Wigwam - guestbook

Name : Friend from the Fields
  
Message : Hesarin tämän päivän Fingerpori-sarjista voi pitää hauskana:

http://www.hs.fi/fingerpori/
  
  16/03/09 13:52

Name : jusu1
  
Message : "Irish Tenur Voice" eli Tenu mainitsi erittäin oleellisen seikan tuossa Band-havainnossaan. Wigujen laulettu tuotanto ei todella läheskään aina kuulosta Suomi-piirien ulkopuolella omaperäiseltä. Gustavsonin biisit ovat usein suoraan Band-akselilta, mutta toisaalta ei tietenkään esimerkiksi Beingin materiaalia voi sellaiseksi väittää, ellei sitten lisähavainnolla "on acid" tuntien kyllä Gustavsonin lisäaineettomuuden. Pembroke erottuu parhaimmillaan hyvänä lauluntekijänä (esim. Lost Without A Trace), mutta on niitä englanninkielisessä maailmassa muitakin. Pekka Pohjola oli musiikillisesti bändin ehdottomasti omaperäisin author Wigujen aikana ja kehittyi tällä tiellä aina vaan kuolemaansa saakka. Zappa saattoi vaikuttaa pohjalla, mutta Pohjolan biili kaartoi pian omaan suuntaansa...
  
  16/03/09 09:32

Name : EsaJii
  
Message : Niin, kaikki rock on okeestaan Chuck Berryn plagioinita, jos se on 4/4 tahdissa. Jos sinne pistää välille 3/4 osia niin sitten se on Beatlesiä, joka kuitenkin plagioi Berryä siinä 4/4 tahdissa.

Että kaikki vaan maksamaan heti Berrylle. Rahat voi tunkea kirjekuoreen. Osoite on Chuck Berry, Wentzville, Missouri, USA.
  
  16/03/09 03:01

Name : Tenu
Current favourite song : Genesis: Supper' Ready
  
Message : Jim tosiaan myötää vaikutteet, mutta kun kuuntelee The Bandin tuotannon kokonaan, niin huomaa, että Jimin ja etenkin Gustavssonin jutuissa ollaan jo plagioinnin asteella. Ihmetyttää, että Wigut menivät biiseissään noinkin lähelle lähteitään. Oliko sitten fanitus-into niin huipussaan vai mikä oli syynä. Jutteletpa kenen tahansa Jampan kanssa, joka on kuullut The Bandiä, Winwoodia jne, niin Wigwan ei ole heille ensikuulemalta kovinkaan omaperäistä matskua. Lähinnä tarkoitan maamme rajojen ulkopuolisia lajitovereita.
  
  15/03/09 16:59

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Esa Pakarinen: Lentävä kalakukko
  
Message : Juu, huumorilla kannattaa suhtautua moniin asioihin, varsinkin täällä musapuolella...:)
Miten niin eri sarjassa? Onko joku maakuntasarjassa vaan koska on Suomesta? Rakastan Genesistä, Pink Floydia ja Wigwamia, kaikki on tehneet loistavaa musaa, mutta myös vähemmän loistavaa pitkillä urillaan. Noista bändeistä kuitenkin Wigut on tehneet vähiten silkkaa paskaa...
Että siinä mielessä parasta a-ryhmää.
  
  14/03/09 10:29

Name : EsaJii
Current favourite song : Big Ass Love, Crash..joo, listakamaa
  
Message : "Kuitenkin PF ja Genesis ovat kyllä eri sarjassa kuin Wigut."

Joo, semmoista listakamaa. Varsinkin kun Gabriel lähti, ei ole ollut Jimbon veroista sanoittajaa.
  
  14/03/09 00:48

Name : Suonna
  
Message : Matti; thanks, interesting points in your posting.

I think many have missed now the main point of this small Sheep/BYLS topic. Jim and Otto state in Mikko's book that they think PF has stolen one of Jim's tunes. Come on now, listen to the records, if this one mentioned Animals track isn't it in your honest opinion, what comes closest then? Would be nice to hear.

Among Pink Floyd's records, I think Animals really is one strange one. Strong punk/new wave influences I guess, dark, nihilistic tones in the songs. "Ha ha, charade you are."
  
  13/03/09 22:35

Name : -rh
  
Message : Jos vertaa esim. nykyiseen HardCore -genreen, musa oli ennen todella monimuotoista.
Otetaan HC:n kovat niemet, ruåttalainen Raised Fist, väitetään genrensä tekijäksi, mutta niin vain Nykistä tuli kylään (lutakkoon) suuri nimi, jonka pystyi erottamaan RF:stä, koska RF ehti jo muuttaa tyyliään.
  
