Wigwam - guestbook

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Huomenna Jim Pembroke Radio Classicin vieraana:

http://radioclassic.fi/fi/ajankohtaista/jim-pembroke-classicin-vieraana-ke-278

Jim-osuus alkaa klo 9 jälkeen ja tullee verkkoon myös jälkikäteen kuunneltavaksi.
  
  26/08/14 13:06

Name : EsaJii
Current favourite song : Harmless Vibration
  
Message : CD Universe and Amazon will sell the CD for 18 plus shipping in Oct. Mine from äx came a little over $30 shipped.
  
  25/08/14 19:25

Name : Pekka J., Pirkkala
Current favourite song : Dust my shovel
  
Message : Kiitos Jim! Upea uusi albumi! (Ps. Kyllä Rekkukin olis (käsittääkseni) hoidellut ne kitaraosuudet yhtä hyvin ja Jukka Ormahan on loistelias kitaristi! Ehkä aikataulu ei vaan sopinut Rekulle...)Peace and love!
Tervetuloa keikoille Suomeen!
  
  24/08/14 14:13

Name : Mikko
  
Message : Pedron haastattelu Jimppa-levyn tiimoilta:

http://www.radiohelsinki.fi/podcast/53299/njassan-vieraana-pedro-hietanen-18-8-2014/
  
  23/08/14 03:30

Name : Risto
Current favourite song : Forever Kinda
  
Message : Pembroken uusin on hyvä. Vielä toisen biisin aikana epäilin hieman, mutta musiikki vei mukanaan. Materiaali on progempaa kuin uskalsin odottaa. Donnerin puhallin- ja jousisovitukset ovat hienoja ja bändi soittaa hyvin. Kukahan muuten soittaa viidennen ja kahdeksannen raidan urut? Epäilisin Gustavsonia ainakin jälkimmäisen kohdalla, mutta ketään ei ole kreditoitu. Gustavson on muissa biiseissä vähän taka-alalla. Olisi hienoa saada Jim tämän bändin kanssa Suomeen, vaikkapa yhteiskiertueelle Revisitedin kanssa.
  
  22/08/14 14:50

Name : Hannes
  
Message : Posti toi sekä Beingin tupla LP:n että Pembroken uusimman, joka pikaisen kuuntelun jälkeen vaikuttaa yllättävänkin pirteältä ja myös melkoisen Wigwam vaikutteiselta myönteisessä mielessä ehkä osittain johtuen myös siitä että Orman kitarointi välillä muistuttaa Rekun soitantaa melkoisesti. Vaatii lisäkuuntelua mutta ei mikään "vanhan" miehen väsynyt teos ála YESin uusin vaan raikkaan oloinen pläjäys. Being on Fairyportin tapaan upea laitos vihkoineen ja kaikkine kansitaiteineen, jo senkin takia kannattaa hankkia. Sääli vain että Beingin uudempikin miksaus on vain melko tunkkainen eikä tee oikeutta materiaalille. Joskus tulee mieleen että kun jotkut bändit ovat levyttäneet kokonaan uusiksi joitain varhaislevytyksiä niin tässä olisi kyllä aihetta kun olemassa olevista äänityksistä ilmeisesti kertakaikkiaan ei saa hyvälaatuista äänitettä kursittua kokoon. Sääli vain etteivät kaikki soittajat ole enää täällä jammailemassa. Fairyportin olisivat voineet samalla äänitellä uusiksi...
  
  21/08/14 13:22

Name : EsaJii
  
Message : Paremmin meni kuin odotin. Sijalla 21
http://www.ifpi.fi/tilastot/virallinen-lista/albumit/2014/33
  
  18/08/14 03:07

Name : EsaJii
  
Message : Vähän se on piilossa se huumori. Muualla heräsi kysymys rikkooko albumi Top 50 alarajan? Googlaamalla Finnish Album Charts löytyy lista ekojen linkkien joukossa. Siitä on Wiki artikkeli josta suora linkki listaan.
  
