Wigwam - guestbook

Name : MikaJ
Current favourite song : Cream: Sleepy Time Time (Live)
  
Message : Niin, kyllä keikoilla voi keskustella kun huomoi myös sen että osa yleisöstä haluaa ihan oikeasti keskittyä musiikkiin ja seurata bändin yhteistoimintaa. Gutsin keikalla Juttutuvassa jossain vaiheessa kaksi "neropattia" kiilasivat suoraan eteeni ja hölöttelivät niin kauan että paikan vaihtaminen oli välttämätöntä jos halusi nauttia keikasta. Hieman huomaavaisuutta, pls...

Kiitoksia kuluneesta vuodesta tämän palstan keskustelijoille, nyt on harrastajan aika tarttua kitaraan (kun ketään ei siitä pääse häiriintymään;))
  
  30/12/11 20:15

Name : Tenu
Current favourite song : Fleetwood Mac: Need your love so bad
  
Message : no eipä Plaguetakaan ole tullut kuunnelluksi aikoihin. De Graaf on kai sitten se, jolla vuosi alkaa. Levyt kokoon vaan. Pahus kun sössin kortin niin, ettei autossakaan voi kuunnella.

Hyvä kun vinkkasit -rh !

Hyvää Uutta Vuotta kaikille.
  
  30/12/11 20:08

Name : -rh
Current favourite song : Van Der Graaf Generator - A Plague Of Lighthouse Keepers
  
Message : Favourite on näköjään laitettava uudestaan oikeinkirjoitettuna, ettei mee niinku pyhäinhäväistyksen puolelle.

Hyvää uutta vuotta kaikille - sinänsä ihan mielenkiintoinen keskustelu, jos vertaa vaikka esim. rockMagazinien peruskauraan, sisältä tyhjiin rokkijuttuihin.
  
  30/12/11 12:48

Name : -rh
Current favourite song : Van Der Graaf Generator - A Plague Of Lightho
  
Message : Keikalla, siellä lavalla olen päinvastoin innostanut jengiä sellaiseen elävään mukana oloon - Mitään kommunikointikieltoja ei ole ollut, eikä tule.
niin se on mun mielestä toiminut. Ja volyymin vähyydestä ei kai ole koskaan syytetty (se on muutakin kuin oman epävarmuuden peittämistä).
Joillakin keikkaäänitteillä pitkän sooloirrottelun aikana saattaa kuulua taustalla iloista puheensorinaa, vislauksia, ehkä väliaplodejakin.

  
  30/12/11 12:41

Name : Sámi
Current favourite song : Karelia Kahella Sarvella
  
Message : Olisi varmaan ihan kohteliasta soittajia ja muuta yleisöä kohtaan, jos ei keskustelisi aivan lavan lähellä. Jos puhut äänellä, jonka keskustelutoverisi kuulee musiikin takaa, kuulee sen todennäköisesti myös kaikki lavasta katsoen takananne olevat.
  
  28/12/11 13:42

Name : -rh
  
Message : Siis, normaalin keskustelun (olen absolutisti, muuten) pitäisi olla aivan mahdollista rock-jazz-keikoilla. Klassinen on kokonaan asia erikseen.
Ongelmat volyymein kanssa sellaisia että paikkoja löytyy joissa sitä on liikaa, ja taas niitä joissa on liian vähän.
Mainitsemani lievästi sanottuna jäykkä keikkamesta, mm. kaikkinainen joraaminen ja pöydän reunaan sormilla naputtelu musiikin tahdissa "kielletty", on näköjään Norjaa myöten tiedetty.
Meriitti kai se on sekin.
:D


  
  28/12/11 12:18

Name : Jouska
  
Message : Juuri näin, Red! Samoilla linjoilla ollaan kanssasi, että on v&ยค/ttavaa kuunnella keikalla jonkun känniääliön mölinää. Jääkööt mölisijät kotiin minun puolestani. Kyse on artistin ja lipuista maksaneiden kunnioituksesta.
  
  27/12/11 23:13

Name : Red
  
Message : Tarkoitukseni oli vain ilmaista, että tämäntyyppisen musan kuuntelemiseen mielellään keskittyy hyvin intensiivisesti. Kyseessä kun ei ole varsinaisesti mikään bilebändi. Ja tämä ei mitenkään liity siihen, miten helppoa tai vaikeaa on millaisenkin biisin kirjoittaminen.
  
