Wigwam - guestbook

Name : Suonna
  
Message : Jokos jengi on huomannut että kaupoissa on uusi Wigwam-kokoelma? Sitä valkokantista Johanna/Siboneyn halpasarjaa, jota saa alta kympillä.
  
  23/03/09 00:14

Name : J.J.J
  
Message : ...pätkä soundin arvostelusta dot.com: "Jo 31 vuotta sitten debyyttilevynsä julkaissut kvintetti on taatusti nähnyt parhaat päivänsä, mutta pesee sofistikoituneella raivollaan edelleen valtaosan uusista yrittäjistä.

Yhdyn sanoihin tänäänkin.
  
  22/03/09 21:23

Name : -rh
Home page : -rh
  
Message : Tenu Ianista: "Hyvä kun yhden oktaavin ääniala on hallussa."

Siis tää on se, mitä musahommissa nyt olen ollut, kaikkein arin paikka mitä voi olla. ääniala. Siitä ei voi hyymöriä vetää, vaikka mistä muusta pystys. Esim. biisi transponoidaan vain ā€¯jostain syystä".
  
  22/03/09 20:40

Name : Mikko
  
Message : Linkissä valistusta Tenulle, joka kummasteli stereofonisten televisiolähetysten myöhäistä yleistymistä:

http://muistikuvaputki.yle.fi/rouvaruutu/kysymys-television-aanitekniikan-historiasta-nicam
  
  22/03/09 12:52

Name : Mika Koo
  
Message : Kyllä noista ihan hyvin voi samana päivänä puhua. Jos edelleisestä kuuntelukerrasta on vierähtänyt 20 vuotta, on aika kaivaa kyseiset levyt esiin ja kokeilla joko nappaisi :)
  
  22/03/09 10:45

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Jethro Tull: Heavy Horses
  
Message : Kieltämättä kiusallinen tuo Ianin äänen hiipuminen. Keikka oli mainio ja bändi kovassa iskussa ja siihen nähden tuo seikka häiritsi. Outoa ettei asiaan tuolla tasolla puututa, kaverihan ensiksikin laulaa aivan väärällä tekniikalla, tulee kiusaantunut olo kun hän puristaa ja vääntelehtii yrittäen saada ääniä ulos. Nykytekniikalla pystyisi kyllä jeesamaan ja esim. laulamalla lähempää ja puhuvammin kuten mm. mainiolla Rupi's Dance levyllä. Ja miksei stemmoja voisi käyttää enempi tukemaan puutteita? Basistihemmo lauloi mainiosti parilla stykellä, miksei sitä hyödynnetä enempi.
Mutta kuten sanottu, hieno keikka ja parempi silti isäntä itse äänessä ja huilunvarressa...
Huilunsoitto ja liikehdintä muuten edelleen huikeeta seurattavaa:)
  
  22/03/09 10:41

Name : Boogie
  
Message : Mielestäni Ianin Walk Into Light ja Under Wraps ovat ehdottamasti järkyttävämmät tekeleet mitä Jethro on aikaiseksi saattanut-eikä noista tekeleistä kannata puhuakaan samana päivänä erinomaisen A:n rinnalla.Vettesen aikaisista Jethroista ehdottomasti onnistunein on ja tulee olemaan näiden järkytyksien välissä ilmestynyt Broadsword And The Beast, jonka ilmestymisen aikoina Ianin sävelkynä oli taas entisessä vedossa-kuunelkaapa vaikka remasteri tuosta albumista ja ihmetelkää mikä määrä erinomaisia kappaleita jäi myös noihin aikoihin levyttämättä (esim.jack-A-Lynn).
  
  22/03/09 10:06

Name : EsaJii
Current favourite song : Narcisco Yepes: Scarlatti
  
Message : Eipä se stereo oikein vaivaa kuin korvakuulokkeissa. Monossa oli ihan kelpo materiaalia. Ja jotkut tykkää biisien alkuperäisestä miksauksesta monossa, kun stereossa tarttee kuitenkin jotain muuttaa.

Mutta kyllä mä kuuntelen molempia jos on tarjolla.
  
  21/03/09 23:18

Name : JS
  
Message : Rockadillo julkaisee 8.4. Jukka Gustavsonin uuden levyn.
Sillä soittaa sekä Organ Fusion Band että Björkenheim-Gustavson Quartet.
  
  21/03/09 21:29

Name : Mika Koo
  
Message : Paitsi ei tietenkään Vettese ole tuolla A:lla, vaan Jobbo.
  
