Wigwam - guestbook

18:46 08-01-2018
John
Not to go all Cafffkaff "frankly I must have expected too much", but I do agree that it would be great if at least one of the Wigwam 50 shows were professionally recorded, at the very least on audio.
There's so little surviving film of Wigwam and the lineup of the 50 group is so amazing, that there's no doubt of how culturally important it would be to record the performance.
09:00 07-30-2018
nic

Current favourite song:

boz scaggs-somebody loan me a dime-live at the filmore 1971
just a simple message to the musicians and management of the "wigwam experience".
PLEASE RECORD THESE CONCERTS AND RELEASE THEM IN SOME FORMAT SO THAT
THOSE OF US WHO LIVE OUTSIDE FINLAND HAVE A CHANCE TO ENJOY THE FUN.
to this day i still think that a huge mistake was made in not recording the 35th anniversary
concerts, when i see the set lists and the musicians involved i am very jealous of anyone who
was actually there.
18:20 07-29-2018
Maria

Current favourite song:

PK's Supermarket
Hienoa, vielä kun upea Maria Hänninen saataisiin mukaan. Vielä muistissa hieno Käpsäkki salin keikka, missä hienot taustaprojisoinnit kruunasivat elämäni parhaan Wigwam elämykseni!!!
19:11 07-25-2018
Hannu
Svartin uusissa julkaisuissa Nuclearin bonuksena oleva live antaa hyvän kuvan siitä, millaisessa vaiheessa uuden levyn biisit olivat ennen äänitystä. Oma korvani tavoitti kappaleissa progehenkisiä väliosia ja tietenkin pari tutumpaa kappaletta, Just my situation ja No new games, jossa on mm. Rekun soolossa säestyksetön osuus mukana. Tästä olin lukenut, mutten koskaan kuullut sitä. Lucky Golden bonuslevy sisältää erilaisia miksauksia levyn biiseistä ja harjoitusottoja. Biisien rakenteissa ei juurikaan ole eroja. Näistä Nuclearin bonuslevy oli minusta mielenkiintoisempi.
17:40 07-25-2018
Risto

Current favourite song:

En aio paeta
Kulttuuritalolla on lisäkonsertti 26.9., myöhempi näyttää myyneen loppuun. Lippu.fi myy Porvoon keikkaa edelleen nimellä Wigwam Experience, eli Pembroken ei ehkä ole mukana?
04:26 07-24-2018
EsaJii

Current favourite song:

Henry’d cancelled holiday plans
No hienoa että jaksetaan juhlia. Osallistuin 50 year juhlaan vain tilaamalla Svartin dark albumin. Jotain uutta Twilight zone meininkiä on myös luvassa.
Olen estynyt tulemasta paikan päälle monista syistä, mutta vasta 65-vuotiaana pääsen kaikkiin eläkesäästöihin käsiksi.
14:24 07-22-2018
Pekka J.

Current favourite song:

Midnight in Abbey Road
Hieno juttu nämä Wigwamin syyskeikat. Kumpa vain muistaisivat muistuttaa siitä että hyvää musiikkia ovat tehneet Wigwamin jälkeenkin: esim:"Helge. Snakecharm.The birds of summer."Ps. Toivottavasti Jim on niin dna-tietoinen että vetää biisin joka keikalla.
17:51 07-16-2018
Timo
Haitari-balalaika-versio vaikka Friend From The Fieldsistä olisikin aika mahtava, eikös se Nikamo soita balalaikaakin, jos kiinnostuisi vierailemaan? Nöyrän biisitoiveen esittäisin, kun nyt löytyisi harmonialauluakin / my humble song request, would sound absolutely wonderful with three piece harmonies: Cheap Evening Return. Dänx.
18:43 07-15-2018
John
Jim kuulostaisi siistiltä Rhodesin kanssa, mutta vielä mahtavampaa ois jos Gutsille löydettäis jostain toimiva Lowrey Heritage. Putki-Lowreyn soundissa on jotain niin taianomaista, Hammond ei ihan herätä Wigwam soundia samalla tavalla.
Ei sillä, että valittaisin kamoista. Vaikka vetäisivät koko shown haitareilla ja balalaikoilla niin silti kuulostaisi mahtavalta.
12:40 07-15-2018
Timo

