Wigwam - guestbook

Name : -rh
Current favourite song : Michael Nesmith - Harmony Constant
  
Message : Did the people behind The Monkees appreciate your skilfull songwriting? (Asked by Edwyn Collins)

Michael Nesmith: "Well, no if by `appreciate´ Edwyn did their want to use them - no.
To their credit, they came aroun .... music, was not figured as that big a part of it.
Uncut 10/2012

En voi uskoa, tärkeily rumpusoundin kanssa, ja pähkintä kuulosteleeko musa kenties liian "maalaiselta" (?), täytti siellä tuottajaherrojen pienen maailman.
Hyvä kuitekin, että totuus kerrotaan, kuin että ei.
  
  17/09/12 03:21

Name : Jesse
Current favourite song : Pääskytorni
  
Message : Alkuperäisen Blues Section -lp:n mukana on liite. Olisiko kenelläkään sitä? Olisi kiva saada esim. skannaus nettiin. Kuten myös Pressan ensi-LP:n liitteestä.
  
  17/09/12 01:19

Name : Heiskanen
  
Message : ja saanen mainita että ei ole olemassa wigwam-unplugged kokoonpanoa. Tämän ryhmän nimi on Big Jam.
  
  14/09/12 12:31

Name : Heiskanen
  
Message : Ainakin puhuttu alustavasti että Pieksämäellä olisi jossain vaiheessa hyvällä tuurilla loppusyksyä mikäli erinäiset asiat natsaa ja aikataulut ym.käy kohalleen.
  
  13/09/12 19:59

Name : Jaana, Vantaa
  
Message : Hei,

onko tulossa Wigwam Unplugged keikkoja?

Nim. Toivottavasti pian
  
  13/09/12 14:14

Name : Mikko
  
Message : Eläköön nuoruus -biisit on varmaankin äänitetty syksyllä 1967. Silloin elokuva lienee myös kuvattu, sillä eihän siinä lumisia ulkonäkymiä ole. Vai muistanko väärin?

Hey Hey Heyssä on tosiaan vuosilukuvirhe Some of Lovella. Aiemmin itse Some of Loven ilmestymisvuodeksi on merkitty 1969, mutta Miska Rantasen Love-kirjan mukaan levy ilmestyi joulukuussa 1968 - ja 1968 lukee myös uudelleenjulkaisussa.
  
  10/09/12 21:23

Name : Jesse
Current favourite song : Amon Düül II Surrounded by the Stars
  
Message : Niin. Ajattelin nimenomaan, että onko Jim pyydetty laulamaan levylle Eläköön Nuoruus -elokuvaa varten vasta eroamisensa jälkeen. Ainakin single on julkaistu vasta syksyllä. En löytänyt pikaisella googlettamisella filmin ensi-ilta päivää.
  
  10/09/12 15:20

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Can: Vitamin C
  
Message : Jesse: en tiedä Blues Section-biisien tarkoista äänitys- tai julkaisuajankohdista, mutta jotain häikkää Some of Love-kokoelman päivämäärätiedoissa on.
Selvää lienee esim. se, että Hey,Hey,Hey on äänitetty vuoden -67 puolella (Oct'67 ?). Arvelen myös, että Cherry Cup-Cake Twist, The Straight and Narrow ja Semi-Circle Solitude ovat huomattavasti aikaisemmin äänitetty kuin kokoelmalevy antaa ymmärtää. Kappaleethan tehtiin Jaakko Pakkasvirran elokuvaan 'Eläköön Nuoruus', joka taisi kylläkin ilmestyä v.-68..
Yleisesti ottaen: eiköhän Jimi ollut omat lauluäänityksensä bändin riveissä tyystin tehnyt, ennenkuin Frank Robson astui kehiin.
  
  10/09/12 13:29

Name : Jesse
  
Message : Ovatko Some of Love -kokoelman kannessa biisien nauhoitus- vai julkaisuajankohdat?
  
  09/09/12 14:50

Name : mika
  
Message : asiaahan toi Earls Court-versio on.
  
