Wigwam - guestbook

Name : Måntte
  
Message : Zappa plays Zappa tulee Helsingin Kulttuuritalolle lauantaina kuudes kesäkuuta. Onko muita minun ja Dweezilin lisäksi jotka ihan varmana on jo siellä?
  
  24/02/09 11:17

Name : Suonna
  
Message : http://www.rocket-records.com/jarno-sarjanen-lahti-paremmille-preerioille

Suomikantrimies kuollut...
  
  23/02/09 23:28

Name : Yrmei Känninen, Latteenrampa
Current favourite song : Avanti : Sinfonia n:o 1
  
Message : Kävinpä perjantaina Imatran Teatterissa tsekkaamassa tuon Husbandin Pekka Pohjola-jutun ja kyl oli hyvä. Rokkasi se Pohjolakin kerran kunnolla. Huikeat sävellykset & huikea toteutus.
  
  23/02/09 15:07

Name : jusu1
  
Message : Jos kiinnostaa kuulijoita, Tuppu Orrenmaan MySpace-sivuilta http://www.myspace.com/tuppuorrenmaa löytyy näyte eli nimikappale miehen tulevalta Cobhamin, Pohjolan ja Tower of Powerin puhallinsektion kanssa tehdyltä "Make My Day" -albumilta. Kuvaosiossa myös otoksia sessiosta.
  
  22/02/09 17:04

Name : EsaJii
Home page : http://www.youtube.com/watch?v=sh30i-Qleuo&feature=related
  
Message : Jaha, oli siellä yksi uusi Wigwam videokin. Kopioikaa nopeasti te jotka osaatte.
  
  22/02/09 16:47

Name : EsaJii
Home page : http://www.youtube.com/watch?v=Qeorx-RaE7Y&feature=related
  
Message : Kelpaako Aaltonen rumpuihin?
http://www.youtube.com/watch?v=Qeorx-RaE7Y&feature=related
  
  22/02/09 16:42

Name : EsaJii
  
Message : Täälläollaan oikeen rumpalisnobeja. Mielestäni se rummutus on mennyt ykstoikkoseksi nykyisessä hevijutussa.

Ringo ja Ronnie olivat ihan hyviä rumpaleita. Niin, kai se Ringo edelleen rummuttaa levyillään. Oli hauska videokin. Ringo yksin rummuissa, muut soivat jostain monitorista.
  
  22/02/09 15:57

Name : -rh
  
Message : "Nämä lonkalta, varmaan joku ponnahtaa taas hetken päästä mieleen..."

Jussi Tegelman,
  
  22/02/09 01:35

Name : Tenu
Current favourite song : Hurriganes: I Can'tGet A Feeling
  
Message : juu no, eihän tämä nyt niin vakavaa ole. Mun antipatiat Nykästä kohtaan (soittajana - en tunne miestä muuten ollenkaan) on kasvaneet siitä, kun olin aikoinaan suuren lauman mukana menossa katsomaan bändiä, jossa soittaa uusi Suomen ykkösrumpali ja joka jätkä oli tapittamassa että mikä tyyppi tää Nykänen oikein on ja miten se soittaa.

Ei se mitään erikoista ollut.

Sitten jatkossa on kyllä ottanut pannuun, että mies on tarjoutunut jos johonkin hää/hautajais/keräys/kummeli/humppa ja tango/ gaaloihin. Tottakai pitää takoa kun rauta on kuumaa, mutta uskottavuus ja persoonallisuus siinä kyllä katoaa.
Ja persoonallisuutta ei Nykäsen soitossa ole alunperinkään ollut.

..tun kova rumpali se kyllä on.
  
  21/02/09 21:56

Name : Jore
  
Message : Jusu1, juuri näin. Pohjola oli tämän suhteen käsittääkseni aika tiukka ja kokoonpano on hänen valintansa.

Ja vielä Nykäsestä: loistava rumpali ja sopii Pohjolan biiseihin erinomaisesti. Lisäksi ihmisenä - sen mitä olen ollut juttusissa ja kuullut muilta muusikoilta - hieno tyyppi ihmisenä, joka ei tuominnut suoraltaan Pohjolan huuruisia keikkatörmäilyjä. Näitähän kuitenkin oli aika paljon. Todistin näitä itsekin monia mutta en tuomitse SUURTA MUUSIKKOA JA MUSIIKIN TEKIJää.
  
  21/02/09 16:59

Name : jusu1
  
Message : Pekan musiikin ja levyjen sisällön kannaltahan on sinänsä aivan yksi lysti mitä kukakin meistä kirjoittajista on Pohjolamusicissa esiintyvistä rumpaleista tai muista muusikoista mieltä. Keskustellahan toki aina pitää. Mutta täytyy ennen kaikkea muistaa, että Pekka valitsi live & levysoittajansa ITSE huolella eikä todellakaan hätäisten päätösten perusteella. Valinnat ja niiden tyylitajuisuus oli Pekan oikeus ja samalla velvollisuus omaa musiikkiaan kohtaan. Tästä hän piti aina tiukasti kiinni. Siksikin levyt ovat säilyneet ja tulevat säilymään niin hyvin. Poikkeuksellisen hieno musiikki on saanut ansaitsemansa tulkit.
  
