Wigwam - guestbook

Name : Finnspång
  
Message : Onko joku löytänyt pääkaupungista kauppaa, jossa Kotilaisen uutuus olisi mytävänä?
  
  30/09/09 16:44

Name : Panu
  
Message : Vielä kattavampi galleria erilaisista Keesojen lehto-versioista löytyy täältä:

http://www.argiers.com/c12pohjola.html
  
  29/09/09 21:49

Name : Panu
Home page : http://www.discogs.com/Pekka-Pohjola-Keesojen-Lehto/master/25206
  
Message : Linkissä on listattu Keesojen Lehto - albumin erilaisia versioita.

Tuon listan mukaan Virginin 1977 julkaisemalla "The Mathematician's Air Display" - albumilla kappalleen nimi oli muodossa "The Perceived Journey-Lantern".

Linkin mukaan vuonna 1981 Keesojen Lehto julkaistiin myös Saksassa nimellä "Sally & Mike Oldfield, Pekka Pohjola".

Tuolloin muutamien kapplaeiden nimiä oli kuitenkin muutettu Virginin versioon verrattuna. Näin Oivallettu matkalyhty näemmä kääntyi englanniksi muotoon "The Sighted Light"
  
  29/09/09 21:43

Name : Matti Kervinen
Current favourite song : Traffic: Glad
  
Message : Käytiin Kataya-bandin kanssa keikalla
Hollannin Tilburgissa Symforce III -festarilla. Setissä oli kaksi Pohjola-coveria Oivallettu Matkalyhty ja Matemaatikon Lentonäytös. Yleisöstä yllättävän moni tiesi Pekan tuotantoa ja tunnisti biisit, mikä tuntui mukavalta. Mikä olikaan Oivallettu Matkalyhty englanniksi albumin englantiversiolla?
  
  29/09/09 19:32

Name : Suonna K
  
Message : Kukkosen, Gutsin ja kumppaneiden Vaughan-keikka Kolilla oli varsin messevä. Sävyt ja nyanssit joita Jukka kaivoi järjestäjien lavalle hommaamasta aidosta Hammond B3:sta olivat aivan vertaansa vailla. Tarkkaa settilistaa reilun tunnin keikalta en kirjoittanut ylös, mutta kuultiin ainakin Texas Flood, Crossfire (hurja meininki!), Mary Had A Little Lamb, Lenny ja Riviera Paradise. Setin päätti yllätys ja ainakin meikäläiselle illan kohokohta, versio Stevie Wonderin Superstitionista, joka alkoi hyvin peruskuivana funkkina, Kukkonen nakutti Stratostaan klavinettimaista komppia, väliosan soolossa biisi räjähti uusiin ulottuvuuksiin Kukkosen ja Gustavsonin purkaessa sointuja atomeiksi... Lopussa sitten paluu teemaan joka soitettiin uhkuvalla intensiteetillä. Yksi vaikuttavimmista koskaan Gutsilta kuulemistani live-covereista. Tämä päättikin setin, ja encoressa saatiin vielä tuttu Gutsi-laina B. B. Kingin Sweet Little Angel.
  
  27/09/09 14:33

Name : Jokke
  
Message : Tuohon Petterssonin haastatteluun hieman liittyen:

Tarina kertoo, että 'Luulosairaan' aikoihin haluttiin Suosiikkiin kuva Wigwamista, jossa muut kundit lääkäreiksi pukeutuneina olisivat hauskasti sahanneet Jukan jalkaa isolla timpurisahalla. Moisen idean bändi tyrmäsi kylmästi, minkä jälkeen suhteet päätoimittajaan taisivat mennä kokolailla jäihin.

Jyrki-boy kai koki tehtäväkseen tuoda tänne Härmään "kansainvälistä" showmeininkiä ja pop-hulluttelua, kuten hän sen ymmärsi, eikä suorastaan anti-viihteellinen Wigwam sopinut niihin kuvioihin. Ehkä Pressa oli sen verran yhteistyökykyisempi bändi, kun sentään suostui "syömään rotan" samaisessa lehdessä, kuvan kera.
  
