirolleja kun tarkkaavaisesti kuuntelee , ei esikuvasta liene epäselvyyttä(selittänee samalla ne tuplabassaritkin).
  
  28/09/08 18:16

Name : Jukka
  
Message : Kyllä Juicesta täällä kestää puhua! Ja onhan niitä yhteyksiä, esmes Ronnie ,joka soitti Coitus Intin esikoisella rumpuja (Imeläkivi, jessus miten se svengaa kiitos Ronnien!) ja sitten Petteri Salminen Flat Broke-yhteydellä...
  
  28/09/08 17:53

Name : Jore
  
Message : Art, tämä oli kyllä hienosti johdettu yhteys. Ja vielä ihan totta.
  
  28/09/08 15:05

Name : Art, OuTo
  
Message : Oliskos`Wigu-yhteys vaikka siinä, että Keskitysleirin Ruokavaliolta jääneellä joutoajalla paukuteltiin purkkiin Juicen rytmiryhmän Martin-Nordlund voimin muunmuassa Kari Peitsamon Kauppaopiston naiset ja eikö Kari pahoinpidellyt jossain vaiheessa Wigujakin. Vai muistaako wanha väärin?
  
  28/09/08 15:03

Name : Tenu
Current favourite song : Meiltähän tämä käy
  
Message : Selvisi että Pakarock 1 myi kultaa.
Ei vissiin kuitenkaan ollut listoilla.
  
  28/09/08 14:51