  21/02/09 16:15

Name : Boogie
  
Message : Täysin samaa mieltä.Kun kuuntelee vaikka Heavy Jazz tuplakkoa niin ei voi kun ihmetellä äijän dynamiikkaa-ja nimenomaan Nykäsen kannutus tekee levystä niin nautittavan kuunnella!!
  
  21/02/09 15:50

Name : Inspired
  
Message : Tuntuu Anssi Nykäsen haukkuminen olevan oikein muoti-ilmiö. Mielestäni mies sopi Pohjolan sähköbändin rumpaliksi oivallisesti. Nykänen on kuitenkin erittäin dynaaminen ja todella varmaotteinen rumpali. Se että mies soittaa ajoittain melko lujaa ei ole ollenkaan huono asia siinä musassa, mielestäni.
  
  21/02/09 12:40

Name : Jore
  
Message : Juu, emme ole enää ilkeitä Tenulle ja oikeastaan se oli ihan hyväntahtoista. Ja Tenuhan puhuu ihan asiaa Nykäsestä. Tosin, aika ihme mies se on kun vetää mitä vaan hyvin.

Escon lista on kyllä aika outo. Listasta puuttuu mm. Ippe Kätkä, joka pesee koko Escon listan mukaanlukien Ronnien, jota kuitenkin arvostan suuresti.
  
  21/02/09 11:51

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.katayaband.com
Current favourite song : Orrenmaa Band with Billy Cobham: Skyline
  
Message : Täysin samaa mieltä Inspiredin kanssa.
Saattaa jopa olla että Pekan parhaat on tämän vuosituhannen kamaa...
  
  21/02/09 11:15

Name : Esco, West Coast
  
Message : Lonkalta vedettyna kotimaisia mielestäni PERSOONALLISIA trummunlyöjiä (old skool-osastoa):

- Ronnie Ö. tietty. Taidot eivät ehkä riittäneet Pekan ja Gutsin kaikkein kinkkisimpiin teoksiin, mutta korvia hivelevän ilmava meininki oli soitossansa, esimerkkinä vaikkapa Do Or Die.

- Matti A. Takala. Mihin on kadonnut takavuosien Juicen rumpukioskinhoitaja? Tauko 1-levyltä voinee mainita Tauko-biisin, upeaa!

- Hande Lemola. Täysin aliarvostettu pelimanni. Ehkä statukseensa vaikuttavat kevyemmän luokan poppoot , kuten Lapparit & Sliipparit. Aina kulkee, kun Hande on kapuloissa!

- Zape Leppänen. Varsinkin Bluesoundsissa tiukan trio-kuosin tärkeä lenkki. Muutenkin Vaahteran ja Leppäsen ideat toivat Daven biiseihin ihan uuden ulottuvuuden. Live-bändinä alkupään Bluukkarit oli timantti!

- Juke Aronen. Sarjassame aliarvostettuja kai hänkin, vaikka sentään musisoi Tabulassakin. Huonoa soittoa ei ole Jukelta kuultu, Moogin bändissäkin tanakkaa mutta kulkevaa roots-meinikiä.

- Harri "Sika" Kinnunen. Harrin kannutus ansaitsi kannuksensa Hassisessa ja Daven taustalla.

- Vesa Aaltonen. Vesa on ehkä hiukan kliinisemmän amerikkalais-koulukunnan edustaja, mutta toki tekijämies.

Nämä lonkalta, varmaan joku ponnahtaa taas hetken päästä mieleen...
  
  20/02/09 21:34

Name : Tenu
Current favourite song : Pink Floyd: Echoes
  
Message : ilkeitä ootte Tenulle. Nykänen ei ole mitenkään "eloisa" soittaja. Enemmänkin rhythm machine-mies. Sellainen saattaa sopia funk/soul jne. taustaksi, muttei ole paras valinta PP juttuihin. Ehkä huonohko rekrytointi Pekalta tai sitten pienestä maasta ei ole löytynyt parempia. Kyllä se on niin, että kevyessäkin musiikissa on tietyt lainalaisuudet, ja jos yleismies Jantunen yrittää päteä jazzissa, progessa, viihteessä, rockissa jne., niin silloin kyseessä on sellainen keskelle asettuva keskinkertainen sopiva ja mukava tyyppi.

Ja mestässä en ole ollut aikoihin.
  
  20/02/09 20:34

Name : Esco, West Coast
Current favourite song : Pete Townsend - English Boy
  
Message : Nuori Ronnie laittaa haisemaan:

http://www.yle.fi/player/player.jsp?actionpage=3&id=361526&locale=
  
  20/02/09 19:04

Name : Replak
  
Message : Juuh, eipä se Tenu ole usein sieltä metsästä ulos tullutkaan...
Ja todellakin, pekan bändit ovat aina olleet täynnä nimenomaan vähintäänkin loistavia soittajia. Nykänen on saanut osakseen mielestäni vähän liikaakin kritiikkiä. On totta että aika kovaa mies kannuja paukuttelee, pitkä matka silti on Janne Mannoseen jolla piti olla keikalla oma plexi-karsina että bändin muut soittajat eivät häiriintyneet ;)

Itseäni ovat aina nimenomaan Pohjolan tekemiset kiinnostaneet enemmän kuin muiden "super" kokoonpanon aikaansaannokset... Gutsi ja Pekka muutenkin.