  16/08/14 18:43

Name : Matti Kervinen
Home page : http://runningmoose.fi
Current favourite song : Jim Pembroke: The Birds of Summer
  
Message : Kylläpä on ilahduttavaa kuultavaa tämä Jimpan uusi albumi! Miehen tietäen on selvää ettei hän avaa suutaan ja musiikillista lahjakkuuttaan ihan turhaan eli biisiaineisto on aivan priimaa, kuten hänen sooloillaan ja Wiguilla parhaimillaan onkin. Tällä levyllä erottuu erityisesti edesmenneen Otto Donnerin oivaltava ja jotenkin kimmoisan elävä tuotanto jousineen, joka sopii levyn rennon groovaavaan tunnelmaan paremmin kuin kuin se kuuluisa nenä siihen päähän. Toinen valopilkku on Jukka Orman kitarointi joka on paikoitellen aivan liekeissä...ja mikäs on hänen ollut paiskoessa kun musiikki on näin huikeaa. Keyboard-miehinä sormioivat Pedro ja Gutsi ja heistä ei varmaan tarvitse erikseen mainita miten homma toimii....Myös Jimin soololevyiltä tuttu crazy-huumori ja yllättävä leikillisyys (vrt. Wicked Ivory) pilkahtelee siellä täällä.
Biisimateriaali jatkaa siitä mihin Wigujen Some Several Moonsilla jäätiin...eli karavaani kulkee ja hyvä on niin!
  
  15/08/14 19:05

Name : PowWow
Current favourite song : Wigwam: Every Fold
  
Message : Pembroken uutukainen kuuntelussa. Jim näyttää taas kerran kuinka nero säveltäjä ja muusikoiden yhteenkerääjä hän oikeasti on. Jokainen soittaja ansaitsee hatunnoston. Ja lauluääni… miten tutun kauniisti se vielä soi. Ei voi kun toivoa että tämä levy saa jatkoa keikkojen/konserttien muodossa vaikkapa Otto Donnerin muistoksi. PS. Onneksi Keba Kettunen ei soita tällä levyllä :-)
  
  15/08/14 18:58

Name : Wigfan -61
  
Message : Tuon mainion Wigwam Revisited äänekosken Keitelejazz -keikan nähneenä ei voi kuin toivoa että ottaisivat ja äänittäisivät jälkipolvillekin todisteen tuosta mainiosta poppoosta. Rekun ja Gustun soolot olivat aivan käsittämättömiä!
  
  15/08/14 14:52

Name : Jesse
Current favourite song : Marvelry Skimmer
  
Message : Alkuperäisellä LP:llä niiden tahtien jälkeen on kaikuefekti, muistaakeni myös B-puolen alussa on vastaava.
  
  15/08/14 11:54

Name : Jukka
Current favourite song : Crisader
  
Message : Posti toi Svartin julkaiseman Being-tuplan, kyllä nyt kelpaa. Vuoden 2001 versioon tottuneelle alkuperäisen miksauksen soundien latteus oli yllätys, mutta nyt kun tuohon alkaa tottua niin hyvältä se kuulostaa niinkin. Kysymys viisaammille: miten Pedagogue/Crisader -vaihto on toteutettu alkuperäisellä vinyylipainoksella? Tällä Svartin painoksella Pedagoguen loppuun tulee rumpufillin jälkeen Crisaderin kolme ensimmäistä iskua, ja sitten levypuolisko loppuu. Oliko alkuperäisellä sama ratkaisu? Muistan jostain lukeneeni että "vinyylillä puolenvaihto naamioitiin kömpelöön nauhakaikuefektiin" - sellaista en kyllä tästä erota.
  
  15/08/14 11:32

Name : Mikko
Home page : If the rain comes -arvostelu
  
Message : Smackthejack-sivustolla arvostelu Jimin levystä.
  
  13/08/14 13:52

Name : Svante
  
Message : Kuuntelin Liimatan Loistavan Epäonnistumisen eli porinaa Wigujen Being-levystä. Niin kuin Waldemar Walleniuksen arviokin, kun aihetta pyöritetään, käteen ei jää mitään, tiivistämällä, ehkä olisi selvinnyt, oliko siinä levyssä jotain vikaa...
  
