Wigwam - guestbook

Name : Tenu
Current favourite song : Genesis: Fountain of Salmiacs :)
  
Message : Vaput !

VDGG on ..tun kova. Still Life !
  
  30/04/11 21:01

Name : Arto, Hauskaa Wappua
  
Message : Aikoinaan haastattelin Ilpoa ja häntä harmitti vietävästi, ettei Dopplerin Ilmiön oikea minä tallentunut koskaan nauhalle,,,Kun haastis tulee vastaan,,,laitan tarkempaa faktaa tänne,,,
  
  29/04/11 21:06

Name : Risto
  
Message : En ole tuota Robsonin singleä kuullut. Minulle tuli yhtyeestä luettuani mielleyhtymä Saastamoisen Joutsenen jujuun, joka on enimmäkseen suomalaista kansanmusiikkia progena. Kukko on opiskellut myös Edward Vesalan opissa, jonka kyllä kuulee.
  
  28/04/11 20:53

Name : -rh
  
Message : Van den Graafin generaattori vai Dopplerin Ilmiö?

Muistan että tällainen oli, ja oli vähän se maku että taas oli härmässä keksitty jotain vars. omaperäistä progebändiosaston nimirintamalla; saattoi olla aivan aiheeton luulo.
  
  28/04/11 17:33

Name : Guest
  
Message : "Arto, Oulu" kirjoitti 10 v. sitten tällä palstalla Dopplerin ilmiöstä:

"En kiellä, etteikö Karelia olisi vaikuttanut Piirpaukkeen syntyyn, mutta suorempi vaikuttaja oli kyllä Ilpo Saastamoisen Dopplerin Ilmiö, minkä ohjelmistosta löytyi uudelleensovituksia intialaisesta,gruusialaisesta ja makedonialaisesta musasta ja sitäpaitsi ennen Piirpauketta Sakari Kukko oli Sibelius-Akatemiassa Ilpon oppilas!
Harmi vain,että Doplerin Ilmiö muistetaan vain Frank Robsonin Mr.Madman-sinkusta, mikä antaa täysin väärän kuvan bändistä, jota voidaan pitää meidän ekana worldmusic-yhtyeenä."

Pori Jazzeissa (15.7.1973) bändin kokoonpano oli:
* Robson, Frank, voc
* Paakkunainen, Seppo "Paroni", sax, fl
* Saastamoinen, Ilpo, g
* Willman, Ilkka, b
* Rosnell, Esko, dr

Tallenteista ei tietoa.
  
  28/04/11 15:46

Name : Risto
  
Message : Lainasin kirjastosta Kalevalan Anthology-kokoelman. Saksalan kanssa soitettu live-osuus on loistava, samaa tasoa People No Namesin kanssa. Nuo rokimmat osuudet eivät niinkään iske.

Törmäsin nettiä selatessani Dopplerin ilmiö nimiseen kansanmusiikkiproge-bändiin. Tietääkö joku tästä jotain? Julkaisivat ilmeisesti vain yhden singlen. Olisikohan esim. Ylellä keikkanauhoja.
  
  28/04/11 14:53

Name : Matti Kervinen
Current favourite song : Esa Kotilainen: Soiva Tehdas
  
Message : Kohta Esa aloittaa, vielä ehtii jos lähellä asuu...
  
  26/04/11 20:23

Name : Justus
  
Message : Esa Kotilainen tänään keikalla kulttuurikeskus Gloriassa...
  
  26/04/11 09:14

Name : eero, lappeenranta
  
Message : kiinnostaako ketään tällainen proge.
http://dl.dropbox.com/u/18982617/Biisi3.mp3
http://dl.dropbox.com/u/18982617/Biisi1.mp3
http://dl.dropbox.com/u/18982617/Biisi2.mp3

linkeissä on vasta raa`asti miksattuja versioita.
  
  22/04/11 15:00

Name : -rh
  
Message : Erittäin haastavia peruskysymyksiä institutionaalisesta koulutuksesta ylipäätään - joka ei tähtää muuhun kuin tietyn paradigman reunaehdoilla toimintaan: keskinkertaisen rieskan ja "rajansa tuntevien" ammattilaistekijöiden liukuhihnatuotantoon.