Porvoossa taannoin uutta Gustavson matskua kuulleena olen vakuuttunut, että uusi levy tulee ja hieno sellainen.
  
  20/02/09 17:02

Name : Inspired
Current favourite song : Pekka Pohjola: Pewit
  
Message : Olisihan se hienoa. Eri asia on, löytyykö ko. soittajilta kiinnostusta tällaiseen. Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että noin hieno musiikki ansaitsee tulla esitetyksi livenä edelleenkin.

Live In Japanin Nykivä keskustelu tuntemattoman kanssa kulkee melko hurjissa tempolukemissa. Itse diggaan tuon levyn vedoista eniten kenties Innocent Questionsista, Heavy Jazzista, Ristosta ja Albatrossista.

Viime aikoina omassa soittimessa on pyörinyt melko tiuhaan Pewit. Alan kallistua sille kannalle, että tämä on aika vahva ehdokas Pohjolan parhaaksi levyksi. Varsinkin nimibiisi ja Rita vetävät ihon kanalihalle.

Muutenkin alkaa tuntua siltä, että Pohjolan tasavahvassa tuotannossa parasta jälkeä syntyi vasta vähän kypsemmällä iällä. Kuitenkin kaikki toimittajat ja monet fanitkin tuntuvat tunnustavan ainoastaan kolme ensimmäistä levyä.
  
  20/02/09 14:15

Name : MikaJ, HELSINKI
Current favourite song : PP: Nykivä keskustelu tuntemattoman kanssa (live)
  
Message : Noista Pohjolan livetaltioinneista täytyy ehdottomasti mainita myös sähkökvartetin aikainen Live In Japan (jolla on tosin pari kappaletta tuosta edellä mainitusta livetaltioinnista), joka on mielestäni paras kaikista. Kannattaa ehdottomasti hankkia jos jossain sellainen tulee vastaan!

Kyllä Lauri Porran täydentämä sähkökvartetti oli taannoisen Tavastian -muistokeikan ehdoton kohokohta (joka Nykäsen sanojen mukaan oli harjoitellut ensimmäisen kerran yhdessä samana päivänä). Enpä valittaisi jos sama kokoonpano tekisi täysimittaisen keikan soittaen ainoastaan Pohjolan materiaalia....
  
  20/02/09 14:07

Name : nic stayt, cheltenham,england
Current favourite song : eela craig-missa universalis
Found : Just surfed on in
  
Message : atsushi san
itu wigwam nippon taitoruno arubamu ga deruka gozon
gi desu ka?
oshiete kudasai!
  
  20/02/09 12:08

Name : jusu1
  
Message : Ja Pekan kitaristeihin vielä lisäys: Juha Björninen
  
  20/02/09 11:12

Name : jusu1
  
Message : Nykänen todellakin soitti paljon Pekan kanssa ja mikä oleellisinta, hän oli nimenomaan Pekan oma valinta toteuttamaan musiikkinsa rytmisiä elementtejä. Eihän Pekalla koskaan ollutkaan erinomaisia huonompia rumpaleita kuten ei muitakaan muusikkoja. Makuasioita esimerkiksi kitaristien soundeista voi aina olla, mutta kokonaisuus oli Pekan omilla levyillä ja livenä huimaa tasoa.

Muistellaanpa mukanaolleita:

Rummut: Reiska Laine, Vesa Aaltonen, Pierre Moerlen, Tomi Parkkonen, Jukkis Uotila, Markku Ounaskari, Ippe Kätkä, Leevi Leppänen, Keimo Hirvonen, Anssi Nykänen, Mika Kallio

Kitara: Jojje Wadenius, Mike Oldfield, Seppo Tyni, Jukka Tolonen, Peter Lerche, T.T.Oksala, Markku Kanerva

Koskettimet: Jukka Gustavson, Wlodek Gulgowski, Pekka Tyni, Olli Ahvenlahti, Jussi Liski, Timo Vesajoki, Seppo Kantonen
  
  20/02/09 11:03

Name : Jore
  
Message : Joo, nyt Tenu meni metsään. Nykänenhän soitti todella paljon Pohjolan kanssa, josta hyvänä esimerkkinä on tupla-live cd Heavy jazz. Nykänen sopii hyvin tällaiseen 'rauhalliseen' poljentoon, joskin hiukan ilmavampi soitto olisi paikallaan (esim. ala Ippe Kätkä).

Muuten, tämä live-cd on todella hankinnan arvoinen ja monet levyn versiot ovat mielestäni parempia kuin alkuperäiset.
  
  20/02/09 09:06