Wigwam - guestbook

Name : -t
Current favourite song : Mark Knopflerin Shangri-la
  
Message : Sivumiete ...
HD layer jakoi Knopflerin kanaviin auton 24-bittisessä järjestelmässä, kun vähän ruuvailin. Ei paha.
miksihän yleensä musiikkia kuunnellaan, jos siinä ei pyritä tasoon(?) Enhän mä aja romuautollakaan (tosin vanhalla) - elämä olis sellaiseen aivan liian lyhyt haaskattava.
Wigwamin parin mestariteoksen (Being, The Lucky Golden, ym.) osalta odottaisin PCM 8.1 -julkaisua kun kerran 8 raitainen 24bit master on jo olemassa.
  
  28/10/10 15:28

Name : TimoV, Tampere
Home page : http://www.flickr.com/photos/40751908@N06/4557062985/in/photostr
Current favourite song : Skaldowie:
  
Message : Flickrista löytyi Pemsin keikkajulisteen kuva, katso linkki yllä.
  
  27/10/10 09:33

Name : Jore
  
Message : CDONissa on myytävänä The Groupin CD hintaan 6,95, jukaisuvuosi 2009. Mahtaako olla remasteroitu versio vai mikähän tämä oikein on?

Levyhän on hieno.
  
  26/10/10 16:56

Name : mika
  
Message : lyhentely on oikeastaan vielä suurempi "rikos" kuin huonot soundit. Joskus omistin Jeff Beckin tai Rod Stewartin kiekon, jossa biisien välillä oli säkkipillisoolo. Se oli pyyhitty kokonaan pois. Muitakin vastaavia on tullut eteen.
  
  25/10/10 19:12

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Omistamani Pressan Lambert Land on juuri tuo Sonet-painos.
  
  24/10/10 17:39

Name : Risto
  
Message : LP:iden miksaukset vaihtelevat toisinaan hieman painoksesta riippuen. Esimerkiksi Lambertlandin Love-painoksessa ainakin paria biisiä on lyhennetty hieman Sonet-painokseen nähden ja joitain soitinraitoja taitaa puuttua (tämän huomaa parhaiten Dance-biisissä). CD-painoksella on käytetty Loven miksausta.
  
  24/10/10 14:43

Name : mika
  
Message : piti vielä sanoa, että aina hatutti Zep 1 vinyylisoundit, jossa Pagen huippujutut jäi taustalle. Omistin kyllä Hollantilaisen tai vastaavan prässin.

Aikoinani Ladylandista ostin muuten Kanadalaiset prässit Bad Co 1 ja Led Zep 4 levyistä. Kummastakin hankin B&W:stä englantilaiset prässit (lähellä alkuperäistä kai) ja soundit olivat aivan toista luokkaa.
  
  23/10/10 23:31

Name : mika
Current favourite song : http://www.youtube.com/watch?v=O2RdyQtTrRc&feature=grec_index
  
Message : terve -rh. Oliko se saksalaisprässi sellainen, jossa etukansi oli valkopohjainen ? Kääntyvät kannet jne... Kaverilla oli sellainen kummajainen joskus, ja divarinpitäjä sanoi sitä originaaliksi. Soundeista en muista sen enempää.

linkistä: upeammin keinuvaa riffiä ei ole eikä tule ja osaset on muutenkin 100% kohdallaan. Valitettavasti Page sortui heroiiniin 2 vuotta myöh.
  
  23/10/10 23:26

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Royals: Rolling Bones
  
Message : Joskus jotain pikanttia myös 'häviää' kun vinyyliä siirretään cd:lle.
Muistaako kukaan: Live Music from the Twilight Zonen erään biisin lopussa (olikohan Pig Storm?) Gutsi toteaa lakonisesti: "Ja sitten jatketaan."
Eipä jäänyt cd-versioon...

Ja voisin lyödä pääni pantiksi, että Tasavallan Presidentin Lambert Landin vinyyliversiolla Frank Robson(!) vetäisee pienet stemmat Bargain-biisillä ("...that's where the big tickle is... - ja mukavasti Out of tune kaiken kukkuraksi). Ettepä kuule moista cd:llä!
  
  23/10/10 02:25

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Mother Tucker's Yellow Duck: "I"
  
Message : Uusimmassa Colossus lehdessä (No 39)arvio Kotilaisen ja Katayan keikasta 16.9.2010. Arvio Kotilaisen uusimmasta levystä -51 C ja lyhyt arvio Esotericin ensimmäisistä Wigwam ja Pohjola julkaisuista.
  
  22/10/10 09:45

Name : -rh
Current favourite song : Tom Waits - Closing Time
  
Message : tästähän olen julistanut pienen,
tämäkö paskin? -kilpailun
Eittämättä hirveimmät passdena tuhotut analogiset äänitetteet ovat:
- Strawbsin Hero And Heroine, 1974.
- Stevie Ray Vaughanin Texas Flood, 1983, (vertaa kutistuminen esim. stygessä Dirty Pool),
- Van der Graaf Generatorin Pawn Hearts, 1971.
Mutta tuolla nostettiin esille myös:
- Genesiksen Selling England by the Pound.
Hieno vinyyli, jolle, jonka masterille oli tehty kauhistuttava teko. Okei, lupasin etten ....