  26/09/09 13:43

Name : Tumppi
Home page : http://www.fono.fi/Dokumentti.aspx?kappale=on+sy%C3%B6mmesi+j%C3
  
Message : Records with Involvement by Esa Kotilainen -luetteloon voisi lisätä Reijo Taipaleen lp:n "Juhlavalssit". Tarkemmat tiedot yllä olevassa linkissä. Kannen muusikkoluettelossa maininta "Esa Kotilainen (Syntetisaattori)". Pitää kuunnella "sillä korvalla", kunhan ehdin.
  
  25/09/09 23:44

Name : Suonna
  
Message : Mainiota mikrohistoriaa tuo NME-pala.

- Pohjois-Karjalassa lähestyy Love Records -superviikonloppu, kun lauantaina Joensuussa keikalla Kaj Chydenius (70-v-juhlakiertueella) ja Kolin Ruska Bluesissa Jukka Gustavson (Jarno Kukkosen Stevie Ray Vaughan -tribuutin kanssa).
  
  24/09/09 20:31

Name : -rh
Home page : http://aikakaudenydin.blogspot.com/
  
Message : "NME:n toimituksessa 3.8.1978"

Käsittämättömän hyvä fiilis tuli tuosta; kuin olisi 30v. aikakoneella matkustanut.
  
  24/09/09 11:21

Name : xfiles
  
Message : Pressa triviaa:
Spirit
Keele University, Keele, UK
March 15 1973

Aud?gen > CDwave > Flac6

01 Fresh Garbage
02 Turn To The Right
03 Nature's Way
04 Miss This Train >
05 Rain // *
06 best guess would be "It's Such A Drag" or failing that, "Transform Love".
07 Instrumental
08 Prelude / Nothin' To Hide >
09 Why Can't I Be Free
10 Mr Skin >
11 It's All The Same >
12 Drums / Jam >
13 It's All The Same
14 1984 >
15 I Got A Line On You (cut very end) *
61:43 min

* tape flip

This was indeed the opening gig for the 1973 Euro Tour. McGUINESS FLINT, TASAVALLAN PRESIDENTTI,
and likely other band(s) opened. Line up was Randy, Cass, and "Fuzzy" Knight

Enjoy !
  
  24/09/09 08:31

Name : Inspired
  
Message : TP on kyllä hieno levy, mutta vasta loppupuolella päästään Ajatuslapsen tyylisiin todella abstrakteihin maalailuihin. Ajatuslapseen verrattuna TP on yllättävänkin selkeärakenteinen.
  
  24/09/09 00:59

Name : Mikko
Home page : NME:n toimituksessa 3.8.1978
  
Message : Oheisessa linkissä Hannu Björkbackan Wigwamiakin sivuavaa muistelointia.

Ilkka, Kotilaisen uusin on aika lailla takuutavaraa, voin kertakuulemallakin sanoa.
  
  23/09/09 15:36

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Kiitos, Arto!
Kotilaisen uutukainen menee hankintaan!
  
  23/09/09 14:39

Name : -rh
  
Message : Jore,
Jake Nyman vilahti asiantuntijana myös Ylen Tv-uutisissa. Suorastaan käsittämätöntä horinaa, mitä se kuvitellee sieltä beatles-mastereilta löytyvän toistettavaksi 16-bittiseen CD-formaattiin puristettuna? Kertoo lähinnä Ylen tasosta tämä, että se käyttää omia muka asiantuntijoitaan, joilla kaikki, näytteenotto, bittisyys ym. kuulostaa olevan hepreaa.

Ei kannattaisi, tiedän, paukkuja tuhlata, mutt' olen pari eri kertaa blogannut, kun on mennyt siinä ohjelmassa asiat niin perseelleen (esim. bändin ja biisin nimi systemaattisesti, soittolistaa myöten vaihtaneet paikkaa), ettei pahemmin voisi enää mennä.

Hemmon Jaken puheääni on nostalginen, ja jos jotenkin voisi suodattaa vain sen puhtaan taajuutena, olisi se mulle passelli.

  
  23/09/09 14:23

Name : -rh
Home page : Pekka Tegelman haastattelee Petterssonin Iliä
Current favourite song : The Who - Endlesswire
  
Message : ... "Se oli nimittäin myös ensimmäinen kerta kun tapasin kuuluisan Jyrki Hämäläisen. Muistan tapaamisesta sen, että Hämäläinen yritti kovasti jostain syystä yllyttää minua haukkumaan Wigwamia. Sinänsä hauska muisto, etenkin kun bändi on tullut uudestaan kehiin. Kun en tähän leikkiin lähtenyt, oli hän kovasti harmistunut."
Selvis 2/2003

Että tällaistakin tuli vastaan. ..
  
