Wigwam - guestbook

Name : Risto, Paska kaupunki
Home page : Ars Acustica 2009
Current favourite song : Walkin' n' Talkin'
  
Message : Hienoa kuulla, että Gustavsonilla on uusi levy tekeillä. Ilmeisesti Organ Fusion Bandin kanssa? Olisi hauskaa nähdä Gutsi kiertueella omia biisejä soittamassa.

YLE Radio 1:ssä huomenna (n. vuorokauden päästä) tulevassa Ars Acustica 2009:ssä soitetaan Jukka Ruohomäen ja Mieskuoro Huutajien uusi yhteinen biisi "Bourgeois and Proletarians".
  
  15/01/09 21:41

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Seppo Kantonen: Innocent questions - LIVE Tavastia
  
Message : Aikan kertakaikkisen huikea tuo eilinen Tavastian veto. 2 ja puoli tuntia meni kuin siivillä ja tuntui että kesken loppui, se on aika harvinaista...
Kiitokset artisteille!
  
  15/01/09 21:21

Name : -rh
Home page : progeclub
  
Message : Nimenomaan, eikä tuota edes edeltä juuri voi muuten kuin jonkinlaisena intuitiona aavistaa: "tämä kemia tulee toimimaan."
Mutta väkisin tekeminen on pahinta, se lähentelee henkistä väkivaltaa.
Siksi IMO bändien tulee saada vapaasti muodostua ja jos kohta hajota.
Olin yhden bändin - mulle rakkaan - jäähyväiskeikalla viime perjantaina.
  
  15/01/09 20:28

Name : Suonna
  
Message : Tekijätiimien välille voi etenkin luovassa työssä syntyä erimielisyyksiä. Siitäpä oli kyse tälläkin kertaa.

Unen maan julkaisu on aikaistettu 21.1.:een, todennäköisesti tämän runsaan ennakkokohun innostamana.

EMIn uunituoreesta tiedotteesta:
"Lisää aiheesta tulevan sunnuntain Helsingin Sanomissa, Radio Suomen Lähikuva-ohjelmassa (su 18.1. klo 22.10) sekä ensi tiistain Ajankohtaisessa Kakkosessa (TV2 klo 21.00)."
  
  15/01/09 17:59

Name : Panu
  
Message : Miksiköhän Piirpauke ei sittenkään soittanut kohta julkaistavalla Pekka Strengin kolmannella albumilla?

Keskiviikon hesarin printtiversiossakin mainittiin, että levylle kaavailtiin alun perin juuri Piirpauketta.
  
  15/01/09 15:36

Name : Jakeri
  
Message : "Suosittelisin kyllä ostamaan ihan ne CD:t - äänenlaatu on varmasti vielä parempi "

Vielä enemmän suosittelisin kuuntelemaan noi Pekat Loven,Dig-Itin ja Pohjolarecordsin orkkisvinyyleiltä-jos meinaa saada sen "aidon" fiiliksen...........
  
  15/01/09 12:27

Name : Jore
  
Message : Tästä tuli mieleen, että josko Gutsi + 4/5 Wigwam tekisi jotain yhdessä. Kaikkea saa toivoa ...

Inspired, kiitos Pohjolan muistokonsertin raportista.
  
  15/01/09 12:25

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
  
Message : Kun nyt tässä tuli kirjoiteltua, niin mainittakoon, että Gutsilla on parhaillaan uuden levyn äänitykset käynnissä! Satuin itse samalle studiolle urunkorjaushommiin, ja täytyy sanoa, että kuulosti kyllä todella, todella mielenkiintoiselta. Ehkäpä eniten Wigwamin kuuloista matskua sitten 70-luvun. :)

Jään odottelemaan innolla. Julkaisuajankohdasta ei Jukka osannut vielä kertoa mitään.
  
  15/01/09 10:06

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
  
Message : Iso osa Youtuben videoista näkyy ja kuuluu paremmalla laadulla, kun laittaa osoiteriville perään &fmt=18 :) Toimii mm. mainitun Losing Holdin kanssa.