  21/03/09 19:55

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Pitää liittyä Tull-keskusteluun sen verran, että ei tuo Under Wraps ihan eka kuuntelulla varmaan avaudu. Voisin suositella Tullin A:ta, Andersonin soololevyä Walk Into Lightia ja Under Wrapsia eräänlaisena trilogiana, johon kannattaa paneutua. Varsinkin keskimmäinen on hieno, kun siihen pääsee sisälle. Kaikilla kolmella huseeraa kiipparivelho Vettese, jonka osuus ei varmaankaan ole mitätön.
  
  21/03/09 19:50

Name : Jore
Current favourite song : Orrenmaa band: Make my day (the album)
  
Message : Tenu, saanen olla eri mieltä Ianin äänestä. Kyllä se oli minusta parhaimmillaan juuri alussa. Eipä se ääni silloinkaan ollut 'puhdas' (kellä rocksolistilla nyt sitten on?), mutta sopii erittäin hyvin tällaiseen musiikkiin.

80-luvulla JT sortui syntikoihin ym. ja siksi Under Wrapsistä en tiedä mitään. A:ta olen kuullut vähän, mutta ei toiminut minulle.

JT on ollut aina ja on nykyäänkin yksi suosikeistani, joten varmaan ennakkoasenteiden takia JT:n syntikkapoppi ei oikein mennyt läpi. Mutta jos Barre sanoo Under Wrapsia hyväksi, niin pitää se ainakin kerran kuunnella.

Muuten CD Universessä sanotaan Under Wrapsin arviossa (eivät muuten ihan täysin torppaa levyä) seuraavaa:

"Key ingredients of the Under Wraps tour in 1984 were naked ladies bursting out of paper bags, astronaut moonwalking on stage, disturbing drum machine rhythms, 80's keyboards galore and a vocal crisis in the making. With the advent of the then new digital technology and more sophisticated synthesizers, Jethro Tull embarked on a largely electronic album of songs mostly devoted to spies, secrecy and subterfuge. The songs are good and the playing of M. Barre and D. Pegg was brilliant. Anderson's vocals were as good as they would ever be, extending his usually limited range and power like never before."

Hm...

  
  21/03/09 17:08

Name : Tenu
  
Message : Suomen TV on onnistuneesti taltioinut sadoittain esityksiä monona vielä aivan 70-luvun lopussa. Noita pätkiä ei saada ikinä aidosti muunnettua stereoksi. Stereo tuli laajempaan suosioon kai 1966. YLE:n päättäjät oli hyvin ajantasalla...tai sitten uinuivat työsuhdekännissä 15 - 20 vuotta. Kiitos.
  
  21/03/09 17:05

Name : Boogie
  
Message : Niinpä, kaiken lisäksi Martin Barre on nimennyt Under Wrapsin suosikkilevykseen koko Jethro-kataloogista..
  
  21/03/09 12:59

Name : Tenu
Current favourite song : Jethro Tull: A
  
Message : Ian Andersonin ääni ei alunperinkään ollut oikeastaan minkään tasoinen. Miehen luomisinto oli taas omaa luokkaansa. Kuunnelkaapa ensimmäisiä Jethro-levyjä, niin onnettomasta tuhnusta äänen puolesta on kysymys. Hyvä kun yhden oktaavin ääniala on hallussa.
Myöhemmin hän oppi laulamaan Jethro-tyyliin, mutta se vei aikansa. Toisaalta Jethro on kokonaan oma iso lukunsa koko rokin kartalla. Valitettavasti Jethro Tull teki yhden todella käsittämättömän huonon levyn, eli Under Wraps.
  
  20/03/09 20:39

Name : EsaJii
  
Message : Joo, vanhukset ne vaan laulelee. Dylanin äännähtely joskus tosiaan häiritsee niin, etten huomaa ollenkaan mistä lauletaan, vaan korina jyrää kaiken alleen.
  
  19/03/09 13:23

Name : Jore
Current favourite song : Wigwam- Fairyport (The album)
  
Message : -rh,

Ianin ääni ei ole entisen veroinen, mutta hän paikkaa sitä teatraalisuudella ihan hienosti ja kokonaisuus toimii. ääninäytteitä ja kuvia löytyy Hessun blogista (löysin ihan sattumalta ja tuskin Hessu tästä pahastuu)

http://blog.hessujarvinen.com/2009/03/17/the-jethro-tull-experience/

Katso myös Flickreristä.

