Wigwam - guestbook

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Arvelisin, että Pekka Pohjola-tribuuttilevyllä olisi hyvinkin mahdollista tehdä laadukasta jälkeä. Itse musiikkihan ei sinänsä omaa ns. 'kaupallista potentiaalia', joten kaikenmaailman anna abreaut loistaisivat poissaolollaan... :)

Aitoja diggareita sen sijaan löytyisi varmaankin laatujäkeä työstämään.

Muista kun n. 90-luvun puolivälissä kyselin itse Pohjolalta jossain kuppilassa, mitä oli nyt työn alla, ja mies vastasi bändinsä työstävä rokkiversioita Sinfonia no 1:stä. Tuohan jäi toteutumatta, mutta jälkeenjääneet (jäljelle jääneet) kollegat voisivat kenties viimeistellä projektin...?
  
  26/01/09 16:27

Name : EsaJii
  
Message : Micke, e mail digelius
http://www.digelius.com/
the web page is a little short, but they are good at sending abroad. Another one I use is
http://www.kane.fi/
and click the English page there.
  
  26/01/09 16:21

Name : Micke Holmström, Finspång, Sweden
  
Message : I really, really, really want to have my own copy of Wigwam Plays Wigwam Live 2001. I've tried to find it in Sweden witout success. Is there a possible chance to find it somewhere i Finland? Anyone know where i can buy it? Please say yes....
  
  26/01/09 15:33

Name : äre
  
Message : Juha Tapio ja Remu laulamaan Pekka Pohjolaa. Antagee armoa!
Noudattakaa testamenttiani! Ei Pohjola-tribuuttia, ennen kun päälleni on heitetty hiekat!
  
  26/01/09 15:31

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Kiitokset kommenteista!
Eiköhän Pohjolan radiotallenteita vielä joku päivä saada ihmisten ilmoille... Ja tulevaisuudessa lienee luvassa useampikin tribuuttilevytys maestron tuotannosta - näin ainakin toivon!
  
  26/01/09 15:25

Name : Inspired
  
Message : Tuppu Orrenmaan MySpace kertoo: "Tuppu Orrenmaa's new album "Make My Day" with Billy Cobham, Pekka Pohjola and Tower Of Power Horns is going to be released in January 09!!!"
Merkintä on peräisin viime syksyltä.
  
  26/01/09 11:59

Name : Suonna
  
Message : Ylen julkaisutoiminta tuntuu siirtyneen Internetin ja Elävän arkiston suuntaan...

Kaupalliset toimijat (niin kuin nyt vaikka Siboney Fresh Garbagella) pystyvät lisensoimaan Ylen nauhoja levyille, mutta toiminta on kallista. Yle itse on julkaissut nauhoituksiaan levyjulkaisuina harvakseltaan ja silloinkin lähinnä oman talon käyttöön. Esimerkkinä tulee mieleen Tuomari Nurmio ja Hugry Tribal Marching bandin Radiomafia-live ( http://www.saunalahti.fi/~leinoju/tuomarinurmio/hugry.shtml ), joka sittemmin julkaistiin kaiken kansan saataville EMI:n Hullun puutarhurin 2cd-remasteroinnilla.

Pohjolan radionauhoista saisi kyllä hienon boksin tai levysarjan.
  
  26/01/09 09:43

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : The Group: Ripple Marks
  
Message : Kysymys:
Onko miten tavallista, että YLEn ns. kantaradionauhoja on julkaistu myös levyllä? Taannoinen Pekka Pohjolan muistelo-parituntinen sisälsi kyllä sellaisia arkistojen aarteita, että cd-julkaisu olisi ehdottomasti paikallaan! - semminkin kun Pohjolan varsinaisista levytyssessioista ei ilmeisesti käyttämätöntä materiaalia juurikaan jäänyt. Kukahan laittaisi asian vireille?... Suonna? Mikko?

Toinen kysymys: Milloin tarkalleen ottaen julkaistaan Tuppu Orrenmaa Bandin uusi levy? Bassossahan loistaa vielä kerran P.Pohjola - ilmeisesti yhdessä viimeisimmistä sessioistaan... (Wikipedian mukaan Pohjolan vihoviimeinen bassosoitto soi Hanna Ekolan soololevyllä - julkaisussa ilmeisesti kevään mittaan.)
  
  26/01/09 00:12

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Täällä kysyttiin miksi Pohjolasta ei puhuta tunteikkaaseen sävyyn. Onhan tässä tullut sitä tehtyä, hankalaa on tässä vaiheessa enää olla toistamatta itseään.

