Wigwam - guestbook

Name : Torsten Korsteen, Country
Current favourite song : Wigwam: Colossus
  
Message : Ruotsin radion arkistoista pitäisi löytyä myös Wigwamia, ainakin loppuvuoden 1974 kiertueelta. Pressaa löytynee enemmän, varhaisin kait vuodelta 71. Sitten voisi olla Jukka Tolonen Bandia, Piirpauketta ja mitähän vielä?
  
  04/11/10 21:55

Name : EsaJii
  
Message : Måsse on paras! Soitti kaikissa suomalaisissa kuuluisissa bändeissä. Ja olen joka herran nähnyt lavalla. 2002.
  
  04/11/10 19:39

Name : Jykä, Tampere
Current favourite song : Bruce Springsteen/Lost in the flood
  
Message : "Vieläkinkö ne ruotsalaiset meitä kusettaa?" Jotain tämmöstä tuli mieleen kun zekkasin ton eilisen Teeman Pressa-taltioinnin.Tarkoitan että siihen mennessä (1974) bändi oli julkaissut Lambert landin ja Milky way Moses oli jo ainakin tuloillaan,jos ei vielä julkaistu. Ja sitten ne ruotsalaiset onnistuu myymään meille (Yle:lle) tälläisen dokun jossa bändi esittää kaikkea muuta kuin tunnetuinta materiaaliaan!
Kai seuraavassa vaiheessa saamme jo kuulla jotain em. mainituilta bändin tunnetuimmilta kiekoilta...
Kunhan ensin korotamme lupamaksua että on varaa ostaa!
Ei vais,kyllä Yle:stä on ainakin ennen kannattanut maksaa:Pop-Liisa/Wigwam on aivan erinomainen tallenne!Esim. Loirin humoristiset (ja paljon kertovat) juonnot tyyliin "Grass for players" ja "Hessu Hiekkalan" soolo ko. kappaleessa ovat aivan huippuluokkaa.Unohtaa ei tietenkään saa myöskään Jimin erinomaista laulusuoritusta,Ronnien,Rekun ja Måssen osuutta...
  
  03/11/10 20:46

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Kyse on nimenomaan siitä, kuka laulaa ja kuka lausuu Bargain-biisin 5min kohdassa. Uudella remasterilla ei käsittääkseni ole mitään uutta raitaa; mielestäni Eero laulaa sen kohdan ja Frank Robson lausuu. Osa keskustelijoista on vakaasti sitä mieltä, että molemmat tontit hoitaa Raittinen.

Lainatakseni 80-luvun doping-kärähtäjää Martti Vainiota: "Tämä täytyy selvittää koko Suomen kansalle!" :)

Itseäni vain piristää tämä debatti - eilinen Teemalta tullut Tasavallan Presidentin keikkataltiointi v.-74 osui ajankohtaiseen saumaan. Olihan Pressa Skandinavian kovin soittajaporukka tuohon aikaan! Sävellyksien ja julkaistujen levytysten osalta olen itsekin ehkä enemmän Wigwam-fani. Sekä Wigut että Pressa olivat toki suomirokin aatelia!
  
  03/11/10 14:08

Name : Friend from the Fields
  
Message : Hei, väännättekö nyt vielä rautalangasta tämän Raittis/Robson-dilemman? Minun vanhalla CD:lläni kuuluu siis Bargainissa viiden minuutin paikkeilla sama teksti sekä puhuttuna että laulettuna. Onko uudella CD:llä ja vinyylillä vielä joku kolmas ääni, vai onko nyt kyse siitä kuka laulaa ja kuka lausuu?
  
  03/11/10 01:50

Name : Pekka J.
Current favourite song : Rod Stewart/Girl from the north country
  
Message : mika.Olen minäkin Rod Stewartia kuunnellut. Voisiko olla että tarkoitat "Smiler"-LP:n biisiä "Lochinvar" (A2) tai biisiä "I've grown accustomed to her face" (B4)? Molemmat instrumentaaleja,tosin säkkipilli jää kysymysmerkiksi!( Jos se on Jeff Beckin tuotantoa niin tunnustaudun noviisiksi.)
  
  02/11/10 23:03

Name : Pekka J.
  
Message : Esco! Ehdottomasti kannattaa hankkia myös DVD "Six live!".( Kooste kiertueen Hesan ja Tampereen keikoista).Itse olin läsnä T:reella ja bändihän oli aivan erinomaisessa iskussa! Muistaakseni esim. Epe's ja Anttila ovat sittemmin myyneet DVD:tä halpaan hintaan (alle 9 €).
  