Ostin juuri remasteroidun Fairyportin ja levy kuulostaa remasteroinnin takia hyvin tuoreelta. Aivan loistava levy. Ianin ääntä miettiessäni tajusin, että kyllähän Jiminkin ääni on muuttunut aivan valtavasti. Mikä ihmeen heleä-ääninen kultakurkku oikeen laulaa Fairyportilla Gutsin lisäksi :)
  
  19/03/09 09:43

Name : -rh
Current favourite song : Wigwam - Pedagogue (kuulostaa snadisti Tullilta)
  
Message : Jore: "Olin eilen Jethro Tullin konsertissa Tampereen pakkahuoneella. .."

Miltä kuulosti, mimmonen oli nyt Ian Andersonin äänen kunto?
  
  18/03/09 17:17

Name : -rh
  
Message : "Jore: jotain vanhempaa Winwoodia, esim. Spencer Davis Groupia, Trafficcia, Blind Faithia, niin eiköhän se aukene!"
No ei, ja Blind Faith noista vielä tyhjin kortti.
Tässä kerran ihan kavoin esille 30 - 40 v. jälkeen taas, että onkoo niissä jotain (maagista)?

Maagista?
Kuten esimerkiksi nuoren Greg Laken ääni, oli, ei taltioilta jääne kellekään epäselväksi.
  
  18/03/09 17:11

Name : Jore
  
Message : rh, kuunteleppa jotain vanhempaa Winwoodia, esim. Spencer Davis Groupia, Trafficcia, Blind Faithia, niin eiköhän se aukene!
  
  17/03/09 20:20

Name : Jore
  
Message : Olin eilen Jethro Tullin konsertissa Tampereen pakkahuoneella. Loistava keikka ja yksi parhaista heidän keikoistaan, joita olen nähnyt ja niitä on ainakin 6. Barre on aivan mahtava kitaristi ja se soundi. JT oli edelleen 40-vuotis tunnelmissa ja setti koostui pelkästään vanhoista biiseistä ja eka levy This was oli edustettuna muistaakseni neljällä biisillä. Ja Aqualung oli todella mahtava veto. Ian oli puhepäällä ja on niitä harvoja, joilla on jotakin älykästä sanottavaa biisejä esitellessään.

No miten tämä liittyy Wigwamin? Ei paljon mitenkään, mutta siten että vanhetessa homma näyttää paranevan. Lisäksi oli pakko kertoa, koska oli niin loistava konserttielämys ja sai aikaan samanlaisia fiiliksiä kuin Wigwamin 2000-luvun alun reunion keikat. Tätä haluaa lisää eli eikun Wigut tien päälle!
  
  17/03/09 20:00

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.katayaband.com
Current favourite song : Bo Hansson: Elidor
  
Message : Ja taas nostetaan kissan häntää jotta kohisee:
Virgin Oil Helsinki torstai 19.3.
klo 21.00 Kataya featuring Johanna & Mikko Iivanainen, ohjelmistossa mm. pari Pohjolan Keesojen Lehto stykeä...
22.00 Johanna Iivanainen Trio

Tervetuloa!
  
  17/03/09 13:21

Name : EsaJii
Current favourite song : Surfin' Pumpkins, Hey Jude
  
Message : No, olkoon virikkeet mistä vaan, pidän Jimin esitystyyliä ihan omana. Siksi en erikoisesti välitä Jimin laulamista cover biiseistä. Jukan coverit on OK, semmoisia Jukan tyylisiä, ehkä tribuutteja.

Kaivoin esille muutamia, ja kyllä toi Hey Jude toimii, ja SP soitti aika hyvin Freddienkin. Every Little Thinng oli OK, mutta en tartte oikeen kovin Steely Dan covereita. Että sellaista.
  
  17/03/09 01:15

Name : -rh
Current favourite song : Tänään Zappa Teemalla klo 21.00
  
Message : Winwood, mitähän siitä kohistiin. En oikein koskaan päässyt jyvälle, mitä esim. Hendrix siinä niin diggas?
Arc of a diver, olihan hieno, mutta .. .
Ja The Band, Levon Helm Teemalla kertoikin olennaisen, meidän hippien ja heidän punaniskafanituksensa välisestä jännitteestä. Se oli. Ja molemminpuolista, jos saan sanoa, molemminpuolista ...
  
  16/03/09 18:12

Name : Panu
  
Message : Eivätkös nuo yhteydet esim. Winwoodin ja The Bandin tuotantoon ainakin Tombstone Valentinenin kappaleilla ole ihan tietoisia viittauksia?

Esim. Wishful Thinker muistuttaa niin paljon The Bandin Unfaithful Servantia, että kyseessä lienee ihan rehellinen tribuuttikappale.
  
  16/03/09 17:56