  23/09/09 14:03

Name : Arto
Current favourite song : Esa Kotilainen: Turkoosi Planeetta
  
Message : Ilkalle tiedoksi, TP on mielestäni vielä parempi kuin A ja loogista jatkumoa Esan uskomattoman monivivahteiselle uralle maan johtavana kosketinsoitin/ syntikkasoittaja/ säveltäjänä!!
  
  23/09/09 09:43

Name : Tenu
  
Message : suuri vääryys kun Benny Törnroosin ISOLLA kerrotaan olevan Country Expressin laulusolisti. Muumit ja Country on kyllä erikseen - Stig Töttermania ei muista kukaan.
  
  22/09/09 23:56

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : The Beatles in Stereo-boxi
  
Message : Kaipaan kommentteja Esa Kotilaisen Turquoise Planet-levystä.
Mitä mieltä olette siitä? Suositteletteko? Tuleeko levy tyylillisesti lähelle Ajatuslapsi-levyä, josta olen tykännyt melko lailla?
  
  22/09/09 14:00

Name : Jore
  
Message : Jake Nyman soittaa Beatlesia koko ohjelman ajan. Kuuneltavissa sunnuntai aamupäivään saakka:
http://lotta.yle.fi/ijulkaisu.nsf/sivut/nousevanauringontalo

Tämän perusteella ei kuitenkaan voi oikesti verrata soundeja vaikka hyvältä kuullostaakin kaiken radiokompressoinin jälkeen.
  
  17/09/09 09:23

Name : EsaJii
  
Message : Kyllä sen huomaa onko äänitetty Beatles Abbey Roadissa tai Eero ja Jussi Suomessa. Aika hyviä molemma, sen ajan tekniikalla. Ja magneettinauhahan tässä kaikessa on edkseen, säilytti kaiken 40 vuotta. Missä on CDt 40 vuoden päästä?
  
  17/09/09 02:09

Name : Jore
  
Message : Olen ihan varma, että Beatlesit tekivät sen mihin silloisella tekniikalla pystyttiin ja olivat varmaan (tai sitten ei) tyytyväisiä, koska parempaan ei pystytty. Sen aikaisissa studoissa ei pystytty tallentamaan sitä miltä bändi oikeasti studiossa kuullosti.

Mutta mutta, palaan asiaan kun olen hankkinut muutaman uuden remasteroinnin ja verrannut niitä alkuperäisiin vinyyleihin.
  
  16/09/09 15:47

Name : äre
  
Message : Uudelleenpasteroitu. Hyvin keksitty. Kun levymyynti on romahtanut, kerätään jos jollakin konstilla ihmisiltä rahat pois. On kevyttä, rasvasta ja laktoositonta. Pitääkö minun ostaa 1960-luvun stereot? Eiväthän ne muuten kuulosta siltä, mitä Beatlesit silloin back to 60`halusivat, vai mitä?
  
  16/09/09 13:47

Name : Tenu
  
Message : ok, kullakin on mielipiteensä. Ja se Lucy - eikös se ollut hitonmoinen hitti ? Kyllä se nyt on kuitenkin jollain tavalla onnistunut sanoi Lennon mitä vaan.
  
  16/09/09 13:31

Name : Inspired
  
Message : No nyt kun on kyse lähinnä hienovaraisesta soinnin parantelusta, on moinen asenne mielestäni lähinnä ylisuojelevaa. Sitäpaitsi uskoisin vähintäänkin Paul McCartneyn nämä remasterit kuunnelleen ja hyväksyneen ennen julkaisua. Ja omistan itsekin Beatlesin tuotantoa myös vinyylillä.

Ja muuten, jos väität kuunnelleesi Beatlesin tuotantoa sellaisena kuin he halusivat sen olevan, et sitten ilmeisesti ole kuunnellut esim. Lucy In The Sky With Diamondsia, johon Lennon ei ollut alkuunkaan tyytyväinen... jne jne.
  
  16/09/09 00:24

Name : Tenu
  
Message : somoon kaverit, olen kuunnellut beatlesit sellaisena kuin he halusivat sen kuultavan - siis silloin kun ne tehtiin. ei ole kyse mistään huutelusta. aito on aina rustattua parempaa...eikö ?
  
  15/09/09 19:03