Wigwam - guestbook

Name : -r
  
Message : Pienet määrät, mä näen, kiekkoja kantssisikin aina valmistaa itse; vaikka tarralla (huom. myös sen voi tehdä ja tulostaa itse) kertoa spesiaali-editionista.
Loppukäyttäjän soundin vaatimustaso tulee joka tapauksessa nousemaan, ja silloin on olemassa tämä 24 bit -master, jota voi, jos löytyy uusi johtoformaatti, monistaa sitten siinä.


  
  14/10/10 16:13

Name : Juha R.
  
Message : Missään nimessä en väitä, etteikö cd:itä edistyksellisempiä formaatteja olisi olemassa. Mutta ei äänitteitä ole mitään järkeä julkaista sellaisissa muodoissa, mille ei ole mitään markkinoita olemassa nyt eikä lähitulevaisuudessakaan. 1-8/10 välisellä aikajaksolla ÄKT:n jäsenjärjestöjen SACD-myynti yhteensä on reilu 3 000 kpl. Ja DVD-audioiden myynti 300 kpl.

Jos jotain verrattain marginaalinimikettä alkaisi julkaisemaan DVD-audiona, niin sitä ei ostaisi käytännössä kukaan. SACD:n kohdalla taas joku 500 kappaleen painoksen marginaalijulkaisu tulisi suhteettoman kalliiksi kuluttajahinnaltaan.
  
  14/10/10 15:05

Name : -rh
Current favourite song : Mark Knopfler - Whoop De Doo
  
Message : Juha R: "...vinyylipainokset menivät mielestään aikoinaan penkin alle prässäys- ja muista syistä."

Totta, härmässä oli näitä ongelmia, aika paljon: ei sellaista jälkeä vinyylillä kuin, mitä VDGG, King Crimson, Gentle Giant, Steely Dan, Miles Davis teki ylipäätään saanut kukaan.

Mutta tuohan (Maru & Mikael) kuulostaa, että olisi mahdollista, kun "CD-aika" on pian passe mielestäni, jos se pöytään vedetään, tehdä myös resoluutioltaan häviämätön 24-bittinen digimasterformaatti?
  
  14/10/10 14:43

Name : Juha R.
  
Message : Tarkoitan -rh nyt niitä alkuperäisiä 1975-1977 -aikajakson vinyylipainoksia, joiden teossa digitaalista ei tainnut olla edes soittajapoikien kello.

Ps. Yksi esimerkki lisää. Nyt on työn alla cd-painos Marun & Mikaelin albumista. Bonukseksi olisi tarkoitus saada kaksikon myöhempi ep. Näistä molemmista Wiik on muistanut moneen kertaan muistuttaa, kuinka vinyylipainokset menivät mielestään aikoinaan penkin alle prässäys- ja muista syistä. Ja odottaa innolla että päästää cd-aikaan näissä levyissä.
  
  14/10/10 12:33

Name : -rh
Current favourite song : Janne Mertanen - Frédéric Chopinin Nokturno no 19, Em, Op 7, 1
  
Message : Juha R:
"Vinyylipainoksissa kun hommat eivät menneet ihan putkeen..."

Näissä tapauksissahan kai digitaalinen master on viety vinyyliprässiin, ja IMO samalla on kadotettu sen idea musiikin nyansien dynamiikan taajuuksien toistosta analogisessa formaatissa (missä taas signaali on häviötön vain silloin, jos koko tuotannonketju toteutetaan ilman A/D- ja D/A-muunnoksia).
Signaaliprosessointi on mahdollista toisvaiheessa, muta se taas on hieman eri asia.
PArasta on laittaa kakku Revoxiin, käyttää vanhaa analogimiksauspöytää (mm. 22 pistepirkko) - ja siitä kaivertaa suoran LP, jos ja kun sellaisen haluaa.
Ja vetää digimix vaikka Blu-raylle ja toimiville nettiformaateille.
Joka taas ei eroa kuule, hän ei sitä ilmeisesti tarvitse.
  
