Wigwam at 45 Special, Oulu, 10.04.2001


 1. Friend From The Fields
 2. Nuclear Nightclub
 3. Tramdriver >
 4. Save My Money & Name
 5. Freddie Are You Ready
 6. Absalom
 7. Kite
 8. Bless Your Lucky Stars
 9. Eddie And The Boys >
 10. drum solo >
 11. Do Or Die
 12. Cheap Evening Return
 13. Simple Human Kindness
 14. Colossus >
 15. Bertha Come Back
  Encore:
 16. Grass For Blades

See Arto Junttila's article Wigwam valloittaa uusia kuulijoita from Pohjolan Sanomat 12.04.2001.

Click for a larger image:

Wigwam at 45 Special

© Arto Junttila

Wigwam at 45 Special

© Arto Junttila

Comments from the guestbook...

-- Friend From The Fields:

Hieno keikka eilen Oulussa! Alku oli kylläkin jähmeää ja laimeaa, hetken mietin, mitä nuo sedät tuolla tekevät ja mitä minä täällä teen, meno oli ponnetonta. Elokuun Tavastian keikan rautainen vääntö puuttui kokonaan. Sitten tuli "Bless Your Lucky Stars" ja Wigut rupesivat lämpenemään. Kettusen rumpusoolo näytti, että osaavat nämä pojat jotain muutakin kuin vanhoja hittejä veivata. Kun tämän jälkeen liuttiin "Do or Die:hin" aukenivat taivaan portit. Se oli menoa se. Aivan mahtava versio ja hienoa yhteissoittoa. Kosketinvelho Kotilainen taikoi Minimooginsa takaa mitä upeimpia soundeja. Tästä eteenpäin meininki oli loistava sekä bändin että yleisön parissa. Encorena kuultu (kas kuinka yllättävää) "Grass for Blades" oli juuri niin hieno kuin se voikin olla. Loistava keikka, vaikkei "Just My Situationia" ja "Lucky Golden Stripesiä" kuultukaan. Vanha käärmeenlumooja Rechardt kepitti antaumuksella ja Mosse oli yhtä mahtava kuin aina (tosin näytti kovin oudolta noin lyhythiuksisena). Kettunen rummutti hyvin mallikkaasti ja virnuili siinä ohessa. Jim oli Jim. Wigwam on Wigwam.

-- Petteri Mäkiniemi:

Loistokeikka Oulussa!! Voi olla, että oli ehkä odotuksia paremmastakin, olisin ainakin kernaasti kuullut No New Gamesin tai Just My Situationin. Mutta mahtava oli. Nyt mm. tajusin kuinka hyvä biisi on Absalom. Do Or Die:ssa todellakin aukenivat taivaan portit, Kotilaisen ja Rechardtin sooloilua oli lievästi sanottuna ilo kuunnella, sormet vilistivät molemmilla tajutonta vauhtia. Ehkäpä keikan kohokohta. Jos ei, niin Grass for Blades oli sitä viimeistään. Myös tässä Kotilainen heitti sellaiset Moog-soolot, että oksat pois! Yleisöstä toivottiin Luulosairasta, johon Jim totesi "jos Gutsi olisi täällä..." Nyt tuli myös *nähtyä*, että Rekku osaa todellakin soittaa.

Käytiin keikan jälkeen katsomassa Kotilaisen soittovehkeitä. Siellä oli mm. Mini-Moog ja Hohnerin klavinetti. Näytti olevan nuottikansio auki, josta näkyi Just My Situationin ja Moon Struck Onen nuotit! Kumpaakaan ei soitettu. Tuo Bandin biisi olisi hieno kuulla 10 minuutin sooloineen, esim. Kokkolassa. Onkohan heillä suunnitteilla soittaa sitä, kannattaa huudella yleisöstä.

Tulipa saatua koko bändiltä nimmarit Nuclear Nightclubin kanteen. Pembroke oli tosi ystävällinen ja sympaattinen, kuten myös Rekku. Jim sanoi, että "mä piirrän sulle tähän pari nuottia".