Mutta heitetään tähän yksi Pekan musiikin osa-alue: sointujen käyttö. Se on melodioitten ohella hänellä yksinkertaisesti maagista ja vaihtelee loputtomasti. Tuolla Kauhasen graduteoksessa on kerrottu Impun tangon A-osan soinnut, mikä käykin hyvin esimerkkinä tässä yhteydessä. Tämä on jotain ihan muuta kuin perinteiset blueskaava tai II-V-I –progressio. Säveltäjän nerokkuutta osoittaa se, että viimeiset 8 tahtia sisältävät saman neljän tahdin melodiajakson eri tavalla soinnutettuna.

|C9| | A9| | |C9| | A9| | Em9|Cmaj9+13|Dmaj9|Bm13||Eb7+9|B7+9|Db7+9|Bb7+9-5|

Tämä ei ehkä kerro paljoakaan jos ei ole perehtynyt musiikin teoriaan. Eikä Pekan musiikista tykkääminen teoriaopintoja vaadikaan, kyllä sen kauneuden ja omaperäisyyden aistii kuulemallakin. Mutta mun mielestäni on hienoa, että aihetta tutkitaan ja löytyisihän sitä teoreetikoille ammennettavaa myös Wigwamin levyiltä.
  
  25/01/09 23:17

Name : Urpo
  
Message : Kaivelin paperipinoja ja löysin kopion Kestin kirjan (2002) huorittelusivusta. Kysymys on vain siitä että mies on löytänyt Digeliukselta Make Lievosen albumin Make Lievonen (1977). Kesti kehuu levyn ja toteaa että 25 vuotta sitten musiikin maailma oli Suomessa aivan eri kuin tänään. "Siitä osoituksena esim. Olli Ahvenlahti ja toinen valtakunnanhuora Heikki (Pedro) Hietanen soittavat tällä Lievosen levyllä... levyllä esiintyvistä muusikoista Suomen jazzin suojelupyhimys Pekka Pöyry taitaa Lievosen lisäksi olla ainut, joka ei ole muuttanut musiikkiaan rahaksi enempää, kuin ehti tuhlata."

Eli Ahvenlahden ja Hietasen olisi pitänyt pysyä nälkätaiteilijoina mahdollisimman vähän myyvän musiikin piirissä.
  
  25/01/09 20:53

Name : Merkkari
Current favourite song : Peter Gabriel: Downside Up
  
Message : Mikko, olisikohan mahdollista saada Guestbook sivun yläreunaan joku Button mistä saisi viestit käänteisessä järjestyksessä?

Ikävä lukea viestejä alhaalta ylöspäin,
jos seuraa useinkin mielenkiinostavia
keskusteluja tällä maan parhaalla sivustolla :)
  
  25/01/09 14:26

Name : Tenu
Current favourite song : Kashmir
  
Message : ranking Beatles-Singingvoices

1 Paul McCartney
2 George Harrison
3 John Lennon ja Ringo Starr
  
  24/01/09 23:17

Name : Suonna
  
Message : Jukka, Salmisen laitteistoa en voi väittää tuntevani, mutta kuvissa näkyi Fenderin Strato- ja Telecastereita ja Juicen ja Mikon takakannen valokuvassa Gibsonin ja Marsun vintagevahvistimia. Salmisen soundista kuulee, että ei siinä efektipedaaleilla pelata, vaan perusterveellä perus-sähkis-soundilla, putkiteknologialla syntyvällä lämpimällä rosolla ja erittäin hienovaraisella sormivibratolla. Näihin päälle loistava melodian- ja tyylitaju, ja lopputuloksena syntyy sitten niitä Mirabilis jalapan, Tanssimaan ja Syksyn sävelen kaltaisia suomi-kitarismin helmiä.
  
  24/01/09 23:14

Name : Mika
Current favourite song : Jeff Beck Group: Rice Pudding
  
Message : Albert Järvinen vetää todellisen Jeff Beck-soolon (5 - 15 sec.) Bourbon streetilla, jossa taas Remu laulaa loistavasti. Maalaispoikana sanon, että biisi on Stadia täynnä.
  
  24/01/09 22:58

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Sinä joka toisinaan jätät nimimerkkisi Name-kenttään laittamatta, ole hyvä ja vaivaudu kirjoittamaan se sinne.
  
  24/01/09 22:38

Current favourite song : Riki Sorsa: Can't Stand Dancing
  
Message : Simo Salminen (siis ei se trumpetisti) on helvetin hyvä koomikko, ihan alkaen millipilleri-leffasta. Parempaa side-kickiä ei tässä maassa ole, eikä tule. Loistavat näyttelijän lahjat omaava veikko, ja ilman koulutusta vetää roolit kotiin...ja "mulla menee onnesta kontrollit".
  
  24/01/09 22:22

Name : Mikko
  
Message : Komppaan vantaankoskelaisen mielipidettä Pedron koomikkouden tasosta.

