Wigwam - guestbook

Name : just me
Current favourite song : The vegetage rumble
  
Message : Viimeisimmän tiedon mukaan syksyn aikana.Ehkä joku osaa tarkentaa, Mikko maybe...?
  
  26/04/13 12:20
 
Reply: No enpä oikein osaa. Jotain viimeistelyjä on kai tehty vielä melko vähän aikaa sitten.

Mikko

Name : Jesse
  
Message : Onko Jimin tulevasta soololevystä kuulunut uutisia?
  
  24/04/13 11:04

Name : EsaJii
  
Message : Jim vois tän soittaa vaikka Pedron kanssa. äänetkin aika samoja
http://youtu.be/JriJtuBOsEc
  
  24/04/13 01:41

Name : TimoV, Tampere
Home page : http://www.shindig-magazine.com/
Current favourite song : Justin Rutledge: Kapuskasing Coffee
  
Message : Brittiläisen Shindig-lehden uusimmassa numerossa (#32) on arvio Esotericin "Tombstone Valentine" julkaisusta. Samalle sivulle on niputettu muitakin alan levyjä Prog Nosis otsakkeen alle, herra nimeltä Marco Rossi toteaa että "...Wigwam were incredible. They just were.". Kauttaaltaan positiivinen arvio. Linkki Shindigin sivustolle yllä, ko. lehteä saa ainakin Tampereelta Aikakone divarista ja varmaan muistakin ns. hyvistä kaupoista. Ja tuolta nettisivun kautta kehittyneimmät meistä voivat hankkia iPad-version tai jotain vastaavaa.
  
  23/04/13 08:39

Name : Matteus
Home page : http://vimeo.com/63638099
  
Message : Tässä täydennystä Gutsin keikkalistaan:

April Jazz,Espoo 24.4.
Hoedown feat Marjo Leinonen & Jukka Gustavson

Rytmikorjaamo,Seinäjoki 10.5.
Time Traveller feat Jukka Gustavson

Pori Jazz Festival 17.7.
Uffe Krokfors Quartet(Timo Kämäräinen,Jukka Gustavson ,Uffe Krokfors,Reino Laine)
  
  11/04/13 10:17

Name : XYZ
  
Message : Se menee näin: ensin ala-e-kieli 7.väli, d-kieli 6.väli, g-kieli 8. ja h-kieli 9.väli = H6- sointu ilman kvintttiä. Sitten ala-e-kieli 8. väli ja muut kuten edellä = G#- soinnun terssikäännös (c bassossa). Nämä ovat välisoinnut, joiden jälkeen ollaan taas itsen riffissä.
  
  08/04/13 14:23

Name : mika
Current favourite song : Save My Money And Name
  
Message : Tere,

kuinka Rekku soittaa Eddie and the boysissa siirtymän perussointukulun jälkeen "nousun" /H /C-kohdassa (/H /C otettu tuolta lyrics & chords valikosta). Liisankadun videossa näkyy vain vilaus, mutta hän operoi jossain nauhan 9 kohdilla.

Kiitos etukäteen
  
  02/04/13 08:43

Name : EsaJii
  
Message : Kyllä se Jesu Fåglar Suomesta löytyy. Lovelta vaan puuttuu levy jolle sopisi bonusraidaksi. Ehkä joku hippikokoelma?
  
  01/04/13 15:08

Name : Jore
Current favourite song : Sammal
  
Message : Oliko kukaan tsekkaamassa mitä Rekku esitti. Ja siis soolona?

Kuunteleppa Sammalta (on myös Spotifyssa). Hieno levy ja se on tehty kahdessa päivässä! Aika mielnkiintoista nykypäivänä. Ilahduttavasti proge on taas nousussa.
  
  30/03/13 12:57

Name : esa, oulu
Home page : http://nuclear.fi
Found : Just surfed on in
  
Message : Rekku Nuclear Nightclubin lavalla 29.3.2013 Oulussa klo 21:00. Tervetuloa!
  
  29/03/13 14:06

Name : OK
Current favourite song : Never turn you in
  
Message : Kiirastorstain biisi.
  
