Wigwam - guestbook

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Matti Järvinen: Sameassa Vedessä
  
Message : Odottelevan aika on pitkä...

Tavallaan aika hauskaa, että nykyään nauha-arkistojen vartijat miettivät niinkin marginaalisen levyn kuin Valon Vuoksi kaupallista potentiaalia - kyllähän nämä olivat 80-luvun lopulla jo melko kuoliaaksivaiettuja levyjä... :) Onneksi tänään moni obskuurimpi lättykin on taas saatavilla!

Tuo Christian Schwindt Quintetin For Friends and Relatives kuulostaa myös erittäin mielenkiintoiselta. Hankintaan menee!
  
  28/12/10 17:17

Name : Juha R.
Home page : Rocket Records
  
Message : Jesse, kyllä se cd-aikaan varmasti jossain vaiheessa sitten päätyy. Sitä en osaa sanoa, että onko se ajankohta ensi vuonna vaiko myöhemmin.
  
  28/12/10 15:20

Name : Jesse
  
Message : Veikkaanpa, että jatkossa wigwam vietettää hiljaiseloa, kuten viimeiset neljä vuotta. Uskaltaisin arvata jopa, ettei Pembroke soita Suomessa enää yhtään konserttia. Toivottavasti olen väärässä. Olisi kiva kuulla Jukka Gustavson taas joskus soittamassa omia biisejä. Ja Jukka Tolonen.

Juhalle: Tarkoittaako tuo että Valonvuoksi kuitenkin julkaistaan joko sinun tai Warnerin toimesta, ennemmin tai myöhemmin?
  
  28/12/10 14:06

Name : Juha R.
Home page : Rocket Records
  
Message : Vähän tilannepäivitystä Rocket-julkaisuihin, viitaten Ilkan kanssa muutama sivu takaperin käytyyn keskusteluun.

Valtaosa ensi vuoden liisauksista on nyt lukkoonlyöty ja lista näkyvillä: http://www.rocket-records.com

Valitettavasti kolmen ns. lähes varman liisauksen kanssa tuli loppumetreillä mutkia matkaan, eli mastereiden omistaja haluaa vielä kuitenkin funtsia liisaako levyjä vai julkaiseeko itse. Tässä joukossa Gustavsonin "Valon vuoksi".

Ekat ensi vuoden julkaisut - joukossa mm. Christian Schwindt Quintetin loistava levy - on nyt ennakkotilattavissa ja saa tuota back-katalogiakin toki hankkia :) http://shop.pop-lehti.fi
  
  27/12/10 21:17

Name : Jessepä Jepulis, Snadi Stadi
  
Message : Veikkaanpa, että vuosi 2011 vietetään hiljaiseloa Wigwamin suhteen.. Löytyykö muilta kärkeviä kommentteja asian suhteen?
  
  27/12/10 16:38

Name : timo
  
Message : uudessa record collectorissa arvostelussa Love anthology,koko levy
brilliant,wigwamia vielä erikseen kehutaan.
  
  18/12/10 16:00

Name : Jukka
  
Message : Jumalauta mikä kommentti. Joo, näinhän se, nostalgiakuumepa hyvinkin. Meikä lähtee nyt haistelemaan uusia tuulia.
  
  18/12/10 09:53

Name : JOONAS, helsinki
Current favourite song : freddie are you ready
Found : Search engine
  
Message : ITSE DIGGAILEN WIGWAMIA JA KALEVALAA SEKä JIM PEMBROKEA
  
  17/12/10 23:18

Name : Esa
  
Message : Jukka ja Hanski, Jimistä on viimeksi kuultu Soundisssa tässä keväällä. Kun Soundi listasi 35 vuoden hiti, siinä numerossa. Lienee englannissa.
  
