Wigwam - guestbook

Name : Matti Myöhäinen, Jyväskylä
  
Message : Löytyyköhän Wigwam-kirjaa mistään, ei ainakaan jkl:stä????
  
  10/10/08 16:42
 
Reply: Painokset on kustantajalta loppuunmyyty, mutta kirjakaupoista voi löytyä. Ainakin Joensuun Suomalaisessa kirjakaupassa on näkynyt myytävänä.

Terv. Mikko

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Fastball - Are You Ready For The Fallout
  
Message : Kalliita moniraitakakkuja ei tietenkään ole heitetty tunkiolle, vaan ne on säästösyistä käytetty uudestaan toisissa sessioissa. Näin entinen musiikki on niistä tuhoutunut. Lopulta tietysti digitaalitekniikka syrjäytti ne normaalikäytöstä kokonaan.
  
  10/10/08 01:47

Name : Suonna
  
Message : Enpä ihmettelisi vaikka Valon vuoksi -moniraitakin lepäisi jossain lokinpaskan ja muovipussien seassa...

Sehän noissa moniraitojen tuhoamisessa on ikävintä, että saattaa mennä biisejä, joita ei ole työstetty loppuun tai muuten vaan huolittu lopulliselle masterille.

Mietitään nyt vaikka jotain maailmalla tehtyjä kompletistisia bokseja joistain jazzin suurmiesten sessioista, joissa ei voida sanoa että vain yksi otto jostain biisistä on hyvä ja pitää säästää.
  
  09/10/08 22:59

Name : Tenu
Current favourite song : Terassille tuulee
  
Message : Pienet Miehet: loistava bändi. Jos rima tuhoamisperusteeksi on vedetty tälle tasolle, niin mitä muuta Warner on tehnyt. Joku pitäisi saada asiasta jo tilille.
Aikamoisia paikallisia asiantuntijoita on suuren yhtiön palveluksessa näköjään toilaillut. No, ymmärrän täysin. Tulostahan firman pitää tehdä.
  
  09/10/08 20:50

Name : Mikko
  
Message : Jep, Hesari uutisoi Suonnan mainitsemasta asiasta 2.3.2000.

Moniraitanauhojen siirtämistä digitaaliseen muotoon tutkittiin, "mutta se todettiin erittäin hankalaksi ja kalliiksi", Warnerin tuotantojohtaja Jaakko Karilainen kertoi tuolloin.
  
  09/10/08 13:35

Name : Suonna
  
Message : Warnerin "makosi mitä maksoi" -nauhapolitiikasta sen verran, että muutama vuosi sitten Hesarissa oli uutinen, jonka mukaan Warner/Fazer/Finnlevy on tuhonnut vähäpätöisempinä pitämien artistiensa moniraitakakut. Asia tuli esiin, kun Pienet miehet -orkka olisi lisenssoinut Kräkin julkaiseman ensi-lp:nsä kakut ja remiksannut levyn cd-julkaisua varten. Warner sanoi, että moniraitoja ei enää ole, pelkkä 2-raitamaster... Ainoastaan isoilta nimiltä on säästettymoniraidat.

Barbaarisessa kulttuurissa eletään.
  
  09/10/08 12:27

Name : Art
  
Message : Kiitokset Goahtelas-vinkistä..Kuuntelin eilen Areenalta Esan Ajatuslapsi-turinaa . Tosi kiintoisaa historiankerrontaa.
  
  09/10/08 07:15

Name : Jesse
Home page : Warner Music sähköistää arkistonsa
  
Message : Liittyen Valon vuoksi -keskusteluun.
  
  09/10/08 04:39

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://www.katayaband.com
Current favourite song : Mott The Hoople: Hymn for the Dudes
  
Message : Sama täällä Seppo, samanlainen addikti olen. Itse asiassa tsekkaan tän, iorr.org ja yesworld.com sivustot. Ilman näitä mun mielestä vois koko internetin heivaa saunan taa ja lopettaa :)
  
  08/10/08 16:28

Name : Seppo Lahdesta, Lahti
Current favourite song : Henrys Highway Code
  
Message : Heippa vaan kaikki. Saiko kukaan tallennettua tuota Kotilaisesta kertovaa Avaruusromua-ohjelmaa? Jos sai, niin ota minuun yhteyttä.
Lähetän ohjelmalistaukseni, jos vaikka sieltä
löytäisit jotain itseäsi kiinnostavaa, niin voitaisiin kehitellä jonkinlainen nauhoituksien
vaihtokauppa.