  14/10/10 10:32

Name : EsaJii
  
Message : Hippie era detectives, they talk a bit like gypsies. Pay attention to soundtrack:
http://www.youtube.com/watch?v=-qJWJv9dhzs

http://www.youtube.com/watch?v=DZpp6LlGBS4
  
  14/10/10 03:11

Name : Juha R.
Home page : Rocket Records
  
Message : Mitä vaikkapa vinyyli vst. cd -kamppailuun tulee, niin kovasti ainakin muusikoissa tunnutaan olevan cd:n ystäviä. Ihan nimeltä mainiten esimerkkeinä Kaamoksen ja Fantasian muusikot ovat ainakin olleet hyvillään, kun cd:llä levy on kuultavissa sellaisessa muodossa kuin he ovat sen halunneet alunperinkin kuuluvan. Vinyylipainoksissa kun hommat eivät menneet ihan putkeen...

SACD oli minunkin mielestäni mielenkiintoinen formaatti. Puhun menneessä muodossa, koskaan mitään kaupallista vastakaikua se ei saanut. Se mielestäni myös selittää "miksi noita cd:itä edelleen painetaan".
  
  13/10/10 21:53

Name : -rh
Current favourite song : Santana - Hold on
  
Message : Minkähän takia noita CD:tä vielä painetaan (?) - mä oo aina aistinut, kuullu, sen 16-bittisen a/d-muunnoksen ja matalan näytteenottonopeuden syömän signaalihäviön, joka lienee taas teknisenä speksinä yksi vaikeimmin maallikoille selitettävä signaaliprosessoinnin ihmeellisyys (olen toki yrittänyt, viimeksi Visio 4-5/2010)

PlayStation3 esim. klaaraa, jos vain formaatissa on saavilla:
Blu-ray- ja SACD-levyt (DTS, 5.1 Dolby Digital)
Mutta myös SD/CF-muistikortit.
Formaatit, jotka käyttävät 192kHz näytteenottotaajuutta sisällyttävät resoluutioon musiikin elementtejä, joita koetaan onnistuneissa live tilanteissa (selkäpiin karmivuutta ym.).
Ilmeisesti ajatellaan, että kokonaisuutena sävelelämystä ei voisi kuitenkaan siirtää olkkariin.
Vääriin. jos studiomastereita, siis niitä ns. kakkuja, löytyy hyllyistä, ne se voidaan yhä tehdä uudella tavalla dynamiikaltaan toimiviksi. Silloin mun mielestä vasta analogisen masterin digitalisoinnissa olisi jotain lisäarvoa.
  
  13/10/10 14:19

Name : TimoV, Tampere
Home page : http://www.porterrecords.com/id97.html
Current favourite song : Puhdys: "Geh dem Wind nicht aus dem Weg"
  
Message : USAlainen Porter Records julkaisee ensi kuussa Eero Koivistoisen "3rd Version" levyn cd:nä ja rajoitettuna vinyyliuusintapainoksena.
  
  13/10/10 13:44

Name : Juha R.
Home page : Rocket Records
  
Message : Kun täällä näemmä on suotavaa mainostaa Wigwamin ulkopuolisiakin proge- ym. julkaisuja, niin enpä malta olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi. Rocketin elo-syyskuun katalogista löytynee joitakin tämän palstan lukijoitakin kiinnostavia julkaisuja. Elo-syyskuussa ilmestyneitä cd-uusintapainoksia ovat mm.

- Combination: Relax By Combination
- Kalevala: Abraham's Blue Refrain
- Eri esittäjiä: Popmestarit (Elonkorjuu ym)
- Yellow: Keltakuume
- Hamlet: Linnanherra
- Tuulia / Törmä
- St. Petersaari: Miehen tie - Kootut levytykset 1980-1982
- Session: Unikuva

ym. ym.

Saa levittää tietoa julkaisuista, saa tilata: http://shop.pop-lehti.fi

:)
  
  11/10/10 15:12

Name : Suonna K
Home page : http://jarviskirja.blogspot.com/
  
Message : Tuosta tarkemmat Järvis-muistelot Wigwam/BigJamia unohtamatta.
  
  11/10/10 09:03

Name : Lauri
  
Message : Ei ollut Jim Albert Järvinen-konsertissa. Lavalla tosin kävi jonkinlainen "Wigwam-kokoonpano", joka soitti kaksi tai kolme wigujen biisiä. Soittajina ainakin Måsse ja Mikko Rintanen, ja oisko ollut Jan Noponen rummuissa. Maria Hänninen lauloi ja soitti viulua. Oli siellä enemmänkin väkeä lavalla, mutta en nyt tarkemmin muista.
  