Rutiinien hallinta toimii pääosassa, vaikka sen tehtävä todellisuudessa on vain välinearvollinen. Työstään, ts. ammatistaan vieraantuminen johtaa elämästä ja omasta isestään vieraantumiseen, vakaviin (usein hölskyviin) eksistenssiongelmiin. Ja taas toista tietä kuljettaessa kenties siihen, ettei työllä elä.
Myös mm. elokova-alan korkeakoulutus tuottaa merkityksetöntä kamaa, lähinnä coverointia ja kopioita ajan trendien sanelemista teemoista.

  
  22/04/11 04:57

Name : åke
  
Message : Ite olen kyllä myös sitä mieltä, että koulutus tappaa muusikoista luovuuden. Itse olen seurannut yhtä koulua, joka tuntuu panostavan eri genrejä ylittävään monipuolisuuteen ja mitä se on tuottanut, cover-ja retrobändejä. Samalla kun koulu nappaa kaikki vähänkin soittotaitoiset, kellaribändejä ei enää synny, joista syntyisi jotain uutta ja ainutlaatuista. Yhdessä taistelu ja kuuluisaksi tulemisen päämäärää ei enää ole.
  
  21/04/11 22:00

Name : Sampo Lean
  
Message : Ogelistahan on valmistunut tuhansia 'lahjakkaita ja luovia' alan osaajia.
Eipä montaakaan taiteilijaa, mutta musaope/ pedagoogeja lähes kaikki, mikä kuuluu sen svengin ja draivin puutteena..
Verneri Pohjola olisi varmaan pärjännyt perimänsä puolesta joka tapauksessa...
  
  21/04/11 21:53

Name : -rh
Current favourite song : Janne Mertanen - Frédéric: Chopinin Andante-Nokturno H-duuri
  
Message : "Paul McCartney"
Hänhän opiskeli teoreettisen perustan, aikuisena, sinfoniaprojektinsa yhteydessä.
Mutta varsinainen ihme taasen oli Jimi Hendrix, jonka sointukäännöksistä ja jos joistakin konsteista olisi voinut päätellä, että kaveri siinä tietää tasan, mitä tekee ja missä sävellajeissa liikkuu.

McCartneysta vielä - esim. joku The Long and Winding Road -soinnutus kertoo, että on asia hanskattu.
Ennen muinoin studiotuottaja saattoi hyvinkin pitkälle kädestä pistäen jeesata artistia. Nyt tulee mieleen ja The Doorsin Morrison Hotel, jota tehdessä, kas, biisit loppuivat. Tuottaja pyysi Jim'ä hakemaan vanhan runokirjansa, ja het' aamulla olikin jo pari 'täytebiisiä', pirunmoisia mestariteoksia by Jim Morrison, yksin. Musiikin teoria oli hebreaa tälle lahjakkuudelle - mihin hän törmäsikin juuri tuon albumin tekovaiheessa useamman kerran: huuliharppuraidat hylättiin.

  
  21/04/11 16:57

Name : Inspired
  
Message : Jaaha. Tässä haisee nyt vahvasti siltä, että musiikkitietämys loppuu sinne jonnekin vuoden 1977 tienoille. Tsekatkaapa huviksenne vaikka Verneri Pohjolan "Aurora" ja tulkaa sitten sanomaan, että Suomessa ei tätä nykyä kouluteta luomisvoimaisia muusikoita.

Ja jos oikeaa lahjakkuutta löytyy, niin teoria tukee luovuutta ja antaa välineitä itseilmaisuun, eikä suinkaan tapa sitä tai ohjaile. Toki on olemassa esimerkkejä muusikoista jotka ovat mullistaneet maailmaa ilman että osaavat luke edes nuotteja, mutta nämä (esim. Paul McCartney, Eric Clapton jne) ovat muutenkin todella harvinaisia, poikkeuksellisen lahjakkaita yksilöitä.

Vaikka eihän se teorian opiskelu tietenkään ole yhtä siistiä kuin kellarissa dokaileminen ja blueskaavan sahailu...
  
  21/04/11 11:31

Name : -rh
Home page : blog
  
Message : Siin'pitää olla tarkka korva ettei soita päinvittua josei skaaloja osaa.
  
