Wigwam - guestbook

Name : Teija, Kangasala
Current favourite song : Finlandia / Losing Hold
Found : Just surfed on in
  
Message : Ronnie Österbergin kuolemasta kulunut tänään 30 v. Terveiset Ronnielle Korkeampien Sfäärien Orkesteriin.

Kaikki kuuntelee sitten Wigwamin Finlandian näin itsenäisyyspäivän kunniaksi!
  
  06/12/10 12:41

Name : Archie
Home page : http://vaylanpyorre.blogspot.com
  
Message : Herranpieksut mikä biisi! Esa Kotilaisen Matkaaja Leirinuotiolla-ohjelmassa! Tätä lisää!
  
  06/12/10 10:53

Name : Andy
  
Message : Wigwamissa Otaniemen ulkoilmakeikalla 2003 oli bassottelemassa Jussi Kinnunen ja soundasi kyllä muistaakseni tosi hyvältä Kotilaisen Moogi ulvoi yössä...
  
  06/12/10 09:19

Name : Pekka J.
  
Message : heiskanen! Mulla olis sulle vähän asiaa. Arvaat varmaan mitä...
Ps.Jim Pembroken nimeämästä surullisesta "Double fantasy"-ajasta kulunut 30 vuotta. Sytytän kynttilän.
  
  06/12/10 08:14

Name : Inspired
  
Message : Tullut monta kertaa mieleen, että lienee Rekullakin osansa soundin raaistumisessa. Useaan otteeseen muistan miehen kommentoineen nyttemmin, kuinka "soundin pitää olla hevi" tai jotakin sensuuntaista. Kun tähän vielä jollakin viimeisistä näkemistäni 2000-luvun keikoista lisättiin Mats Huldenin melko kolisevasoundinen, lujaa soinut plektrabassottelu, oli kokonaissointi aikamoisen kaukana Nuclear Nightclubin ilmavuudesta.

Tosin muistelisin nähneeni bändiltä Otaniemessä järjestetyllä ulkoilmakeikalla myös soundeiltaan yllättävänkin kevyen vedon. Lienikö miksaajalla tuolloin osuutta asiaan?

Pakko kyllä todeta, että se hengittävämpi soundi miellyttää omaa korvaa paljon enemmän. Raaimmillaan 2000-luvun Wigwam yltyi sellaiseen epädynaamiseen paahtoon, jonka kuuntelemisessa (livenä) meinasi tapahtua sama ilmiö kuin nykyaikaisten trendien mukaan masteroituja levyjä kuunnellessa: kun kaikki on koko ajan täysillä, korvat väsyvät.
  
  06/12/10 02:29

Name : heiskanen
  
Message : ja toinen wigu-järkytys oli 35-vuotisjuhla keikan eka ilta tavastialla 2003. Satuin näkemään biisilistan ni meinashan siinä mennä paska housuun ja sydän löi tyhjää. Ei tienny mitenpäin olisi.
  
  05/12/10 21:20

Name : heiskanen
  
Message : Kyllä se vanhan megailta vuonna 1993 on parhainta wigua mitä on saanut kuulla. Ja tosiaan nelimiehinen kokoonpano ja muistanpahan vaan että tolla keikalla ei Kepan soitto ollut niin rujoa kuin nykyään. Soitti äärimmäisen kepeesti suurimman osan biiseistä ja ikäänkuin kyttäämällä seurasi muuta bändiä. Esim.alotusbiisissä, do the pigworm, suorastaan hissutteli. The item is the totemissa helvetin hienosti kolisteli niihin väliosiin kuten Ronnie originaalissa vedossa. Mutta, laitanpa Ippe Kätkän aikasen keikan soimaan ja nautin erilaisesta wigwamista....
  
  05/12/10 21:10

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Itsekin olin Wigwamin Vanhan keikalla v.-93, ja iltaa mainostettiin lehdissä teemalla: "Wigwam's Happy Brain-Fucking Event" ! :)

Useita tunteja kesti soitto, ja Lucky Golden.. ja Dark Album olivat komeasti edustettuina.