  15/12/10 19:46

Name : Hanski, Jagomaegi
Current favourite song : The Rolling Stones: It's All Over Now
Found : Just surfed on in
  
Message : Eix se Jim jäänyt jenkkeihin ja Wigut hiljaa itsensä unholaan hautasivat?
Pakko jo hyväksyä tosiasiat ja nauttia nykymusasta!
Ennakkoluulot romukoppaan ja tilaa uusille tuulille!
Olisko siinä lääkettä 'nostalgiakuumeeseen'?
  
  15/12/10 11:44

Name : Jukka, Vieremä
Current favourite song : Hard Top Lincoln
  
Message : Onko kellään (esim. ylläpidolla) tietoa Jimin nykyisistä vaiheista? Sielläkö se Englannissa onnellisesti naimisissa asustelee? Mitenkäs musiikkihommat? Ihmetykseni on syvää kun sekä Albert-kirjasta ja Rock-Suomi-sarjasta puuttuivat hänen kommenttinsa kokonaan.
  
  14/12/10 10:40

Name : Mika
  
Message : No niin. Selvää faktaa. Onhan niitä hukattu "isossakin maailmassa" legendaarisia teoksia, mutta Wigwamin hävittäminen on häpeällistä jos mikä. Toisaalta Yle:llä ei ollut resursseja (nimettyjä henkilöitä) lähettää tekemään taltiointeja Suomi-legendoista. Mieleen tulee taas se Ile Kallion soitto Suomen medialle Ruotsista, kun he rikkoivat joka folk parkilla yleisöennätykset pirstaleiksi ja Suomesta ei löytynyt yhtään "kiinnostunutta"
median edustajaa tekemään juttua tai kuvaamaan sukseeta paikan päälle.
  
  11/12/10 23:19

Name : Mika
Current favourite song : The Who: Squeeze Box
  
Message : oliko niin, että Yle:llä myös kuvamateriaali, äänitallenteiden tapaan, oli sellaisessa formaatissa, että pystyttiin taltioimaan uutta päälle ?

Syy näihin päälleäänityksiin taisi olla arkistointitilan loppuminen ja tietenkin taloudellinen hyöty.

Kaiketi ei mitään pop-musa faneja nämä äänitteiden tuhoajat.
  
  11/12/10 21:51
 
Reply: Kyllä, kuvanauhat voitiin käyttää uudelleen. Ne olivat tuolloin erittäin kalliita, värimateriaali varmaan etenkin, joten isommatkin yhtiöt kuin Yle uusiokäyttivät nauhoja jatkuvasti.

Mikko

Name : Guest
  
Message : Pop Storya tehtiin kai kymmenen 40 min jaksoa syksyllä 1971 - keväällä 1972. Näistä kolme on tiettävästi YLE:llä vielä tallella ja loput poistettu AD 1974. Wigut ilmeisesti olivat poistettujen joukossa, prkl!
  
  11/12/10 15:37

Name : Mikko
Home page : Carita & Marianne: Love the One You're With
  
Message : Noidannuoli-pätkä on siinäkin mielessä kiinnostava, että olemme menettäneet visuaalisesti ja soundillisesti samankaltaisen taltioinnin Gustavsonin ja Pohjolan Wigwamista - jos ennakkotiedoissa aikoinaan mainostettu Pop Storyn Wigwam-jakso tosiaan tehtiin.

Linkin takana yksi saman ohjelmasarjan helmistä, enkä näe oikeassa yläkulmassa "Yle Teemaa"...
  
  10/12/10 22:48

Name : Mika
Current favourite song : Mike Rutherford (Noel McCalla): At The End Of The Day
  
Message : Valmista kamaa tuo Noidannuolen soitto, vaikka onkin koveri. Kyllä se 70-luvun alun kurjuus rokkipuolella tappoi vastaavanlaisten bändien innon ja elossa pysymisen. Tangolla, humpalla, ja iskelmällä itsensä elättäneet selvisivät paremmin.

Väkilukuun nähden täällä on ollut proge-kokeilijoita uskomaton määrä. Muutama hassu on jäänyt jollain tavalla elämään, edes muistojen tasolla.
  