Suosittelisin kyllä ostamaan ihan ne CD:t - äänenlaatu on varmasti vielä parempi ja levy-yhtiön lisäksi myös soittajille menee vähän nappulaa.
  
  15/01/09 09:09

Name : Inspired
  
Message : Hieno oli Pohjolan muistokonsertti. Soitto oli komeaa ja tunnelma lämminhenkinen. Illan ohjelma oli muistini mukaan seuraavanlainen:

Vähällä sähköllä -bändi:

Pewit (bassossa Heikki Laine)
Impun tango (b Timo Hirvonen)
Armoton idylli (kontrabassossa Ville Herrala)
New Impressionist (kuten edellä)

Jarmo Saari & Arttu Takalo

Flight Of The Angel -> Yesterday's Games (kesk. osa)
Kaipaus (Pohjolan muistolle omistettu oma sävellys, Anssi Nykäsen ja Lauri Porran kanssa)

Tässä välissä yllätysnumerona lavalle saapuivat Eero Raittinen, Marzi Nyman, Timo Pratskin, Häkä Virtanen ja Vesa Aaltonen esittämään yhden kappaleen, jota en tunnistanut (ei Pohjolan tuotantoa), Aaltosen mukaan viime hetken ideana ja treenaamatta.

Seppo Kantonen soitti soolona Innocent Questionsin (erittäin koskettavasti) jonka jälkeen Kanerva, Porra ja Nykänen täydensivät kvartetin ja ohjelma loppui biisikolmikolla Benjamin->Heavy Jazz sekä Risto.
  
  15/01/09 00:56

Name : Mika
  
Message : joku oli onneksi ujuttanut fairyporttia youtubeen, mutta miksi losing hold kuuluu monona. onko vika mun päässä vai lähettäjässä? esim pohjolaa saa kuulumaan stereona.
  
  14/01/09 20:13

Name : Risto, paska kaupunki
Home page : http://www.emi.fi/julkaisut/1223/unen_maa
  
Message : Pettymys kyllä, jos levyn soittaa joku EMI:n studiobändi. Toisaalta en ole vielä kuullut, joten toivotaan, että ovat osanneet sovittaa levyn kauniisti.
  
  14/01/09 20:04

Name : Art
  
Message : Valtava pettymys, ettei Piirpauke työstänytkään Streng-nauhoja. Vaikka onkin pohjoisen poikia, Hakokönkäältä Jukalta puuttuu se lämmin tatsi, mikä on Kukon poppoolla.
Pohjolan muistokonsertissa olisi hienoa olla mukana. Varsinkin kun mukana on Lauri Porra, jossa olen aina ollut kuulevinani häivähdyksen Pekkaa. Poika kehittyy levy levyltä.
  
  13/01/09 20:52

Name : the Tanskalainen
  
Message : It saddened me deeply to read about Pekka Pohjola's death back in late November, in fact I only feel I can comment on it now. For many years his music was an integral part of my life. I used to go to Helsinki to find those rare albums by him on original Love, and I saw him several times play live with his own band in both Copenhagen, at the Roskilde Festival, and in Helsinki. It was always an delightful and exciting experience. I interviewed him several times for Danish music magazines and radio, and he was a friendly, kind and humorous man. At Roskilde he stuck a label with his name on my jacket so I could go back stage. I wore it for months afterwards, until it finally fell off. He really was one of my big musical heroes. I recall him mocking his own fiddle playing (unjustifiably) and denying that he had ever sung on stage. But he did, in Music Cafeen in Copenhagen, I think it was "Losing Hold" and one of the others sang a harmony line). When I once showed him a big article I had written about him (he could read Danish) he looked at the discography and said smiling: "You know more about me than I do." Of course, his bass playing and composing abilities were astonishing. It was great to see him gain a considerable and devoted fan base in Denmark in the 80s and I hope I might have had some small part in spreading the "musical gospel according to Pohjola". As we all know "there's a great big party upstairs" and it's now joined by one of the very best. Meanwhile, down here, his music lives on.
  