Pieni korjaus tosin: Jan Noponen ei enää soittanut silloin bändissä, vaan rumpujen takana istui jo Kepa Kettunen. Myös Mikko Rintanen koskettimineen oli jo poistunut. Harmi!
  
  05/12/10 19:57

Name : Pekka J.
  
Message : ww.Olet suunnilleen oikeassa.Ippe Kätkähän soitti rumpuja syksyllä Tavastian "Albert Järvinen-konsertin" Royals-osuudessa.Lehtitietojen mukaan Kätkällä on vakavia selkäongelmia ja sen vuoksi on siirtynyt perkussionistiksi rumpaloinnin sijaan.
Ps.Olisinpa ollut paikalla kun Ippe Kätkä soitti ne muutamat keikat Wigwamin riveissä...
  
  05/12/10 19:13

Name : Mika
  
Message : Olen kuullut Wigwamia livenä ensi kerran 1992 (vai oliko 1993) Vanhan 3 tuntisella keikalla, Jan Noponen rummuissa - kaikki Rekku-ajan biisit tuli - ja silloin totesin, että kyllä bändi on todella heavy livenä. Pembroken karjuva laulu jne...ei tietoakaan Nuclear-ajan herkkyydestä. Konsertti oli kuitenkin kyllä kovaa valuuttaa. Sama heavy/särölinja jatkui 2000-luvun keikoissa, joita näin viitisen kertaa. Vaikea sanoa, onko volyymiasia kiinni rumpalista, miksaajasta, saleista vai mistä.
Varmaa on se, ettei Jim pysty laulamaan sillä kuiskavalla, herkällä äänellä enää.
  
  05/12/10 17:14

Name : ww
  
Message : Eikös Ippe Kätkä ole lopettanut rumpujensoiton jo vuosia sitten?
Tekee leffa- ja tvmusaa.
Korjatkaa toki, jos tietoni on väärä.
  
  05/12/10 10:22

Name : Timo, Kuopio
Found : Just surfed on in
  
Message : Tähän rumpalikeskusteluun heitän kommenttini. Wiguja olen nähnyt livenä viidesti 2000-luvun kokoonpanoilla, enkä näiden perusteella toivo Kettusen jatkavan rumpalina, mikäli herrat vielä tekevät keikkaa tai levyä. On kyllä varmasti hyvä soittaja lajissaan, mutta kaikki se Ronnien groove (ainakin levyillä kuultu) puuttuu ja tilalla on virtahepomainen jytinä, jonka takaa ei kuulu mikään. Anteeks vaan, mutta ne männävuosina täällä jatkuvaan kritisoidut soundiongelmat kyllä olivat enemmän Kettusen kuin muiden yksittäisten soittajien ansiota. Mutta lyhyesti, Kätkää tai Vesa Aaltosta suosisin mielelläni, jos vielä Wigut lauteille nousevat.
  
  04/12/10 23:36

Name : Mika
Current favourite song : Mies Riosta (Jean-Paul Belmondo) elokuva
  
Message : Juntunen tai Wallenius arvosteli aikoinaan Musa-lehdessä (divarista niitä joskus ostelin 80/90-luvulla) Shine On you crazy diamond Pt1:n suurinpiirtein seuraavasti: "pitkän syntetisaattori-intron jälkeen tulee Gilmourin akustisella kitaralla soitettu soolo".
  
  04/12/10 23:09

Name : Tero, Espoo
Current favourite song : The Big Farewell
  
Message : No hyvä, että joillain on vielä optimismia. Itse kyllä pelkään yhtyeen saagan jatkuvan enää arkistoidun materiaalin kautta...:(
  
  04/12/10 22:36

Name : Jore
  
Message : Ippe Kätkä Wiguihin olisi todella hieno juttu.
  
  04/12/10 14:11

Name : Pete
  
Message : Krutsin olisi minustakin ykkönen Wiguihin.
  
  04/12/10 13:33

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Yksi, jolla on herkkä tatsi ja samalla rautainen tekniikka ja svengi soitossansa on Absoluuttisen Nollapisteen Tomi Krutsin. Ehdottomasti yksi kovimmista ja tyylitajuisimmista rummunlyöjistä tällä hetkellä Suomessa!