  28/03/13 21:19

Name : Jesse
Current favourite song : Pidän sinusta
  
Message : Kuuntelin ensipainosta joskus kirjasto kymmenessä Helsingissä, mutten muista. Rantasen Love-kirjaa ja nettiä selaillessani huomasin, että Lars Wernerin ja Blues Sectionin ensipainosten etiketeissä (yksi sydän) oli biisien pituudet, mutta ainakaan Hard n Hornyn myöhemmässä painoksessa ei.
  
  28/03/13 08:50

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Haa, huomaan edellisessä viestissäni vikaa: Tarkoitin että luontevampaa lie ollut valita tiputettavaksi Jesu Fåglar kuin joku *Jukan* biiseistä. Mutta sen joku voisi edelleen tarkistaa, onko ekan painoksen etiketissä mainittu Jesu Fåglarin kesto. Nimittäin jos se siinä on 8 sekuntia, niin ainakaan valmiit etiketit eivät ole olleet perusteena sille, että alkuperäisversio päätettiin korvata piipittelyllä.
  
  27/03/13 14:22

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Toisaalta Hard N' Horny on vähän niin kuin Beatlesin Valkoinen Tupla: ei siitä halua ottaa enää mitään pois eikä mitään lisätä; siitä vain ammentaa, karvoineen päivineen!

Ja Wigujen debyyttilevyn aloitus sellaisenaan on liki täydellinen: hassun maiskuttelevaa 'linnun laulua' ja heti perään 'Pidän Sinusta' - kaikkien aikojen suosikki-Hammond-pläjäys!! (vai Lowreylläkö se Gutsi silloin soitti?)
  
  27/03/13 02:02

Name : Jesse
Current favourite song : Guardian Angel, The Future
  
Message : Tässä on taas puolet fantasiaa mutta mielikuvani on virrenlaulua polkuharmoonilla kansakoulun tapaan, ehkä kaikki laulaisi tai Jukka yksin. Olisiko jossain sanottu, että 633:stä olisi nauhoitettu vain pohjat? Jos valmis biisi olisi (ollut) nauhalla, miksi sitä ei olisi julkaistu esim. Reunion kokoelmalla?
  
  23/03/13 18:04

Name : -rh
Current favourite song : Bill Fay - The never ending happening
  
Message : Jaa, siis jesun tiput ovat olemassa.
On se tuokin, pihisteltiin tuplien teossa, vaikka se olisi perusteltua muutenkin, että värkeissä on varaa, ja ura vahvaa ettei soundi kärsi.
Nyt esimerkiksi miull´ pyörii Bill Fayn Life is People - tuplalle hajotettuna nuo (ihmeelliset) biisit, jotka ehkä olisivat menneet yhteenkin levyyn kovasti yrittämällä.
Miksi?
jos ja kun kyse on yhdestä vuosituhannen tärkeimmästä vinyyli-lp:stä.

  
  23/03/13 13:38

Name : Panu
  
Message : Olisi kieltämättä mielenkiintoista, jos 633 Jesu Fåglar vielä jonain päivänä löytyisi jostain historian hämäristä.

Toisaalta, kyllähän ne Being-albumin moniraitanauhatkin aikanaan kaivettiin esiin, kun albumista tehtiin se toinen CD-versio vuonna 2001.
Rytmi-lehden artikkelissa vuodelta 2001 liittyen Being-prosessiin jopa todetaan, että ”ylimääräisiä biisejä ei nauhoilta löytynyt”.

Joten täysin mahdoton ajatus kappaleen löytyminen ei kai ole, jos Hard ’N’ Hornyn moniraitanauhat ovat vielä jossain tallella...

Niin tai näin, spekulointi on joka tapauksessa mukavaa puuhaa!

Kukahan muuten esitti kappaleen ruotsinkieliset lauluosuudet?
  