  13/08/14 09:48

Name : nic stayt, stow
Current favourite song : the birds of summer- jim pembroke
Found : Just surfed on in
  
Message : having played jims new album about six
times now i have to say that most of it ranks with his best ever work.
i do miss the humour of his earlier
work, but the composition and musicianship shine like gold, even
jukka orma whos playing i never previously liked very much is a revelation on this album, jims vocals are stronger than they have been for many years, "doo-wah", "columbus in india " and "the birds of summer " are pembroke classics with the rest of the album following close behind.
the best songwriter of the 70's just returned to the crease and hit the ball clean out of the stadium.
  
  12/08/14 10:41

Name : Isto
  
Message : Oikein sympaattinen tuo Jimin uusi levy, melkoisesti lämmitti mieltä kun sitä viikonloppuna kuuntelin. Olisikohan tämä tyylillisesti nyt vaikka sellaista knee-deep poppia (noin positiivisessa mielessä siis).
  
  11/08/14 09:47

Name : timo
  
Message : http://www.hs.fi/kulttuuri/Wigwam-mies+rikkoo+pitk%C3%A4n+hiljaisuuden/a1407550846146
  
  10/08/14 13:40

Name : Pasi
Current favourite song : Knockknockknock
  
Message : Tilasin omani (Äx:stä) 25.7 , ei vieläkään ole tullut ,soitin ja kysyin. Jäänyt kuullemma postiin(muuttuneiden julkaisupäivien takia). Lupasivat lähettää uuden maanantaiksi , joten vielä ootellaan.
  
  09/08/14 15:57

Name : Jukka
  
Message : Sovituksista sen verran että parissa kohdassa jouset tuntuvat päälleliimatuilta, jotkut biisit olisivat saattaneet toimia paremmin juurevampina. Mutta en siis todellakaan lähde kyseenalaistamaan Donnerin työtä!
  
  08/08/14 20:39

Name : EsaJii
  
Message : Kyllä ne on postissa jos on tilattu. Ensikuulemalla jotkut biisit olisivat sopineet hyvin Moonsin jatkoksi. Toiset tuntuvat olevan enemmän Ottoa kuin Jimiä sovitukselta. Vähän vanhanaikainen kauttaaltaan. Mikä ei nyt ole paha juttu. Sanoituksia tarttee funtsia vielä.
  
  08/08/14 17:22

Name : Mikko
  
Message : Kyllä sitä saa jo myydä. Seuratkaapa muuten Hesaria.
  
  07/08/14 21:31

Name : Mikko
Home page : If the rain comes -lehdistötiedote
  
Message : Vielä toissapäivänä levykauppiaani kertoi, että julkaisupäivä on perjantaina, mutta lehdistötiedotteen mukaan se on tänään. Tyypillisen sekavaa.
  
  07/08/14 12:05

Name : Jukka
  
Message : Se on toimitettu kauppoihin jo heinäkuun puolivälissä, ja riippuu kauppiaasta joko suostuvat myymään vai pitääkö odottaa julkaisupäivään (huomiseen).

Itselle jäi levystä ensikuulemalla hieman munanlämpöinen fiilis, eivätkä sävellykset tuntuneet aina kovin inspiroituneilta. Tasaista alempaa keskitempoa ja hampaattomia tekstejä, oli ensivaikutelmani. Mutta vähitellen tämä alkaa avautua. Nimibiisi on hieno mukaelma Beatlesin Rainista, ja tarkemmin kuunneltuna monissa biiseissä on yllättäviä käänteitä ja koukkoja. Ainoastaan hassunhauska DNA Club jää hieman väkinäisen tuntuiseksi kevennykseksi, muuten tässä piisaa syventymistä. Hyvä levy, koko ajan paranee.
  
  07/08/14 11:43

Name : Ossi
  
Message : Onko se levy nyt julkaistu? Ei viitsisi tehdä turhaa kierrosta kaupunkiin.
  
  07/08/14 10:29