  08/09/12 06:51

Name : Jore
  
Message : Hyvä yritys mutta aika kaukana Plantista; ks.
http://www.youtube.com/watch?v=luDgb5vVHuA&feature=related

Toisaalta, kyllä tuota Bonhamin kokoonpanoa kuulisi mielellään myös Suomessa.
  
  06/09/12 13:51

Name : mika
  
Message : ponhaminpoika ei imitoi pelkästään isäänsä hyvin vaan myös Plantia...

http://www.youtube.com/watch?v=IsH9LvxqXuE&feature=relmfu
  
  06/09/12 05:37

Name : -rh
Current favourite song : Martti Talvela, trad.arr Kuula: Tuuli se taivutti koivun larvan
  
Message : Esa, olet lähellä asian ydintä; kovaäänisessä ääni muuttuu taas analogiseksi, mutta siis nyansseiltaan kalpeaksi kuvaksi alkupäisestä, jos toistoformaatti on ensin leikannut ne persoonalliset harmoniset ylä-äänisävelsarjat sieltä huitsin nevadaan, ne, jotka nyt tunnusomaisesti värittävät ja säröttävät esimerkiksi Miles Davisin soundia.
Vertaamalla tämä ero 16-bittisessä D/A-toistossa syntyvän jälkisimulaation ja aidon välillä pian selviää jos nyt ei aivan puukorva ole.

Tuossa yllä on yksi, joka följyssä voi kans testata. Klassisen musiikin ja jaskan puolella problematiikka hiffataan, koska ylä-äänisarjoja käytetään tietoisesti nyanssoimaan soinnin kokonaisuutta.

  
  03/09/12 14:16

Name : Hannu
Found : Just surfed on in
  
Message : SF Bluesin Pakkahuoneen keikka oli kokonaisuutena upeaa kuultavaa. Gutsin ja Raittisen osuus sisälsi mm. In and Out, Bandin; Forbidden Fruit, The Weight, It makes no Difference, Wonderin; Superstition. Huikea meininki.
  
  02/09/12 17:46

Name : EsaJii
  
Message : Kovaääniset ovat analogisia. Musiikki muunnetaan digistä analogiseksi kun se menee kovaääniseen. Miten siinä enää voi huomata eron? Vain sen että ylä tai alaääniä puuttuu. Nuotit on oikein.
  
  01/09/12 16:21

Name : -rh
Current favourite song : Alan Hull - Money Game
  
Message : Ei siinä kaksoissokkokokeessa pärjääkään, ellei vartavasten harjaannu.
Oikeastaan on väärin puhua kuulemisesta;
Kun musa litistetään 16 bit formaattiin sen alkuperäiset johtosävelten ylä-äänisarjat leikkautuvat pois, mutta nehän ovat pääosin kuuloalueemme ulkopuolella - lähinnä elämyksen, sitä tietä assosiaatioiden, konnotaatioiden lähde.
Mutta siis CD viimeisen digitaali/analogimuunnoksen jälkeen soidessaan luonnollisesti simuloi harmonisia sävelsarjoja mutta ne pahaiset eivät ole alkupäisiä, niitä fraktaalin kaltaisia ilmeikkäitä, hienon-hienoja äänikerrannaisia. Se voi olla jonkinlaisen persoonallisen "lämmön kokemus" jonka alkuperäinen artisti on voinut välittää (sanonko nyt esimerkkinä Badding, koska hän tuli mieleen, tai Man, tai Gutsi ..).
Tämä "puute" havaittiin heti eräänlaisissa fysiologisissa reaktiokokeissa CD:n kanssa, kuinka vatsa tai selkäydin järjestelmä reagoi musiikkiin. Valittavasti formaatti jäi elämään, ja pitkään.
Tilanteessa missä ihminen jännittää eroja ei huomaa. Mutta perjantaina tuossa kello 18.00 kantturoissa heittäydyn pitkälleni (att kasta mig, på andra inhemska), mielimusan soidessa, ero on järkky, kan att finnas chockerande.

  
  31/08/12 14:12

Name : Antero
Current favourite song : M. A.: Anna mulle lovee
  
Message : Kuulinko oikein? Vai puuhasinko samalla jotain muuta?