Pekka Streng on ollut nyt paljon esillä, mutta sitä ei liene missään mainittu, että hänestä on vuonna 1990 tehty uskontotieteen pro gradu -työ:

Matti Neulanen: Kun uusi ihminen syntyy: Pekka Strengin "Kesämaa" -LP-levyn (LRLP-67) kymmenen laulun ideahistoriallinen analyysi

Informanttina siinä on muistaakseni mm. Strengin vaimo, jota kai ei muissa yhteyksissä ole aiheesta haastateltu.
  
  24/01/09 21:11

Name : Jukka, Vantaankoski
Current favourite song : J. Leskinen Slam: Tanssimaa
  
Message : En ole 100% jäävi kommentoimaan mutta:

Tässähän melkein alkaa rauhallisempikin sielu provosoitua: Kyllä Pedro on kelpo (jopa loistava) koomikko. On tietysti makuasia mikä naurattaa ketäkin, mutta itselle EDELLEEN paras keino pysyä vireänä auton ruorissa piiitkän ajon aikana, on laittaa Serpit-cd soittimeen. Eri asia tietysti on se, onko kukakin medianäkyvyytensä vuoksi kulunut kasvo ja kuka ei, mutta itsellä ei ole tuosta Pedron muusikon tontin ulkopuolella toimimisesta ole tullut näppylöitä. Hemmetisti naurua (tarkoituksellista) vain.

Onko tämä totta? Törmäsin aikoja sitten jossakin väittämään että Petteri Salmisella ei ollut pedaaleja, ym. efektilaitteita käytössä, vaan kaikki äänitaituruus oli enemmän tai vähemmän vikkelistä sormista lähtöisin. Kommenttia faktapohjalta, kiitos?
  
  24/01/09 20:36

Name : äre
  
Message : Jep. Pedro on vähän niinkuin Speden kaveri Simo Salminen. Hyvä leipuri (jopemaisesti:eikö muusikko), mutta huono koomikko.
  
  24/01/09 18:37

Name : petro
  
Message : Pedrosta vilisi aikoinaan "likaisia" juttuja (lapinlahden lintujen musapomosketsi tyyliin). Mikä on totta mikä ei. Mies on monessa mukana. Pupujussina ja sitten muissa musahommissa. Mistä sitten Kestin jutut ovat saaneet alkunsa ?
  
  24/01/09 14:52

Name : Urpo
  
Message : Esa Kotilaisesta on uudessa Muusikko -lehdessä kuuden sivun kansikuvajuttu. Tommi Lindell haastattelee. Em. sessiojutuistakin kerrotaan: "Päivällä saattoi olla pari studiokeikkaa, illalla TV-konsertin treenit ja suora lähetys".

Muistaakseni taiteilija Jouni Kesti kirjassaan Musameduusan sepalus-akatemia käytti Pedro Hietasesta tylysti nimitystä valtakunnanhuora. Ei ole Kestin kirjaa tässä käsillä joten en pysty tarkistamaan mitä mies tarkoitti. Olikohan Pedro ahkerana miehenä liikaa esillä TV:n viihdeohjelmissa ja se Kestiä kyrsi
  
  24/01/09 14:23

Name : jusu1
  
Message : Täällä käyty keskustelu osoittaa selkeästi, että Pekka Pohjolasta kannatti mainita erikseen. On hienoa, että lukijoista löytyy muitakin kuin siitä ainaisesta ns. "deep pop" -vaiheesta hömpöttäviä nikkareita.
  
  24/01/09 09:25

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Pekka Pohjola: Sinfonia no 1
  
Message : Pekka Pohjolasta tässä välissä sen verran, että mielestäni Pohjola kuuluu kategoriaan: "Kokonaisuus on suurempi kuin osiensa summa".
Tarkoitan tällä sitä, että jos ensikertalainen kuuntelee Pekan musiikkia yhden satunnaisen levyn verran, voi ensivaikutelma jättää jopa kylmäksi. Mutta jos silti malttaa kahlata koko tuotannon läpi, loppuarvio on varmasti toisenlainen. Oletteko aistineet samaa?

Mielestäni vastaavan analyysin voi esittää sellaisista artisteista kuten Frank Zappa ja Grateful Dead.
(Deadin KOKO julkaistun tuotannon läpikäymiseen saattaisi kyllä vierähtää jokunen kuukausi...)
  
  24/01/09 00:22

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Hieman jännitti kaiken tämän keskustelun jälkeen laittaa soittimeen Unen maa, mutta eipä hätää; hyvältä tämä kuulostaa! Mielestäni jälkeenpäin lisätty musisointikudos antaa jotain, mikä lisää kuuntelukokemukseen elämystä. Sammakko Simiin olis sopinut Gutsin lörpöttelevä Hammondi :)
  
  23/01/09 21:41

Current favourite song : Norjan Wigwamin koko tuotanto
  
Message : http://www.youtube.com/watch?v=191k-VU2mYY
  
  23/01/09 19:19