  27/12/11 21:48

Name : -rh
  
Message : So, se on vain niin, että hyvien, toimivien progejärkäleiden laskemiseen maailmassa riittävät sirkkelimiehen sormet (siksi varaus sääntöön oli suluissa)
- ja taas toisaalta myöhemmät progeaallot ovatkin tämän rajan murtaneet, tai ainakin yrittäneet murtaa puristamalla teoksensa johonkin neljään minitsiin - vaihtelevalla menestyksellä, tietty.





  
  27/12/11 20:26

Name : Jesse
Current favourite song : Nunnu Big Band: Optaatus Marssi
  
Message : Toimiva, hyvä poppibiisi on paljon helpompaa luoda kuin toimiva, hyvä progejärkäle, noin pääsääntöisesti.
  
  27/12/11 19:10

Name : -rh
Current favourite song : PJ Harvey - Let England Shake
  
Message : "Kyseessä on kuitenkin aika monimutkaista musaa esittävän bändin keikka eikä ..."

eikä?
Toimiva, hyvä popbiisi on haastavampi luoda kuin joku progejärkäle, noin pääsääntöisesti (vaikkei tota ehkä ihan Hammilliin tms. voikaan soveltaa).

Harvoin tämä tulee puheeksi, mutta Jukka Tolonen tuosta töllössä näytti huomauttavan, kun Arto Nyberg yritti alkaa halveksia Abbaa. Hyvähän se, ja siis oli Jukalla tarjonnut duunia,
mutta Roxette oli vielä parempi - yksi parhaista koskaan.




  
  27/12/11 16:54

Name : Red
  
Message : Ei kai se voi olla niin helvetin vaikeaa pitää turpaansa kiinni silloin, kun bändi soittaa? Kyseessä on kuitenkin aika monimutkaista musaa esittävän bändin keikka eikä mikään vitun keskustelutilaisuus. Olisi ihan bändiäkin ajatellen vähintäänkin kohtuullista keskittyä soittoon ja antaa muidenkin tehdä samoin. Tämä nyt vaan tuli tuosta edellisestä mieleen, enhän edes tiedä mitä siellä on tehty kun en ollut paikalla. Mutta aivan liian monta keikkaa on mennyt pilalle jonkun känniääliön huudellessa vieressä omiaan. Terveisiä vaan esim. sille turvenuijalle joka ölisi P. Pohjolan muistokonsertissa Kantosen soittaessa Innocent Questionsia: "Kuunnelkaa! Kantonen shoittaaaaaaaaaa" sen verran lujaa, että hänen esittämäänsä toivetta oli käytännössä mahdotonta toteuttaa. Jne.
  
  26/12/11 21:45

Name : -rh
Home page : http://aikakaudenydin.blogspot.com/
Current favourite song : Kathleen Battle - Lovers
  
Message : Se voisi olla jos näkisi Gutsin bändeineen jossakin muualla kuin Musiikkikeskuksen kellarissa "jazzklubilla". Nimittäin tämä mesta on sattumalta jäykin, minkä olen koskaan tavannut. Ja tässä on kierretty vähän muutakin tahkoa.
Viimeksi, se taisi olla juuri Gutsi, meno oli taas kuin körttihautaisissa, arkku vain puuttui; keskusteltiin siinä vähän ihan normaalilla äänellä - niin eikös joku siihen naama punaisena uhoamaan, että häntä häiritään.
Piti ihan kaverilta kysäistä, jotta "paljonkohan tuolla sarkahousulla nousee penkissä?"

Se siitä. olis nyt kiva nähdä iso G jossain elävässä ympäristössä, kunon uusi musabaarikin.


  
  19/12/11 14:41

Name : MikaJ
Current favourite song : Jukka Gustavson Organ Fusion Band: Tuleva levy
  
Message : Ensimmäistä kertaa JGOFB:n keikalla useampaan vuoteen - tätä oli odotettu. Bändi ja maestro itse jälleen aivan huikeassa vedossa, pari tuntia kului kuin siivillä.

Settilista koostui paljolti keväällä julkaistavan levyn uudesta materiaalista. Jo toisen kappaleen jälkeen saattoi todeta levyn menevän hankintalistalle heti ilmestymisensä jälkeen. Materiaali vaikutti olevan kallellaan Beingin suuntaan ja tuntuipa parissa kappaleessa olevan elementtejä joita on tottunut kuulemaan - PP:n levyillä! Todella herkullista.