  13/01/09 12:08

Name : Jore
  
Message : En pääse Pekka Pohjolan muistokonsertiin, mutta toivon, että joku paikalla ollut kirjoittasi siitä tänne kattavan raportin.
  
  13/01/09 12:03

Name : Friend from the Fields
  
Message : Valtavan hieno juttu! Mikäs tämä Olympia-orkesteri on?
  
  13/01/09 10:48

Name : Petteri
  
Message : Em. linkki kokonaisena:
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Pekka+Strengin+postuumi+kolmas+levy+julkaistaan+tammikuun+lopussa/1135242692258
  
  13/01/09 10:24

Name : Petteri
Home page : http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Pekka+Strengin+postuumi+kol
  
Message : HS: Pekka Strengin postuumi kolmas levy julkaistaan tammikuun lopussa
  
  13/01/09 10:18

Name : Jean X
  
Message : Eli Members of Pekka Pohjola Play Pekka Pohjola Live :)
  
  12/01/09 19:40

Name : jusu1
  
Message : Kaikki Pekka Pohjolan kahden viimeisen bändin muusikot ovat mukana Pekan muistokonsertissa, joka järjestetään Helsingin Tavastia-klubilla keskiviikkona 14. tammikuuta.

Seppo Kantosen, Markku Kanervan, Anssi Nykäsen, Verneri ja Ilmari Pohjolan, Veli Kujalan ja Mika Kallion lisäksi konsertissa kuullaan useita basisteja.

Sähköbändissä bassoa soittaa Lauri Porra ja Vähällä sähköllä -ryhmässä bassossa vuorottelevat Timo Hirvonen, Ville Herrala ja Heikki Laine.


Pohjola Recordsille levyttänyt XL oli yhtye, jonka kanssa Pekka myös soitti vierailevana basistina. Ja XL:n säveltäjät Jarmo Saari (kitara) ja Arttu Takalo (midi vibes) esiintyvät duona ja Pekan sähköbändin kanssa.
  
  12/01/09 15:19

Name : Mika
Current favourite song : Prophet/Marverly Skimmer
  
Message : muistan kun olin intistä lomalla ja menin Fennicaan ja ostin nuclear nightclubin 15 markalla - se oli alessa kun oli niin huonokuntoinen - ja olin vähän ennen inttiä ostanut rumours-kokoelman Valintatalosta josta olin ns. kuralla, mutta siinä ei ollut Kiteä eikä Simple Human Kindnessia. Kuulin nämä biisit silloin eka kertaa ja spiidasin...ja selvin päin vielä.
  
  10/01/09 22:27

Name : Ivalo-Olavi
Current favourite song : LED ZEPPELIN: TEN YEARS GONE
  
Message : ei löytynnä. tarkoitin hienoa 1979 tehtyä Sarahia, joka on Thin Lizzyn Black Rose levyllä.

Lizzyllä on muuten myös My Sarah biisi jostain 70-luvun alusta. Mutta tämä kyseinen Sarah kuulemma (netin mukaan) tehtiin Lynottin tyttärelle, mutta tytär syntyi vasta 80-luvun puolella, joten tarina on kai perätön.

Biisi on hieno, mutta korvillani en pysty sointuja hahmottamaan...tämä on todellinen ongelma - tai joo...
  
  10/01/09 21:49

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Ivalo-Olavi: kuukletapa Phil Lynottin nimellä, niin luulisi löytyvän. Sarah on miehen soololevyltä peräisin.
  
  10/01/09 16:25

Name : Ivalo-Olavi
Current favourite song : Thin Lizzy: Sarah
  
Message : Tietääkö kukaan, mistä päin netistä saisi tämä ehkä maailman parhaan rock-balladin kitara- tabsit. Thin Lizzy tuntuu olevan suojatuimpia näissä täppihommissa...mikä on kyllä aivan oikein, mutta...
  
  10/01/09 16:03

Name : Tenu
Current favourite song : Elok. hahmo: Sulo Kokki Konginkankaalta
  
Message : hyvin pelaa tuo Jobsonin orkesteri. Kiitos linkistä...vinkistä.
  
  10/01/09 13:04