  20/04/11 16:45

Name : Sampo Lean
  
Message : Merinen kanssa samoilla linjoilla,
eihän sieltä Ogelistakaan enään juuri
kovin kummoisia muusikoita sikiä...
Teoria tappaa luovuuden viimeisetkin rippeet, jos niitä edes on alkujaan ollutkaan.
Onneksi poikkeuksiakin on ollut :)
Mut ne on yleensä lopettaneet kesken...
  
  20/04/11 11:46

Name : Merine
  
Message : Inspired, talking to me ? Are ypuu talking to me?

Olen soittanut vuodesta 1972 aktiivisesti. Teoria on kaukana sydämestä tulleesta soittamisesta.
  
  19/04/11 17:34

Name : Mika
  
Message : Järvinen heitteli vain wigwam-badgeja yleisölle. Kuningas lavalla ja ei instrumenttiä. Mistä muualta tällaisia tulee.
  
  19/04/11 14:33

Name : Timo, Tavinsalmi
Current favourite song : Royals: Night Funk
  
Message : Voi Isto minkä toiveen heitit.. ei tarvihtis kyllä hetkeäkään miettiä ostaako vaiko ei. Kertokaas te viisaammat muuten noista 70-luvun livekeikkojen nauhoitteista, että paljonko näitä äänenlaadullisesti "hyvälaatuisia" (se Töölönlahden 1975-keikka ainakin minun mittapuulla on hyvälaatuinen) nauhoja pyörii fanien tai levy- ja radiolafkojen keskuudessa kiertelemässä? Muutamia täällä on joskus mainittukin, tyyliin se myyttinen Hyde Park. Minä kyllä maksaisin huonompilaatuisistakin tallenteista, jo pelkästään Esan Moog- ja Pedron Odyssey- sooloista. Siis bändille, en bootleg-porvareille.
  
  19/04/11 13:26

Name : Inspired
  
Message : Paljonko olet itse soittanut ja missä yhteyksissä? Heh...
  
  19/04/11 13:26

Name : Merine
Current favourite song : Sam Cooke: Change's gonna come
  
Message : kyllä sitä oli 70-luvun lopulla kaiken karvaista karvosta opettamassa miten reggaetta ja sambaa soitetaan. Täällä Pohjolassa ei muka osattu kun kankee tango. Ite olin noilla oppitunneilla. Rytmit ja fiilikset tulee sydämeen ja sieltä ulos ja täts it. kukaan kuontalokaveri ei tässä suhteessa saa ainakaan mun päätä kääntymään. Matikkaa voi joku opettaa, muttei näitä soittohommia...
  
  19/04/11 13:11

Name : Isto
  
Message : Enpä panisi pahakseni, vaikka tuo maailmalla klassikkoalbumeista deluxe-versioita tehtaileva Universal julkaisisi muutaman paketin Love-tavaraakin, Wigwamia erityisesti - materiaalistahan ei pulaa olisi: Being (alkuperäinen ja uusi miksaus - ja tietysti monikanavaisena myös), Dark Album (alkuperäinen albumi + Daemon Duncetan's Request kokonaisuudessaan), Lucky Golden Stripes and Starpose (oiva tilaisuus Hyde Park -liven julkaisemiseksi), Nuclear Nightclub (ja Töölönlahden livepätkä lyhentämättömänä mukaan - ja monikanavamiksaus voisi nostaa tämän listoille vielä kerran), ennenjulkaisemattomilla ja muualla julkaistuilla otoksilla terästetty Live Music from the Twilight Zone...

(Saahan sitä haaveilla...)
  
  19/04/11 11:47

Name : Tenu
Current favourite song : Zep: Tea For One
  
Message : mitähän Takala tekee nykyään ? Tietysti tuli mileen myös, että mitä Kaj Dry Martin tekee ?
  
  16/04/11 22:54

Name : Urpo
Current favourite song : As strong as Samson
  
Message : Nuclear nightclub palaa kahden viikon huilin jälkeen albumilistan jaetulle sijalle 50. Osaako kukaan arvioida millaisella myynnillä sija 50 irtoaa. 50 myytyä albumia? Ja vieläpä vinyylinä. Midprice-hinnoitelluille levyillehän (Nightclub CD-nä) on oma listansa.
  
  16/04/11 00:24

Name : Made, Vaasa
  
Message : Ehdotus Wigu rumpaliksi; Matti A Takala.
  
  15/04/11 16:23