Tähän Nuclear Netclubiin liittyen täytynee tunnustaa, että mahdollisuuksien mukaan joka aamu, kun toimistossa käynnistän tietsikan, niin ensimmäiseksi kampean itseni tälle sivustolle, että mitähän jännää ja uutta kuestpookissa tänä aamuna on. Ja vasta sitten ne kahvit ja kroissantit. Tuskimpa olen ainoa, joka näin on koukussa tähän sivustoon. Kuinka sitä oikein ennen pystyttiin kunnolla ollenkaan fanittamaan ilman tällaista sivustoa? Kiitokset vaan Mikolle kirjasta & sivustosta ja keep on the good work!
  
  08/10/08 15:28

Name : snake
  
Message : Dustin,
Simply ask what you want to know and we´ll throw you the answers, right here...!
  
  07/10/08 23:22

Name : Dustin De Leon, Los Angeles
Current favourite song : Armoton Idylli-Pekka Pohjola
Found : Just surfed on in
  
Message : I need help! I am a Graduate Student in the U.S. I am studying for my Master's in Music History. My Thesis will be on Finnish Rock Music 1965-1980. If anyone can assist me in any way as far as minor details in regards to Wigwam (Pembroke's career, Osterberg's passing) TP, Pekka Pohjola, Pekka Poyry, Blues Section, Pekka Streng, anything pertaining to this era of Finnish Music, I would be forever indebted. I love and appreciate Finnish Music and it would be an honor to make it my Masters' work.
  
  07/10/08 12:22

Name : xfiles
  
Message : Tiedoksi:
ESA KOTILAINEN AVARUUSROMUSSA 5.10.
3.10.2008

Sunnuntaina 5.10.2008 Avaruusromua -ohjelmassa (YLE Radio 1, klo 22.05-23.05) on aiheena Esa Kotilainen ja Ajatuslapsi-levyn juuri ilmestynyt uudelleen masteroitu cd. Ohjelmassa kuullaan muutakin Esa Kotilaisen musiikkia, mm. julkaisematonta ja livemateriaalia. Kotilainen kertoo haastattelussa Ajatuslapsesta.
http://areena.yle.fi/toista?id=1562157
  
  07/10/08 08:27

Name : Risto, paska kaupunki
Current favourite song : Kevät "raskaus"
Found : Banner ad
  
Message : Valon vuoksi on kyllä loistava levy, mielestäni Toden toiston jälkeen Gutsin paras soolo. Jos joku pieni levy-yhtiö julkaisisi levyn, pitäisi julkaisijan vähintään kuunnella tuollaista neo-klassista progea tai olla suuri Gutsi-fani. Melko epäkaupallinen levy kuitenkin. Tuskin saisi edes viittäsataa myytyä, vaikka Nuclear Netclubin etusivulla levyä mainostettaisiin.
  
  06/10/08 16:45

Name : Sisko Helsti, Espoo
  
Message : Luin Wigwam-kirjan. Loistava! Olen sen ikäinen, että olisin voinut kuunnella tuotannon 1960-luvulta asti ilman muuta, mutta en ollut kuunnellut mitään. Kirja herätti kiinnostuksen musiikkiin, jota olen nyt kuunnellut aivan ällistyneenä. Hyvää. Kuuntelen lisää, ja luen sitten kirjan uudestaan. t. Sisko
  
  05/10/08 22:53

Name : Pekka
  
Message : Eiköhän kunnioiteta Gutsin vakaumusta. Yleensäkin, kun tämmösestä epäkaupallisesta rojektista, on ainoana palkintona hyvä mieli, niin on ikävä, jos hommaa kaatuu heti kalkkiviivoilla. Vai ollaanko täällä liikkeellä tosissaan vai huumorilla
  
  05/10/08 07:35

Name : Suonna
  
Message : :-) Jospa niistä tulisi yhden levyn ajaksi Zum Himmel. Bad Vugumkin taisi julkaista jonkun yleislinjaansa sopimattoman CMX-levyn Sad Vugumina...
  