Kappaleissa kuultiin runsaasti improvisointia ja soittajista näki selvästi innostuneisuuden. Tällä kertaa mieleen jäivät mm. Nylundin muutamat todella verevät soolot, joista yksi oli höystetty slidellä sekä Lahden puhallinosuudet joissa käytössä oli mm. bassoklarinetti ja sopraanosaksofoni. Sekä tietysti Gutsin koko keikan läpi kestänyt hurja intensiteetti - jos tuosta kovemmaksi voi pistää niin silloin taitaa jo nousta liekit Hammondin koskettimista;)

Loistava keikka, tällaisia kokee aivan liian harvoin. Iso kiitos ja kumarrus loistaville muusikoille!
  
  15/12/11 21:17

Name : Dustin De Leon, Los Angeles, CA
  
Message : Link seems to not be working...Go on Facebook and look up "Wigwam". Choose the page that has Ronnie smiling and waving and join the party!
  
  14/12/11 03:02

Name : Dustin De Leon, Los Angeles, CA
Home page : Wigwam Facebook Page
Current favourite song : Currently Cheesing
  
Message : Hey! If you're not a fan already, come check out and "like" my Wigwam page on Facebook and let's take social media by storm!
  
  14/12/11 02:55

Name : Danu
Found : Search engine
  
Message : Kovasti on näemmä ollut tänä syksynä vaikuttavia ufo-havaintoja Kansas Cityn aluella USAssa. Onkohan sielläpäin majaileva Jim Pembroke pannut merkille - ainakin tuo viimeisimmällä levyllä oleva Squaw Valley Non-Event tuntuisi liittyvän aiheeseen.
  
  09/12/11 21:46

Name : Matteus
  
Message : Organ Fusion Band Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla 14.12. klo 21
(Säästöpankinranta 6,Helsinki)

British Standard feat.Jukka Gustavson Storyvillessa 31.12. klo 20.30
(Museokatu 8,Helsinki)
  
  07/12/11 22:48

Name : snake
  
Message : Apollo oli VG/VG -kuntoisena "vain" 500 Jns-messuilla.
  
  28/11/11 23:41

Name : Mika Koo, Oulu
  
Message : Olipa miellyttävä yllätys tuo Gutsi/Tallqvist levy. ältsin rouheet harppusaundit!
  
  26/11/11 17:27

Name : Jesse
Current favourite song : Tuohikvartetti Seagull YLE 1971
  
Message : Kuulin, että Oulun levymessuilla olisi ollut Wigujen eka ja Apollo tonnin/kpl. Vaikka Apollo on hyvä, niin ei aivan niin hyvä.
  
  22/11/11 21:31

Name : Suonna K
Current favourite song : Crosby & Nash: Deja vu (live 1977)
  
Message : Levymyyntiguru P. Hakala oli maakuntalehden mukaan poikennut kauppaamassa Apolloa ja muitakin levyjä Joensuussa viikonloppuna. Hitsi kun olisi tiennyt etukäteen, niin olisi tullut tervehtimään. Apollon hintalapullista rahaa ei olisi kuitenkaan sattunut olemaan ylimääräisenä...
  
  22/11/11 13:37

Name : Matteus
  
Message : Gutsi tulkitsemassa Erik Lindströmin musiikkia??

Totta.

Pitääpä tsekata tuo levy Jukan omaa sävelteosta odotellessa.

http://www.rockadillo.fi/press/helge-tallqvist-jukka-gustavson-band-press-material
  
  22/11/11 00:20

Name : Risto
Current favourite song : Ilja Saastamoinen: Olosuhteiden kaikuja
  
Message : Olisi muuten kiva kuulla enemmänkin noita Pressan 70-luvun livepätkiä YLE:n ohjelmista (http://pressa.stc.cx/radio_tv_film.htm). Olisikohan joku taho kiinnostunut julkaisemaan jotain Fresh Garbage -tyylistä Pressa-kokoelmaa..
  
  14/11/11 22:21

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Pekka J.: Kiitos asiaan paneutumisesta!Kaiketi se on hyväksyttävä, että Raittinen hoiti Bargainin kaikki laulut, vaikka kovasti se taustalla oleva puhelaulu Robsonilta kuulostaa. Mutta nythän tieo tuli ns. 'straight from the horse's mouth', joten spekuloinnit pois!

P.S. 'Anna Mulle Lovee'-kokoelmalla on muuten rautainen studioliveversio biisistä - ja vokalistina varmuudella Frank Robson! ;)
  
  14/11/11 15:54