  21/03/13 19:56

Name : Ilkka, Jyväskylä
Current favourite song : Jim Pembroke: Midnight at Noon
  
Message : Kiitos Mikolle ja kumppaneille vastauksista! Taitaa olla niin kuin Anders hauskasti totesi, että 633 Jesu Fåglar on nykyään olemassa enää fantasian tasolla... :)
  
  21/03/13 13:04

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Ilkka kysyi 633 Jesu Fåglarista. Useammankin muistikuvan mukaan kappale tosiaan äänitettiin mutta tilan puutteen vuoksi joku raita piti tiputtaa pois. Luontevampaa lienee ollut valita Jesu Fåglar kuin joku Jimin biiseistä, varsinkin kun etiketit oli ennätetty painattaa. Tosin nyt joku voisi tarkistaa, oliko Jesu Fåglarin kesto merkitty ensimmäiseen painokseen...
  
  20/03/13 21:26

Name : Risto, Turun kaupunki
Current favourite song : En aio paeta
  
Message : Tämän päivän Hesarissa on Ronnien kuva; artikkelin verkkoversio osoitteessa http://www.hs.fi/kulttuuri/Alvar+Kolanen+kuvasi+suomalaisten+rakastamat+t%C3%A4hdet++katso+kuvakooste/a1363668525323
  
  20/03/13 14:09

Name : Jesse
Current favourite song : En aio paeta
  
Message : Ehkä Donner on vain ihmetellyt sopiiko ruotsinkielinen hymni levyn linjaan kun materiaalia on jo tarpeeksi. Mutta pelkkää spekulaatiota nyt 43 vuotta myöhemmin. Luultavasti asianosaisetkaan eivät muista enää tarkasti ja mahdolliset nauhat kadonneet.
  
  20/03/13 13:24

Name : -rh
Current favourite song : Beethoven: Piano Sonata No. 14 in C# minor "Quasi una fantasia"
  
Message : "että Otto Donner olisi hyllyttänyt 633:n kun siihen oltiin nauhoittamassa pohjia "

Kuulostaa aika nykyaikaiselta tuottajan käskytystoiminnalta keskeneräisten kanssa - tietysti mahdollista. Oli v. 1969.
Yleensä se meni niin, että etäältä käsin määriteltiin tuotannon suuntaviivoja, mitä levy-yhtiö kaipaa, ja mitä se kammoaa.

Muuten, Ottoa voi oikein kuvitella hyllyttelemässäkään, mutta saattoi olla nuornamiesnä vähä äksympi, tiijä.
  
  20/03/13 10:46

Name : Anders Finnsson
Current favourite song : Norrlåtar: Ravn
  
Message : Jesu Fåglar on kuin saavuttamaton rakkaus, seireenien laulua. Sen linnut lentelevät jossain toisessa todellisuudessa, näissä pienissä päissämme, luoden aina uusia paratiiseja, sviittejä, riittejä, merkityksiä, muistikuvia.
  
  20/03/13 09:17

Name : Jesse
  
Message : Muistelisin Mikon kirjasta tai jostain lukeneeni, että Otto Donner olisi hyllyttänyt 633:n kun siihen oltiin nauhoittamassa pohjia ja että sen sävelteema olisi käytetty myöhemmin Häätöön.
  
  19/03/13 19:58

Name : -rh
  
Message : "Gustavson frågar mig vad som är syftet med intervjun. Jag förklarar att jag i höstas fick tag på några Wigwam-skivor, och att jag sedan dess funderat på att det skulle vara intressant att skriva om hans tid i bandet och allmänt om hans musikerkarriär. Wigwam var trots allt en pionjär inom proggrocken."

Vad i helvete.
jaa, viste du det, att man måste förklara sig?
Tuossa on se omituinen sävy, jonka olen itsekin kohdannut, että tässä ollaan niin kuin aikeissa kurkistella jonkun ihmeen kiiltokuvan taakse - ja osat vaihtuvat, toimittaja on se, joka joutuu vakuuttelemaan jengille motiiviensa "vilpittömyyttä".
Onneksi ei kiinnosta, ainakaan enää, se, mitä siellä kätköissä on, jos on.
Ei liene ihmeitä, vaikka
... maneerit ovat kuin talousrikollisilla, pedofiileilla, valtiopetoksen tekijöillä ja sen sellaisilla, jotka jyrkästi kiistävät syyllisyytensä mihinkään, ja ovat siksi takajaloillaan.

No, niin. vähän rankka vertaus, joo mutt' menkööt.
  
  19/03/13 18:30