  05/10/08 00:34

Name : Jusu, Vaasa
Current favourite song : Mink DeVille - Savoir Faire
  
Message : Voisi kylläkin olettaa, ettei Gustavson uskovaisena miehenä haluaisi tuotoksiaan julkaistavan ainakaan Zum Teufel -nimisellä levymerkillä ;-)
  
  04/10/08 12:12

Name : suomalane
Current favourite song : Rekun Jytä
  
Message : Rekun jytä !!!!
  
  03/10/08 23:33

Name : kahju
Current favourite song : ZEPPELIN: koko tuotanto
  
Message : Robert Plantin suuruus perustuu kai siihen, että se ei ole (kaikki kahlattavissa oleva video materiaali arvion pohjana) ikinä lavalla "spennatussa" tilassa tai
ns. kukkona (vrt. Mercury, Coverdale, jopa Daltrey tai nykypäivän Rodgers - puhumattakaan nuoremmista vokalisteista).
Se vaan on ja vetää sen jutun. Riippumatta toimiiko ääni vai ei.
  
  03/10/08 23:02

Name : Suonna
  
Message : Komppaan Inspirediä. Ajatuslapsen masterointi tuntuu loistokkaalta. Analogisen masterin lämpö, digitaalisella masteroinnilla saavutettu kirkkaus ja erottelu sekä kohinanpoisto ovat hyvässä balanssissa. Varmaan alkuperäisteoksellakin on osansa onnistumisessa. Kotilaisen ei ole tarvinnut tunkea raitoja täyteen, äänillä on avaruutta soida.

Ja bonusteos on tosi mainio. Jos Ajatuslapsi on enemmän sitä Phaedra-tyyppistä äänimatkailua, niin tällä bonuksella on "parhaimman vanhan Jarren" kaltaista koskettavuutta ja melodisuutta.
  
  03/10/08 21:30

Name : Inspired
  
Message : Palatakseni jo toteutuneisiin uudelleenjulkaisuihin, hain Ajatuslapsen äskettäin kaupasta. Uudelleenmasterointi on onnistunut tällä kertaa suorastaan poikkeuksellisen hyvin - tämä soi todella komeasti! Vertailukohteena tosin on ainoastaan kopio vinyylistä, ei aito asia. Kuitenkin esim. panoroinnit tuntuvat nyt paljon dramaattisemmilta ja sointi on erittäin jykevä. Ei kuitenkaan sillä nykyään niin ärsyttävällä tavalla, jossa kaikki masteroidaan aivan täysille.

Bonuskappale on sekin todella kaunis ja mielenkiintoinen teos, joka ei tässä kontekstissa häviä yhtään aiemmin kuullulle materiaalille. Että kipin kapin kauppaan siitä :)
  
  03/10/08 20:45

Name : Suonna
Home page : http://www.zumteufel.fi/
  
Message : Tuli mieleen vielä yksi tolkullinen uudelleenjulkaisija, eli turkulainen Zum Teufel, joka on ainakin Veltto Virtasen Tahdon-masterit lisensoinut Warnerilta. Nyt joku joka kokee Gutsin Valon vuoksi -julkaisun sydämen asiaksi, ei kun vain yhteyttä näihin täällä mainittuihin pienyhtiöihin ja mukaan linkkiä tähän vieraskirjakeskusteluun, että kiinnostusta poreilee.
  
  03/10/08 13:09

Name : Art, OuTo
  
Message : Ei kansivihko ole probleema, mutta Warner kylläkin, kuten Jukka kertookin. Itse keräsin kokoelmaa ja pyysin mukaan yhtä yhtiön biisiä. Vaativat heti yli 500 kappaleen painoksen ja isot prosentit heti päältä, ennenkuin olin myynyt yhtään levyä ja tosiaan itse en olisi saanut edes vaivanpalkkaa.
  
  02/10/08 15:58

Name : Inspired
  
Message : Niin - tuommosen kunnon kansivihon painattaminen vain nostaa kustannuksia aika rutkasti. Kuten myös levyn kunnollinen uudelleenmasterointi, joka olisi toiveissa, mikäli ikinä CD-julkaisua saadaan aikaiseksi.

Voittoahan tämän levyn uudelleenjulkaisulla tuskin kukaan tulee tekemään - bonukset mitataan tässä skenaariossa kulttuuriarvoasteikolla.
  
  02/10/08 13:29