  13/03/09 10:59

Name : Jore
  
Message : Kyllä nämä rinnastelut ovat tosiaan hiukan huvittavia.

Tosiasiassahan kaikki imee muilta ja saavat vaikutteita jollain tavalla ja saattaa olla että PF on kuullut jossain Wiguja ja jotain on jäänyt mieleen. Toisaalta esim. Jim kertoo suoraan omat vaikutteensa ja se kyllä kuuluu.

Kuitenkin PF ja Genesis ovat kyllä eri sarjassa kuin Wigut.
  
  13/03/09 10:40

Name : -rh
  
Message : Tenu: "I have read old finnish music magazines and once noticed . ..."

Ala: Suomen suurruhtinas oli sivuduuninaan Venäjän tsaari.

Olen suhtautunut lähinnä huumorilla noihin ko. Wigu-rinnasteluihin, milloin ollaan vertaisia Steely Danin, milloin Pink Floydin ka. Genesis tietysti ja velkaa...
Peter Hammill pelkkä oppipoika.
  
  13/03/09 03:41

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Oregon:Witchi-Tai-To
  
Message : I think Suonna's on the right track with Sheep and Bless your...
I never thought about it myself before but the feeling is that Sheep couldn't be that way without Bless your happening earlier. Of course it's like usually in this kinda accidents that while the original is fresh and vital the nicked one is poor with ideas and just trying to fill the empty spaces. I mean Animals is very weak album with kind of sad athmosphere that they had nothing to offer but still clock waited so patiently on their song. While Nuclear shone like crazy diamond the Animals was and still is full of dull moments, just hanging on the quiet desperation, which I guess is the English way...
  
  12/03/09 18:52

Name : Antero
Current favourite song : Greasy Kid's Stuff
  
Message : Eilen kun katoin telkusta
<a href=areena.yle.fi/toista?id=1976914>Krugmanin</a> haastattelua, alkoi väkisinkin laulattaa:

I asked my friend, Bill, what's the score
He said man don't worry more
Just blow bubbles everywhere
Then you won't be square (oh no)

Jos todellisuus kerran on absurdia, miksei laulunsanatkin voisi olla?
  
  12/03/09 10:38

Name : Sakke
  
Message : Tässä youtube-video missä ex-bändini veivaa Frederick And Billiä:
http://www.youtube.com/watch?v=3BozlPU56Rw
  
  12/03/09 02:55

Name : Matteus
  
Message : Backbeat Agencyn uutisten mukaan Jukka Gustavsonin uuden levyn äänitykset on saatu päätökseen.

Oheisesta osoitteesta löytyy juttua Gutsin ja kumppaneiden viimeisestä keikasta ja samalla paljastetaan myös uuden levyn nimi.
www.bbl.fi/sok/sok.php/artikel/2757
  
  11/03/09 00:21

Name : yesstiles
  
Message : How strange that Pekka Pohjola's death has not been explained. Very, very odd. What a loss.
  
  10/03/09 03:41

Name : Esa O.
  
Message : Tiedoksi oululaisille ja muillekin kiinnostuneille:

Keskiviikkona 11.3. Gloriassa (Torikatu 21-23) soittaa Oulun seudun ammattikorkeakoulun pop- ja jazzopiskelijoiden bändi suomalaisen rockin klassikoita ja harvinaisuuksia 1960-luvun lopulta nykypäivään.

Yhteytenä tähän vieraskirjaan mainittakoon keikalla kuultava "Losing Hold" sekä pari muuta biisiä aikalaisyhtyeiltä (Pressa, Streng). Muu materiaali mm. Nurmiota, Röyhkää, Hassisen Konetta.

Soitto alkaa klo 22.30. Vapaa pääsy.
  
  09/03/09 19:39

Name : Jore
  
Message : yesstiles, I have not heard any official or unofficial reasons of Pekka's death. Of course, there are some speculations, but I think they are not worth consideration. However, it is strange that nobody knows anything, and hence there is room for speculations.
  
  09/03/09 09:13

Name : yesstiles, California
Current favourite song : Prophet
Found : Search engine
  
Message : I am so sad to hear about Pekka Pohjola's passing. How did he die?
  