Jos kuulee eron, ja keskittyy kuuntelemiseen, erolla on merkitystä. Aika monelle kaiketi kuitenkaan ei ole. Toiset taas sitten ei noteeraa värien, muotojen, makujen.. vivahteita. Tai 5% huononnusta ansaintamahdollisuuksissa (sori lapanen lähti).

Isoin ero elämyksessä on mulle kuitenkin tallenteen kuuntelun ja sen toisen tavan välillä. Ero on kuin (S:) ruokaohjelman katselun ja ruokailun välillä. Vanhan Wigwamin keikkojen ja levyjen kanssa ero aikanaan tuntui kaikkein huikeimmalta. Meni aikaa ennenkuin huomasi kuinka hyviltä ne levytkin voi kuulostaa. Ehkä siksi, ettei enää verrannut niitä tuoreisiin keikkakokemuksiinsa.

  
  31/08/12 09:04

Name : -rh
Current favourite song : Argent - Bring You Joy
  
Message : Kuulostaa komeelta nämä retrospektiiviset paketit; mutta jos olisi alkuperäiseltä masterilta LP-prässiä, siin olisi juma oikasti elämystä tarjolla
- tai sitten jos digi pitää olla, Blu-ray disck, mihin ne sopisivat korkearesoluutioisina.

Mutt´ hei kamoon, emmekö me todella kuule, mitä tuo 16 bit CD-formaatti tekee musiikille?
  
  29/08/12 12:56

Name : TimoV, Tampere
Home page : http://www.mynewsdesk.com/fi/pressroom/emi-music-finland/pressre
  
Message : Elonkorjuulta tulossa 4cd:n boksi, jossa käsittääkseni kaikki 3 studioalbumia bonusbiisein varaustettuna. Lisää tietoa linkistä: http://www.mynewsdesk.com/fi/pressroom/emi-music-finland/pressrelease/view/elonkorjuu-julkaisee-kattavan-historiikin-tuotannostaan-783350
  
  29/08/12 08:57

Name : -r
  
Message : po.
... ihan jonkin kosmisen välitystehtävän suorittajille.
  
  28/08/12 16:57

Name : -rh
Current favourite song : Janne Mertanen - Frédéric Chopin: Nokturno H-duuri op. 62 nro 1
  
Message : Mika Järvinen on sympaattinen esiintyjä - aika vastakohtainen autenttisen progeajan useille korkeasti valaistuneille, ihan jonkin komisen välitystehtävän suorittajille.
Jutteleekin niin kuin ei olisi humanoidi eikä mikään.

Ps.
Mä etsisin nyt Hammond-organin skulaajaa, joka soittaa bassolinjat vasemalla kädellä - innostuin kuunneltuani wes montgomery trioa.

Ja Janne Mertanen, Joensuun lahja maailmalle, aahh...

  
  28/08/12 16:50

Name : Matti Kervinen, Vantaa
Home page : http://www.runningmoose.fi
Current favourite song : Crazy World: Mrs. Politician
  
Message : Crazy World Tavastialla uuden Rock-Oopperansa julkaisukeikalla torstaina 30.8. Setti alkaa 21.30. Ja iltapäivästä klo 17.00 Njassan vieraana Radio Helsingissä, musisointia ja turinointia. Järvinen, Kotilainen, Porra, Kämäräinen ja Nykänen!
  
  26/08/12 21:41

Name : mika
Current favourite song : kalakeitto maitoon
  
Message : Winwood on muuten ihme heppu. Poikasena "ikivihreitä" ja sitten soolouralla paikoitellen aivan scheissea. Kyseinen kaveri on kyllä lhellä sydäntäni.
  
  25/08/12 23:32

Name : Mikko
Home page : HMV:s alla Tonkrafter
  
Message : According to that website live music from Wigwam was heard on Swedish radio's Midnight Hour show 9 January 1971. Does anybody happen to have it on tape?

If you surf on further, you will also find an entry on Wigwam's 1974 Tonkraft show.

(I would have given direct links, but they got broken when pasted here.)
  
  24/08/12 21:00

Name : Jesse
  
Message : Tietäisikö joku levystä A Theme by Braun Astronette jotain?
  
  21/08/12 20:58