Current favourite song:

Styx: As Bad As This
Johan on hieno uutinen! Kunpa pääsis näkemään sekä Helsingin että Tampereen keikat, on 15 vuotta edellisestä Wigu-keikasta. Monesti olen miettinytkin, mille Maijanen kuulostaisi bassollaan Wigwam-biiseissä, kun on tyyliltään aika erilainen, nytpähän kuullaan! Vieläköhän hällä lie se "legendaarinen" Jazz Basso, jolla monia Royals-biisejä soitti? Kunhan vain ei soittaisi sillä Telecaster-bassolla, jolla soitti mm. Järvisen 60-v-keikalla, ihmeen huojuva soundi siinä masiinassa. Sitten vielä Jimille oikea Rhodes tai flyygeli niin johan ois korville hunajaa.
12:05 07-15-2018
Antti, Kuopio
Jimin liittyminen on hieno uutinen. Toivottavasti esitys on pitkä, materiaalista ei ole puutetta. Uskaltaako esitykseltä odottaa todellisia yllätyksiä? Minä ainakin odotan soittajien taidot huomioiden. Gutsi ei liene esittänyt "Luulosairasta" aikoihin, olisiko nyt sen aika? Toiveiden täyttymys olisi "Nipistys" Twilight Zone- levyn esityksen tapaan, Pohjolan kunniaksi.
11:05 07-15-2018
Esco
Kun Måsse korvasi Pohjolan, hänellä oli täysin erilainen lähestymistyyli soittamiseen. Rytmisesti tosi persoonallinen, ei virtuoosi kuten edeltäjänsä, mutta ehdottomasti paikkansa täyttänyt soittaja. Eikä se Matskaan mikään pöllömpi musikantti ole, hieno jälkeä muittenkin, mm. Röyhkän kera.
17:50 07-14-2018
Jore
Juu, Måsse olisi paras, mutta ikävä kyllä hänellä on käsittääkseni fyysisiä terveysongelmia basson soiton suhteen.
23:33 07-13-2018
Finnspång
Onpas kyllä outo homma, ettei Måsse ole syksyn keikoilla mukana. Mulle hän on aina ollut olennainen osa yhtyeen soundia ja kaikista yhtyeen bassottelijoista mieluisin.
17:29 07-13-2018
MM
Onko Pembroke mukana Porvoossa ja Hämeenlinnassa? Uutisoinnissa puhutaan vain noista kolmesta aiemmin ilmoitetusta konsertista.
14:29 07-13-2018
oxomoxoa

Current favourite song:

Gram Parsons: A song for you
Tätä on odotettu ja tätä ei pidä missata!
17:47 07-11-2018
Jore
Tosi upeeta että Jim on mukana. Ihan täydellistä, en malta odottaa!
14:23 07-11-2018
Mikko
Yes, Jim Pembroke to join lineup on Wigwam's three autumn concerts.
12:00 07-11-2018
Ilkka, Jyväskylä
Mainioita uutisia: Soundi-lehden mukaan syksyn Wigwam 50.v-juhlakiertueella mukana on myös muuan Jim Pembroke!!
07:44 07-08-2018
Pekka J.

Current favourite song:

Knockknockknock
Ihmetyttää...Vai että vielä vierailevaksikin basistiksi joku "kovan tason basisti?" En sille tontille kaipaa kuin Matsia ja Måssea,itseoikeutetusti.Uskoakseni Pave kyllä klaaraa homman hienosti ja Wigwam-yhteyksiä häneltä kyllä löytyy tuolta historian hämäristä...Ps. Kunpa vain Jimkin olis mukana!
11:48 07-07-2018
Jore
Pave on varmaankin bassossa. Pavehan on ihan hyvä, mutta mitenkähän istuu tähän tyyliin. Aikanaan Kinnunenkin oli bassossa hetken, mutta ei mielestäni istunut bändiin, vaikka hyvä basisti onkin.