  09/03/09 02:51

Name : Jore
  
Message : Nyt "Make my day" CD on tullut kuunneltua useaan kertaan läpi. Täytyy sanoa, että soitto on kyllä tymäkkää. Todella hyvä levy, jos pitää fuusiosta. Oikeastaan paras tämän tyypin levy mitä on tullut hankittua pitkään aikaan. No, onhan Cobhamilla tässä valtava osuus ollen moottori, joka tekee tavanomaisemmatkin biisit mielenkiintoisiksi. Pekka soittaa myös hyvin ja soundillisesti sopii erinomaisesti Cobhamin pariksi. Myös Tuppu soittaa hienosti ja ei ole mitenkään korostuneesti esillä ja pidän tällaisista hiukan tummemmista kitasoundeista (verrattuna esim. Rekun ja Gilmourin, jotka ovat suosikkikitaristejani, jopa teräviin soundeihin).

Ainoa miinus on pöhköt kannet. Lähes joka rivi on kirjoitettu eri fontilla, joka tekee lukemisen vaikeaksi ja näyttää tökeröltä. Lisäksi viimeisen biisin (omistettu muuten Pohjolalle) soittoaika on teksteissä yli 12 min, vaikka se kestää n. 7 minuuttia. Outo virhe. No musiikki on loistavaa eikä siinä paljon kannet paina.
  
  08/03/09 13:22

Name : EsaJii
  
Message : Oh yes, Beatle Paul.

Animals was my least favorite that I still bought, and all I have left of it is Sheep and Dogs. But the bass part sounds like typical PF, allt he way back to Atom Heart Mother. You can steal melodies, but even chord sequences are hard to copyright these days. So lyrics, melody and chords define the song. If you have an odd time signature, it may make it more hard to rip off.

I am pretty much harmony deaf so I did listen to the bass, but again, nothing really sticks out.

Lots of bits get recycled. You can claim that Fear the Reaper copies The Byrds Rock and Roll star drum and bass. But that just gives you the basis of a tribute album.
  
  07/03/09 22:45

Name : Hannes, Helsinki
Current favourite song : Hector: Asfalttiprinssi
  
Message : About the bass line of Bless Your Lucky Stars,
listen the bass line of this song??
And Herra Mirandos was released in 1973!!
  
  07/03/09 17:18

Name : Tenu
  
Message : Hello

Suonna, I have listened Floyd and Wigwan for all my life and never recogized those similariries between Wigwam and "The Sheep", even thought my favorite Floyd album was "Animals" immediately I first herad it (specially the dogs). Ok, "Animals" is not my favorite at all today.

I have read old finnish music magazines and once noticed, that according to reviews Genesis' album "trick of the tail" was also influenced by Wigwam. I do not know, but...

Ain't McCarthy a politician ? ;)
  
  07/03/09 13:39

Name : EsaJii
  
Message : I think it is an honor if Pink Floyd has to steal your bass lines. Even McCarthy has admitted doing it once or twice from others songs.

By the way, even though lucky Stars is Rekku's song and it really came from those riffs, I never believed that even half those lyrics came form Rekku. But as they are buddies, who really cares?
  
  07/03/09 02:09

Name : Pekka J.
Current favourite song : Squaw valley non-event
  
Message : Wigwamin viime keikasta ja levystä on jo n. kolme vuotta?! Pitäis jo pikkuhiljaa saada lisää!
Toivottavasti Jim ja Rekku eivät luovuta...
  
  06/03/09 23:06

Name : Suonna
  
Message : Hi y'all. I'll write this time in English because I think I've found out something quite internationally innaresting Wigwam-related stuff.

Mikko (Meriläinen of Nuclear Netclub fame, of course) writes in his beloved Wigwam book (p. 140) about Jim Pembroke's and Otto Donner's suspicions of British acts stealing Wigwam's songs during 70's. Ian Hunter and Pink Floyd are the names of these "possible thieves", but Mikko doesn't mention any exact songs.

I was listening to Pink Floyd's "Animals" recently and found out that Waters-penned "Sheep" bears very notable resemblances to "Bless Your Lucky Stars". The repetitive, percussive bass guitar pattern and the sound effected lead vocals are most easily comparable things.

Given how well known Pink Floyd is (and much loved among Wigwam fans as well), I'm very surprised to learn that this fact isn't discussed earlier in Nuclear Netclub guestbook.

Would be really nice to read your humble opinions & 2 cents...
  
  06/03/09 22:48