öh, mikä sitten parempi?
Led Zeppelin I - uusi miksaus nosti Pagen efektejä pintaan, hienoja.
Deep Purple In Rock - se ekapainoksen saksalaisprässi oli ihan paska.

Mä kyllä tekisin Blu-rayn, niin että hd-kuvassa melkeinpä vain pyörii vinyyli sitä mukaa kun raidat - soivat. Ehkä voisi vähän kansii esitellä, ja ehkä ajaa jonkin bonuksena filmipätkän, just'Purplella olikin sellaisia.
  
  21/10/10 15:51

Name : Jore
  
Message : En edes onneksi harkinnut yhdenkään vinyylin myymistä CD:ttein takia. Vinyylejä on välillä mukava kuunnella ja katsella kansia. Jotkut vinyylit soivat selvästi paremmin kuin vastaavat CD:t (ja tietenkin myös päinvastoin) kuten täälläkin on tullut todettua. Lisäksi välillä on mielenkiintoista vertailla vinyylien ja CD:n äänimaailmaa ja tässäkään paremmuus ei ole ihan yksikäsitteinen juttu.
  
  21/10/10 09:46

Name : EsaJii
  
Message : Thanks Jore. Tilaukseen. Ainoa Tull LP jonka säästin.
  
  21/10/10 02:10

Name : Jore
  
Message : Jetro Tullin nettiradio on laadultaan muuten parempi kuin monet muut nettiradiot puhumattakaan näistä YouTube-videoista. Tämä on kyllä JT-fanin unelma. Kuuntele:
http://www.jethrotull.com/

Hieno Stand Up Collector's Edition on ilmestynyt pop-up -kuvineen ja live-tallenteineen. Kiva juttu, mutta kun hyllyssä on jo vinyyli ja CD-versiokin ...
  
  20/10/10 09:10

Name : Matti
Home page : http://maza.fi/
  
Message : Gutsi livenä heinäkuussa 2010 Korpo Jazz Festivalilla: http://areena.yle.fi/audio/1366632

Mahtavaa!
  
  19/10/10 23:09

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Kaamos: Suit-Case
  
Message : Mikähän tuon CD-formaatin korvaisi, laadukkampana ja kaupallisesti menestyvänä formaattina? Aika huikea on cd:n menestyskulku ollut, vaikka esim. omassa levyhyllyssäni oleva Genesiksen vinyyli "Selling England by the Pound" soi kyllä komeammin kuin vastaava CD. Ja kuitenkin: omistan n. 1500 cd:tä ja vinyylejä on vaivaiset 300 kpl.

Teemaa sivuten: JuhaR ja Rocket Records todella ansaitsevat Kehut ja Kiitokset saatettuaan vanhat suomiprogeklassikot taas kuuleviin korviin! Kyllähän tuo Kaamoksen "Deeds and Talks"-CD kuulostaa upealta! Ja itselleni oli melkoinen yllätys, että turkulaisen Yellow-yhtyeen "Keltakuume" on noinkin kova lätty.

Vielä kysymys JuhaR:lle: onhan Jukka Gustavsonin "Valon Vuoksi" ensi vuoden julkaisusuunnitelmissa, onhan?
  
  19/10/10 19:02

Name : -r
Current favourite song : Strawbs - The Winter Long
  
Message : "Mun miestä"

öh, eikä tarkoitukseni ollut osallistua homokeskusteluun millään tavalla. po. IMO.

:D
  
  19/10/10 02:05

Name : -r
  
Message : Ei sillä kaiken musiikin kanssa ole merkitystä. mutta just suomi-progehan kärsi siitä kulta-aikanaan (kansainvälisesti vertaillen), että täällä plattojen kaiverrus oli iskelmäkama-tasoista.
Mun miestä Beingin kaltaiset albumit voivat hyötyä äänitaajuuksien edustavuudesta - (re-engineered from the original 1st generation 8-tracks tapes by Risto Hemmi at Finnvox, Helsinki, March 2001
24-bit digital re-mastering by Pauli Saastamoinen at Finnvox, Helsinki, March 2001).
  
  19/10/10 01:49

Name : Jore
  
Message : Jaa, täällä on aloitettu tämä ikuisuusaihe: vinyyli vastaan CD. Se on tosiasia, että CD:eitä on moneen lähtöön. Usein etenkin nämä ns. remasteroidut (termi on väärä, mutta tätä käytetään) versiot kuulostavat liian särmikkäiltä verrattuna vinyyliin. Kuitenkin erityisesti nämä 24-bit CD:t ovat yleensä hyviä; esimerkkinä vaikka kaikki Wigwamit. Minusta ne kuulostavat paremmilta kuin alkuperäiset vinyylit (ja minulla on sentään ihan hyvä levysoitin ja äänirasiakin). Lisäksi onhan CD:eillä muitakin etuja: kulumattomuus, ei rapise, helppo käyttää.