  08/10/10 07:30

Name : Seppo Lahdesta
  
Message : Kävin tässä taannoin katselemassa YLE:n arkiston katselukopissa koko Grottanin alusta loppuun. Kaupunki on Helsinki. Lassen ja Lill-Pirin eräs kohtaus tapahtuu Svenska Teaternin kulmassa.
  
  07/10/10 08:08

Name : Pekka J.
Current favourite song : Nita H./ A giant weed
  
Message : Yle TV 1:n iltauutiset kertoivat eilen että Tavastian "Albert Järvinen-konsertin" esiintyjien joukossa olisi myös Jim Pembroke.Pitiköhän paikkansa?
Olishan se hienoa jos Jim olisi Suomessa.Antaisi vähän toivoa tulevaisuuden suhteen...
  
  06/10/10 16:45

Name : Mika
Current favourite song : Led Zeppelin: Ten Years Gone
  
Message : Grottan TV film. missä kaupungissa olikaan kuvattu ? Ronnie tosi "söpö".
  
  06/10/10 10:57

Name : Urpo
  
Message : Urban tango, Jokamies & Space waltz on julkaistu remasteroituna (Rockadillo). "24-bit digital remaster from original master tapes. New liner notes by Robert Silverstein & Alan Benjamin"
  
  03/10/10 20:33

Name : Urpo
Current favourite song : Set my hair on fire
  
Message : ...Pigworm, Corporal cauliflower, Flatbroke, saakohan Pembroke 1,5 centtiä amerikan rahhaa jos pari tuntia näitä kuuntelee
  
  30/09/10 23:54

Name : Urpo
Current favourite song : Vegetable rumble
  
Message : Nuclear Nightclub (Virgin) näyttäis olevan Spotifyssa, samoin Dark album (Siboney) ja Wigwam plays Wigwam live (EMI) & Light ages (Warner). Paskaaks tässä mitään levyjä enää tarvii ostaa.
  
  30/09/10 23:42

Name : Tommi heiskanen
  
Message : Mika J. Hae kirjastosta tai kirjakaupasta Suomi Rock 1 nuottikirja. Siitä löytyy ko.biisi ja soinnut pitävät kutinsa.
  
  30/09/10 14:16

Name : MikaJ, Helsinki
Current favourite song : The Beatles: I am the Walrus
  
Message : Löytyisikös täältä keneltäkään Pressan I Love You Teddy Bear'in sointuja tai nettiosoitetta mistä ne saisi? Kaikkia ei harrastelija korvakuulolta osaa poimia...
  
  27/09/10 23:18

Name : snake
  
Message : The Ponsi version (nor the EMI one) of Flat Broke was not issued with INS.
  
  26/09/10 20:44

Name : Suonna K
  
Message : Never seen any Flat Broke pressings with lyric sheets...
  
  26/09/10 20:40

Name : the Tanskalainen
  
Message : I have a feeling I've asked this before, but I can't recall the answer.

Did the Ponsi version of "Flat Broke" have a lyric sheet?

Mine is an EMI copy.

PS. Does anyone know what has happened to Ettone? They made two fine CDs but seem to have disappeared. There was certainly a Tasavallan/Wigwam influence in their music, so I feel entitled to ask.
  
  22/09/10 17:42

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : The Beauties: Heart of Stone
  
Message : Kotilainen rundaa näköjään uudelleen aktivoituneen Sarcofaguksen kanssa, 23.9. Helsingissä ja lisää keikkoja luvassa.
  
  21/09/10 08:45

Name : Panu
  
Message : Esa Kotilaisen torstainen keikka kuulosti hyvältä myös minun korvissani. Ainakin tuoreen levyn Hongankolistaja-kappaleen tunnelmissa taidettiin mennä pitkä tovi?
Konsertti myös nähdäkseni taltioitiin useamman kameran voimin.
Onkohan näiden tallenteiden käytön suhteen mitään suunnitelmia?
  
  19/09/10 20:26