Eihän Ronnieta toki kukaan voi "korvata". Hän oli ainutlaatuinen. Mutta niin on myös Krutsin. Ja mies lienee Absojen riveissä varsin aktiivinen vuonna 2011..
  
  04/12/10 01:37

Name : And Then There Were Three
Current favourite song : Genesis: Time Table
  
Message : Haloo!!! Ihan oikeasti: Totuushan on se että Ronnie oli soundillisesti sitten kuitenkin Wigwamissa ihan keskeinen, jopa tärkein
hahmo. Haluan myös kovasti että tätä debattia käydään. Ronnie on sen ansainnut. Vanhoista konkareista antaisin kapulat Aaltosen Vesalle. Nuoria en tunnekaan. Kertokaa te!
  
  03/12/10 23:11

Name : teehoo
  
Message : ja vielä että jos kelataan vuodet läpi niin kyllä eniten seiskytluvusta on muuttunut Måssen soitto. Se oli nykyään paljon tanakampaa ja hän käytti ilmaisutaitojaan todella maukkaasti nykykeikoilla. Aika korrekteja bassojuttuja.
  
  03/12/10 16:58

Name : teehoo
  
Message : No luulisin että kun äijien ilmaisutaito on huuhtoutunut vuosien saatossa ja se 70-lukunen kepeys ja tatsi niin kyllä Kettunen lie paras vaihtoehto nykymaailmaan on. Tosin Ippe Kätkän rummuttamat-93 vuoden keikat olivat äärimmäisen mielenkiintosia. Ronnie nyt vaan on poissa ja näillä mennään.
  
  03/12/10 16:53

Name : Pow Wow
Current favourite song : Wigwam: The item is the totem
  
Message : Varteenotettava huomio tuokin. Ymmärrän kyllä että Kettusen pestaaminen viime aikojen Wiguihin oli tiedostettu "Stadion"-luokan hankinta. Itse vain haikailen sitä kuulautta jonka Ronie sai aikaan Pohjolan ja myöhemmin Måssen kanssa. Se on Pembroken sävellysten ohella Wiguissa ihan keskeinen elementti. Keskustelu jatkukoon.
  
  03/12/10 13:13

Name : Antero
Current favourite song : Wigwam: Pidän sinusta
  
Message : Terve Käräjämies! Muuten hauskoja ajatusleikkejä, mutta kytkenmällä ne yhteen ilmaiset lievää haluttomuutta tyytyä bändin omaan harkintakykyyn ja tavoitteisiin.

- Ai etkö tosiaan???
  
  03/12/10 12:25

Name : Pow Wow
Current favourite song : UK: In the dead of night
  
Message : Mennäänpäs vähän asiaankin: Ajattelin ehdottaa lähestyvän Ronien muistopäivän kunniaksi seuraavanlaisen tidustelun: Jos ja kun Wigwam vielä lavalle nousee, kuka Suomalainen rumpali mielestäsi yltäisi edes lähelle samaan hienovaraiseen, tarkkaan ja lyyriseen rumpujen soittoon?
  
  03/12/10 11:48

Name : Sokeri-Sakari
Current favourite song : Enrique Iglesias: Lost In The Music (live)
Found : Banner ad
  
Message : Niin on surkeaa tuollainen tietämättömyys Classic Rock'ista - kyllä luulisi jo kuuluvan yleissivistykseen, että Laurie Andersonhan se Tullin johtohahmona on aina ollut.
  
  03/12/10 02:16

Name : Mika
Current favourite song : Todd Rundgren: Wizard/ A true star LP
  
Message : Jon Andersonin soolo keikka Vanhalla äskettäin, uutisoitiin nuoren musiikkitoimittajan toimesta: Jon Anderson, Jethro Tullin monivuotinen nokkamies...

Tätä sekaannusta olen odottanut jo vuosia. Nyt se tapahtui. Alan todellakin olla vanha...
  
  01/12/10 20:34