Hyvä biisi on hyvä biisi tuli se mistä tahansa. Tässä ei saa kuitenkaan sekoittaa asioita "hyvä biisi" ja "äänenlaatu". Joskus ajat siten Pohjolan haastattelussa hän juuri väheksyi äänentoistolaitteita ja sanoi kuuntelevansa aika huonoilla laitteilla. En tiedä oliko totta vai ei. Kuitenkin se on totta - etenkin ns. hifistien keskuudessa - että kuunnellaan enemmän soundeja kuin itse musiikkia. Toisaalta en minäkään jaksa kauaa kuunnella musiikkia matkaradiosta olipa musiikki kuinka hyvää tahansa.

Enemmän olen huolissani tästä mp3 villityksestä. Nuoriso lataa netistä ilmaista huonolaatuista musiikkia ja eivätkä tiedä sitä miltä se alkujaan on kuulostanut.
  
  18/10/10 19:39

Name : -rh
Current favourite song : John Denver Mayhem - Songs of the Fall.
  
Message : Matti Kervinen, Vantaa
"Kun kuuntelin Yessongsia eka kerran vouvaavalta levarilta vuonna -73 oleennainen välittyi eikä sitä kokemusta korvaa iljoonabittinenkään formaatti.."

Nimenomaan ei korvaa, mutta resoluutioltaan häviöttömänä voi tulla hyvin lähelle, joskus.
btw.
Oli muuten Close to the Edge, '72 - ei ollut ne toistovehkeet kapiset, jytisi. ja mä teini.
  
  18/10/10 14:52

Name : Juha R.
Home page : Rocket Records
  
Message : Jos nyt puhutaan noista Rocket-liisauksista esimerkkinä, kun niistä formaattikeskustelu virisi, niin käytännössä tuollaisten kymmenien kappaleiden kotipoltto olisi mahdotonta. Ei masteroikeuksien omistajat haluaisi pistää palkattuja työntekijöitään penkomaan nauha-arkistoja ja ostaa digitointipalveluita niitä tarjoavalta yritykseltä, jos liisausmäärät ja sitä kautta korvaukset olisi sellaisia, että tällainen yhteistyö muodostuisi niille taloudellisesti tappiolliseksi. Mutta ihan yhtä ahne paska tällainen pienlevyjulkaisijakin on: eipä kiinnostaisi alkaa tekemään levyjä muutaman kymmenen kappaleen painoksina ja kuluttamaan päiviä tarrojen liimailuun ja levyjen polttamiseen. Se realiteetti ns. marginaalisemman musiikin julkaisussakin on, että jos sitä harrastaa kokopäivätoimisesti, niin silloin sen tulee ainakin kokonaisuutena tarkasteltuna olla myös taloudellisesti tuottavaa. Muuten loppuu leipä pöydästä.

No musiikinkuluttajan ei tarvitse taloudellisia puolia miettiä, se on julkaisijan työsarka. Mutta otanpa vielä intohimoisena levynkeräilijänäkin yhden näkökulman esille: itse olen aina karttanut kaikenmaailman cdr/dvdr/yms. julkaisuja ja pitänyt niitä esinearvoltaan roskana. Tämä johtuu lähinnä skeptisyydestä näiden formaattien säilymisen suhteen: vastaan tulee tuon tuostakin viime vuosikymmenellä poltettuja cdr-levyjä, jotka silmämääräisesti ovat aivan hyvässä kunnossa, mutta jotka eivät vain enää suostu toimimaan.
  
  18/10/10 14:00

Name : EsaJii
Current favourite song : Rolling Stones, Dear Doctor
  
Message : Niin, riippuu ihan mitä kuuntelee. Mutta se Reijon linkki sanoo:
Ylikompressoitu materiaali ei kuulosta ilmassa äänekkäämmältä.
  
  18/10/10 03:10

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Current favourite song : Led Zeppelin: What Is And What Should Never Be
  
Message : Mielenkintoista keskustelua täällä pitkästä aikaa... silti huomauttaisin: Let the music do the talkin' kun kuulen hyvän biisin se on hyvä biisi myös ulkowc:n transitoriradiosta vaikka patterit olis jo lopussa. Kun kuuntelin Yessongsia eka kerran vouvaavalta levarilta vuonna -73 oleennainen välittyi eikä sitä kokemusta korvaa miljoonabittinenkään formaatti...
  
  15/10/10 22:57

Name : -rh
Home page : Mitä äänitteelle tapahtuu radion siirtoketjussa?
Current favourite song : Elina Mustonen - Bachin Englantilainen sarja nro 5, e-molli
  
Message : Esa, se mitä signaalille tapahtuu radion lähetinpäässä on vielä oma lukunsa.
Tosson linkki, jotain yleistä.

Siihen nähden liukupilkullisen nettiformaatit ovat jo askel edes johonkin oikeaan suuntaan.

  
  15/10/10 13:50

Name : EsaJii
  
Message : Kyllä mä soittelen vaikka CDn, ihan kätevä väline. Parempi kuin matkaradion ääni. Mutta kaikki nää muut digitaliset on niin haihtuvaisia. LP:t on myyty, paitsi suoamlaiset, niitä on ehkä sata.
  
  15/10/10 04:48