  10/12/10 21:26

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : www.runningmoose.fi
Current favourite song : Syd Barret: Baby Lemonade
  
Message : Käykääs katsastamassa ylläoleva saitti, Wigu-johdannaisia ja kaikkea muutakin hauskaa! Nimim. kissan hännän nosto:)
  
  10/12/10 15:55

Name : Guest
Home page : http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=95&t=397&a=9769
Found : Just surfed on in
  
Message : Noidannuolesta on muistaakseni joskus täälläkin ollut puhetta. Nyt löytyy näyte Elävästä Arkistosta (ks. otsikon linkki)!
  
  10/12/10 11:41

Name : Mika
Current favourite song : Bryan Ferry: Tokyo Joe
  
Message : Ippe Kätkästä. Järvinen tai Pave kommentoi aikoinaan Royals-rumpalin valintaa, että pakkohan Kätkä oli ottaa - ensimmäinen rumpali, joka soitti rumpuja selkä suorana.

PS: Itsekin kärsineenä, pirullisia nuo selkäongelmat.
  
  09/12/10 20:39

Name : EsaJii
Current favourite song : Tokyo Joe
  
Message : Mitähän tässä biisissä mahtaa tapahtua Joen uhkapelin lisäksi. Jostain tanssilattian pariskunnista on välillä puhe.

Kai tää oli niitä opettavia tarinoita siitä minne ei pitäs mennä.
  
  07/12/10 21:40

Name : juha
  
Message : Daven biisi on Anu Pyen englanniksi niinkuin kuuluukin ja kuvattu Keimolan rockfestareilta. Anu Pyen
ilmestyi Fandango levyllä myöhemmin.
  
  07/12/10 15:48

Name : Myrninerest
  
Message : Trivia:
mikä on Dave Lindholmin esittämä kappale seuraavassa videossa alkaen kohdasta 1.19:
http://areena.yle.fi/video/1509533 (Rock-Suomi: Sanojen takana).

Kiitos!
  
  07/12/10 08:21

Name : Pow Wow
  
Message : Yhteenveto Perjantaiseen haasteeseen saada Wigwamin soundi jatkossa (jos se yleensä on enään mahdollista) ilmavammaksi on seuraavanlainen: Jos Rekku haluaa lisää hevya, se hänelle suotakoon. Itse en siitä pidä. Pembroken lauluääni ei mielestäni haittaa. Biisit eivät ehkä sitten kuitenkaan ole kiinni Jimbon sen hetkisestä laulukunnosta. Jos se toimii se on sävellyksille aina eduksi. Asiansa osaava miksaaja on aina eduksi myös bandille. Mutta sitten tullaan tähän basisti-RUMPALI osastoon. Se nyt vain on mielestäni edelleenkin tärkeä kulmakivi Wiguissa. Miten se tehdään ja ketkä sitä tekevät? Se jo aiemmin esille tullut Groove on ollut hukassa pitkään. Kuopion Timon kanssa olen täysin samaa mieltä. Hyvää itsenäisyyspäivää myös minunkin puolestani! Toivottavasti Ronnie saa vielä arvoisensa tuuraajan.
  
  06/12/10 20:35

Name : Heiskanen
  
Message : Mä en kyllä ole keikkavolyymista maininnu lie mitään? Mutta nyt mainihen että kyllähän se aika usein liian kovaa tuli yleisöön.
Sitten ruisrockin comeback keikan vuonna 2000 olen lie valehtelematta 80 prosenttisesti kiertänyt wigukeikat kattomassa ja korville kovinta oli tavastian elokuun keikka 2000.
  
  06/12/10 20:28

Name : EsaJii
  
Message : Heiskanen, luulen että Wigwamin laitteisto 2000 luvulla ei ollut kovin erinomaista. Olen kuullut bändien soittavan kovempaa mutta puhtaammalla äänentoistolla. Joten ammattitaivoa tarvittiin enemmän kyn yksi roudari.
  
  06/12/10 19:52