  02/11/10 21:03

Name : Mikko
  
Message : Huom! Teeman Pressa-pätkä tänä iltana on kanavan sivujen mukaan Suomessa ennennäkemätön Ruotsin television taltiointi.
  
  02/11/10 17:40

Name : Pekka J.
Current favourite song : Wigwam/June maybe too late
  
Message : Parahin Ilkka.Eihän tässä mitään triviaa ole ollut vaan mutu-tuntumalla on edetty.Mielestäsi Robson tekee cameon "The bargain"-biisillä,minun mielestäni ei vaan lauluosuudet ja "muminat" hoitelee Raittinen.
Arvon herrat Raittinen ja Robson,mikäli olette keskuudessamme:antakaa valon langeta yllemme!
Päästään pohtimaan esim. jotain Wigwam-pähkinää!
In a nutshell.
  
  02/11/10 17:28

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Press: Struggling for Freedom
  
Message : Itse asiassa, oma suosikkini Tasavallan Presidentin tuotannossa on EMIn v.-71 julkaisema Tasavallan Presidentti-levy (harhaanjohtavasti siis samanniminen kuin debyyttilevy v.69 - kovaa soitantaa sekin!)
  
  02/11/10 14:17

Name : TimoV, Tampere
Current favourite song : Alun Piggins: "Drunk In America"
  
Message : Tänään teemalta noin klo 22:00 aikoihin vanhaa Wigwamia "Luola" vuodelta 1969, Pop-liisa ja lopuksi Teeman sivujen mukaan Suomessa ennennäkemätön Tasavallan Presidentti pätkä vuodelta 1974.
  
  02/11/10 11:28

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://www.runningmoose.fi
Current favourite song : Fruupp: Jaunting Car
  
Message : Mutta kyllä tuo Lambert Landinkin remasteri on maukas, bändin yhteissoitto kipinöi ja Måsse, kuten joku mainitsikin bassottelee todella komeesti ja asiaankuuluvan paneutuneesti kautta linjan...
  
  01/11/10 21:37

Name : Esco, West Coast
Current favourite song : Los Straitjackets - Casbah
  
Message : Täytyy sanoa että sama juttu Wigwam / Pressa -akselissa, että edellinen KOLAHTAA, jälkimmäisellä joitain hyviä juttuja. Esim. Raittisen vokalisointia en Pressan riveissä ole isommin diggaillut...


MUTTA Six Complete oli kyllä miellyttävä yllätys kuten myös siihen liittyneen kiertueen keikka; äijät soittivat kuin kuninkaat ja varsinkin jaksoi ihmetellä, kuinka luovasti ja nopeasti Tolosen sormet kulkivat kitaran otelaudalla kaikesta tuosta happohyökkäyksestä huolimatta!
  
  01/11/10 20:15

Name : mika
  
Message : onhan nämä varsinaiset Pressa-sivut, vaikka Tolonen veistelee koskettimilla virsiä (hyvä, että tuntui olevan kuosissa koko mies) ja bändi kai kuopattu lopullisesti.

Mulle Wigwam on merkinnyt todella paljon ja Pressa taas on aiheuttanut enemmänkin päänvaivaa, kun ei tunnu kolahtavan, vaikka kuinka haluais. Omistin Britti-Lambertland vinyylin, jossa kiinnitettynä tarra "Traffic style music". Enpä tiedä.
  
  01/11/10 17:08

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://runnngmoose.fi
Current favourite song : Jethro Tull: Requiem
  
Message : Kovasti yllätyin minäkin kun tsekkasin Pressan Milky Wayn remasterin. Mielikuva hajanaisesta ja väsähtäneestä menosta oli aivan tuubaa; verevä ja elämäniloinen meininki kauttaaltaa ja hyviä biisejä.
  
  01/11/10 16:04

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Pekka J, Tarkoitan joitain 'korkeita' kohtia Lambert Landilla (esim. Loungella)joissa Eero vetää kovaa ja korkealta.
Muistaakseni Tolonen mainitsi tästä Eeron nopeasta sessioihin tulosta jossain haastattelussa.
Eipä silti: nuotissahan Eero mielestäni pysyy - kovan luokan solisti kun on...

Jos oikein pilkkua viilataan: Sonetin vinyylillä Robsonin 'out of tune'-ääni on kohdassa "...that's where the big tickle iiiis." Ja kas kummaa: uudella cd-remasterilla tuo lopun epävireinen 'iiis' on feidattu pois.