Juu, ja samaa mieltä Iston kanssa: toivottavasti vierailijat eivät vaihdu joka biisin jälkeen.
23:47 07-06-2018
Leevi

Current favourite song:

Miles Davis - On the Corner
Kiitos Svartille näistä juhlajulkaisuista. Jimin soololevyt sekä etenkin nuo Dark Albumin virhepainos, Titan's Wheel ja Some Several Moons vinyylipainoikset ovat kyllä olleet mahtavia.
Mitäköhän Jimille mahtaa kuulua näin nykyään kun luulisi että hänet kyllä mainittaisiin mainoksissa mikäli olisi tuolle 50 vuotiskiertueelle osallistumassa. Ja kuka siis soittaa bassoa? Pave Maijanen?
19:59 07-05-2018
Isto
Toivottavasti vierailijoiden kanssa ei sentään mennä liiallisuuksiin - muutama hyvin sijoitettu osuus on minusta parempi vaihtoehto kuin se, että joka välissä lappaa väkeä lavalle ja lavalta pois...
01:48 07-05-2018
John

Current favourite song:

Арсенал - Башня Из Слоновой Кости
Tuosta "vierailevana artistina joku kovan tason basisti"; olisi mahtavaa nähdä Mats Huldén bassossa. Mitä on tullut pätkiä nähtyä Wigujen viime vuosikymmenien keikoilta, Matsin soundi on edelleen täyttä rautaa, niinkuin oli 60-luvullakin. Ja tietty Nikamo ois hieno nähdä, ja täydellisessä maailmassa Jim. Ei sitä tiiä minkälainen show on luvassa, aina voi toivoa.
21:21 07-01-2018
Jukka

Current favourite song:

Goddammaddog
Uudessa Soundissa Litku Klemetti ja Gutsi keskustelevat progesta. Väkevä artikkeli, kannatta lukea.
01:13 07-01-2018
MikaJ

Current favourite song:

Wigwam: Remains To Be Seen
28.9. Sirppiliiteriin varattu liput.

Olisi mukavaa nähdä vierailevana artistina joku kovan tason basisti... Hyvä kokoonpano saatu jalkeille, mukavaa kuulla jälleen Rekun livetyöskentelyä.
11:36 06-26-2018
Replak
21.9 Porvoossa taidetehtaalla.
12:43 06-22-2018
Antti, Kuopio

Current favourite song:

Anthony Robustelli: The 2nd Arrangement (Steely Dan-cover)
Hankin lipun Wigwam Experiencen Tampereen keikalle. Sinne on vielä aikaa, mutta pahus miten kovat odotukseni ovatkaan kun Gutsi on mukana. Soittavatko Being-levyn kappaleita, Losing Holdista puhumattakaan. Minulle esitys tulee olemaan myös Pekka Pohjolan 10 vuoden takaisen kuoleman muistohetki.
21:34 06-15-2018
Hannu

Current favourite song:

Dark albumin virhepainos
Svart julkaisee loppukesästä tuplacd-versiot Nuclear, Lucky Golden ja Dark Albumista. Nuclear Nightclubin kakkoslevylle olisi varmaan mahtunut Moon struck one, joka keikalla myös kuultiin, mutta hyvä näinkin.
Dark albumin virhepainos toimii minusta ihan hyvin. Siinä on niin monta hyvää tai erinomaista kappaletta, että olen ihmetellyt sen hylkäämistä. Levyn linja on ehkä vielä ehyempi kuin virallisen version. Siitä löytyi lisää hienoja kappaleita, etten moiti sitäkään. Big Farewell kun löytäisi tiensä vaikka syksyn Wigwam Revisited keikoille, niin olisi aihetta juhlaan. Julkaisu on jälleen komeaa ja laadukasta työtä Svartilta, kun mukana on kaikki sanoitukset, haastattelut ym.
10:54 06-08-2018
nic

Current favourite song:

martin newell-dressed like that
this is a good point esajii, in a letter to several music magazines here in the u.k. i pointed out that
if jim had stayed in england he would either be mentioned in the same breath as other great "london"
songwriters like ray davies, pete townshend, paul weller or we would never have heard of him at all,
i don't think there is any middle ground.
finland has been great for jim and jim has been great for finnish popular music.
god knows what i would have ended up listening to if wigwam had never existed, collecting all of
their recordings and those of the individual members has been the greatest pleasure of my life (musically).