Hyödyttääkö tämä trivia ketään, se on jo toinen juttu... :)
  
  01/11/10 14:09

Name : the Taskalainen
  
Message : Of course, musicians in the Nordic countries have never been bothered by internal borders. Now Gunnar Wetterberg, Swedish historian, suggests a united Nordic state and is currently backed by 42 pct. of people in Finland, Sweden, Norway, Iceland and Denmark. Outside political pressure has prevented this in the past, but not any more. Check politiken.dk for more info. There may well be websites etc. set up to back this soon. Support.
  
  01/11/10 13:46

Name : Pekka J.
Current favourite song : Wigwam/Grass for blades (live)
  
Message : Ilkka."Se on paikoin varsin selvästi kuultavissa." Viittaatko nyt 23.10-10 viestiisi jossa Robson "vetäisee pienet stemmat...out of tune". Vai puhutko nyt Raittisesta?
  
  31/10/10 18:56

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Niinpä, ja muistaakseni Eero hyppäsi aika lyhyellä varotusajalla mukaan, joten Lambert Landin äänityksissä ei ollut aikaa transponoida biisejä paremmin Eeron äänialalle sopiviksi. Se on paikoin varsin selvästi kuultavissa..
  
  31/10/10 17:51

Name : mika
  
Message : lambertlandin pilasi se, että Raittinen "väänsi" englantia (puoliamerikkalaisittain). olisi voinut harjoitella enemmän kieltä, kun laulu itsessään on Eerolla aina ollut kuosissa.
  
  31/10/10 16:49

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Tulipa kuunneltua uusin, Love-recordsin Lambert Land-remaster v.2010, ja siellähän se Frank Robson selvästi "jutustelee" Eero Raittisen taustalla Bargain-biisin stemmoissa (alkaen kohdasta: "What's it to him if my shoes chew mud..." jne..)

Itse olen aina pitänyt molemmista Pressa-solisteista, Eerosta ja Frankista. Frankin yhteys Bargain-biisiin lienee se, että miekkonenhan äänitti jo sen Pressan kanssa (kuultavissa Anna Mulle Lovee-boksilla, tosin Falling Deeper-nimisenä). Falling Deeper toimii vallan erinomaisesti, joten miettimään pistää, kuinka mainio ja autenttinen orkka pressa olisikaan ollut, jos Frank olisi saanut jäädä yhtyeeseen...
Eipä silti, lievää 'tankeroenglantia' lukuunottamatta, mainiostihan Eerokin hommat hoiti!

Mielestäni Milky Way Moses on melkoisen aliarvostettu levy.
  
  31/10/10 14:23

Name : Artchie, Tornio
Home page : www.vaylanpyorre.blogspot.com
Found : Search engine
  
Message : Pekka Tapani Laine paljasti Levulautakunta-ohjelmassa, että maanantaina Teemalla alkavassa Rock-Suomi-sarjassa on luvassa ennennäkemätöntä Wigwam-kuvamatskua!!!
  
  30/10/10 21:05

Name : Pekka J.
Current favourite song : Tasavallan Presidentti/Last quarters
  
Message : Ilkka!Enpä ole päässyt vertaamaan Sonet/Love-painoksia keskenään (itselläni Love).Tuntuis uskomattomalta että Sonet-painoksessa yhden biisin yhteen lauseeseen olis jostain syystä saatu (mixattua) mukaan Robsonin laulua.Love-painoksessa jo pelkkä lauseen artikulaatio "puoltaa" sitä että kyseessä on Raittinen.Ja mielestäni hän on sentään hyvä ja sielukas laulaja!
Ps."Lambert land"-levyä kuunnellessani tulee usein mieleen että Måsse oli tuohon(kin)aikaan aivan liian vähälle huomiolle jäänyt erinomainen basisti.
  
  29/10/10 20:09

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Kraftwerk: Computer Welt
  
Message : PekkaJ, kiitos korjauksesta!

Edelleenkin väittäisin, että Lambert Landin Sonetin-versiossa Bargain-biisissä cameon tekee Frank Robson. (Se taustalaulu kuulostaa pikemminkin sellaiselta puhelaululta).
  
  28/10/10 18:13

Name : Pekka J.
  
Message : Ilkka!Eipäs se biisi olekaan "Pig storm" vaan "Imagine".
"The bargain"-biisin vokaalit ainakin levykansitekstien (ja minun korvani) mukaan hoitelee Eero Raittinen.(älköön kukaan huuliveikko kommentoi että konsonantit myös)!
Hyvää syksyn jatkoa!
  
  28/10/10 15:28